Benfica a purtat pe tricouri logo-ul campaniei UEFA, #EqualGame, în partida din Liga Campionilor disputată împotriva lui Olympique Lyon, încheiată cu scorul de 2-1.
Campionii Portugaliei au purtat logo-ul #EqualGame în partea de jos a tricoului, în partida cu Olympique Lyon, desfășurată pe Estadio do Sport Lisboa e Benfica.
Această acțiune vine în încercarea de a promova diversitatea, integrarea și accesibilitatea în fotbal. De asemenea este o acțiune de combatere a discriminării.
Liga Campionilor UEFA
Ovidiu Hațegan, delegat la un meci din Champions League! Programul primei etape a grupelor
13/09/2021 LA 10:16
Înaintea partidei, Benfica a organizat un eveniment în parteneriat cu UEFA, unde foștii fotbaliști ai formației, Luisao și Nuno Gomes, au luat parte la o sesiune de antrenamente alături de 200 de copii veniți din partea fundației Benfica și din partea Școlii de Fotbal Benfica. Copiii aleși din diverse etnii și clase sociale au purtat tricouri cu logo-urile #EqualGame și #FootballPeople.
La sfârșitul evenimentului, Luisao a ținut un discurs prin care îndemna copiii la toleranță.
”Sunt foarte fericit să iau parte la această inițiativă organizată de Benfica, UEFA și Fundația Benfica pentru a promova valorile campaniei #EqualGame. Fotbalul poate inspira copiii să fie respectuoși față de oameni, indiferent de rasă, religie, naționalitate sau mediul din care provin”, a declarat Luisao.
Fotbal
Clubul care a vândut de 360 de milioane € în ultimele 5 sezoane, dar rămâne la un nivel impresionant
02/09/2021 LA 10:39
Liga Campionilor UEFA
S-a stabilit componența grupelor Champions League! Misiune imposibilă pentru Mircea Lucescu
26/08/2021 LA 12:22