Mario Camora, care a avut o nouă prestație solidă, a dezvăluit ce le-a spus Dan Petrescu jucătorilor la pauza meciului de la Sofia.
CFR nu a reușit o primă repriză foarte bună, iar Petrescu a știut cum să-i motiveze pe elevii săi. Discursul tehnicianului a funcționat, iar CFR s-a impus cu 2-0, după o parte a doua în care a dominat-o clar pe ȚSKA.
"Știam că suntem o echipă puternică din punct de vedere fizic. Ne-am apărat bine la ocaziile lor. Noi am reușit apoi să deschidem scorul, apoi am rezolvat meciul. La pauză, Dan Petrescu ne-a spus să avem încredere în continuare. Am venit cu ambiție să luăm cele 3 puncte. În repriza a doua ȚSKA n-a mai avut aceeași forță ca la început.
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43
Le-a scăzut moralul după primul gol, în timp ce al nostru a crescut. E importantă această victorie pentru noi, pentru club și pentru suporteri. Ar fi frumos să avem același ambient și la Cluj, dar știm cu toții de ce nu se poate. Ne e dor de spectatori pe stadion, dar sănătatea este cea mai importantă.
Roma este principala candidată să câștige grupa. Sperăm ca săptămână viitoare sa facem 6 puncte, cu o victorie pe teren propriu (n.r. - în meciul cu Young Boys). Astăzi, echipa a demonstrat din nou spirit și caracter.", a spus Camora, după victoria cu ȚSKA Sofia, pentru DigiSport.

ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2. Debut excelent pentru campioana României în noul sezon din Europa League

CFR Cluj a început excelent noul sezon din Europa League, în fața a 12.000 de suporteri bulgari care au creat o atmosferă superbă în tribune, exact ca înainte de pandemie. Trupa lui Dan Petrescu s-a văzut înghesuită în propriul careu în debutul meciului. ȚSKA a început cu mult curaj partida și a trecut de 3 ori pe lângă deschiderea scorului, în primele 10 minute. În toate rândurile, Cristi Bălgrădean a intervenit excelent.
Mai întâi Yomov l-a pus la încercare pe Bălgrădean cu un șut la colțul lung, dar goalkeeper-ul CFR-ului s-a aflat la post. Apoi Burcă i-a pasat prea încet lui Bălgrădean în careu, iar Sowe a interceptat. Portarul campioanei României a fost însă atent și a intervenit în fața atacantului bulgarilor.
Sankhare și-a încercat și el norocul la poarta ardelenilor, dar același Bălgrădean a reținut fără emoții șutul de la mare distanță.
CFR Cluj a avut prima mare ocazie în minutul 19, când Păun a șutat cu efect la colțul lung, dar mingea a fost deviată de un fundaș al lui ȚSKA peste transversală. CFR a echilibrat apoi meciul și chiar a reușit să trimită mingea în plasă, prin Susic. Fundașul lui Dan Petrescu a prins un șut minunat în vinclu, însă arbitrul fluierase deja fault în atac.

CFR Cluj, pe primul loc în grupa A din Europa League

CFR Cluj a ieșit mult mai montată de la vestiare și a dominat clar repriza a doua. Rondon a deschis scorul în minutul 53, cu o lovitură de cap. Ciprian Deac a fost jucătorul care a centrat ideal din corner. Soarta meciului a fost decisă în minutul 72, când Debeljuh a căzut în careu după un fault comis de Youga.
Arbitrul n-a stat pe gânduri și a dictat lovitură de la 11 metri pentru CFR. Același Deac, omul cu pasa de la primul gol, a transformat fără emoții, cu un șut în dreapta portarului.
CFR Cluj a apărat excelent rezultatul de pe tabelă și a obținut 3 puncte extrem de importante, în debutul noului sezon din Europa League.
În celălalt meci al grupei, AS Roma s-a impus pe terenul lui Young Boys, scor 2-1. Italienii au fost conduși cu 0-1 la pauză, dar au reușit să revină în cele din urmă pe tabelă. Nsame a deschis scorul pentru elvețieni în minutul 14, din penalty. Peres a restabilit egalitatea în minutul 69, iar Kumbulla a înscris pentru 2-1 în minutul 74.
În urma rezultatelor din prima rundă, CFR Cluj a urcat pe primul loc în grupa A.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918606.jpg
Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29