Slavia Praga a câștigat duelul cu Rangers de pe Ibrox, 2-0, și s-a calificat în sferturile UEFA Europa League cu scorul general de 3-1. Proaspăta campioană a Scoției a evoluat pe finalul meciului în 9 oameni, iar cehii au controlat autoritar partida.
Spiritele s-au încins complet în minutele de final, iar consecințele au fost dramatice, în prim-plan cu Glen Kamara, mijlocașul lui Rangers, și Ondrej Kudela, fundașul Slaviei.
În minutul 87, în timp ce un jucător al Slaviei se afla întins pe gazon după un fault, Kudela s-a dus la Kamara și i-a șoptit ceva la ureche, acoperindu-și gura cu mâna.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41
Cuvintele fundașului Slaviei l-au înfuriat teribil pe Kamara, care a răbufnit și le-a atras atenția arbitrilor. Apoi, mijlocașul lui Rangers a fugit după adversarul său, scos din sărite, dar colegii au intervenit și l-au oprit.

Ce s-a întâmplat în meciul Rangers - Slavia Praga, înainte ca Glen Kamara să-l bată pe Kudela

Jurnaliștii The Scottish Sun au prezentat în detaliu firul evenimentelor de pe teren, care au dus la bătaia de pe tunelul stadionului:
"Connor Goldson (n.r. - fundașul lui Rangers) a fost avertizat pentru un fault, apoi Kudela și-a acoperit gura cu mâna și i-a șoptit ceva la ureche lui Kamara - care a strigat apoi în direcția arbitrului. Incidentul a stârnit furie în rândul jucătorilor lui Rangers, în frunte cu Goldson și Kamara.
Kudela a traversat 60-70 de metri de-a lungul terenului ca să declanșeze incidentul respectiv. Și Zungu (n.r. - alt jucător al lui Rangers) se afla în apropiere și a auzit ce a spus Kudela, motiv pentru care i-a atras, la rândul său, atenția arbitrului. Și Connor Goldson, căpitanul lui Rangers de aseară, a fost implicat și i-a atras atenția arbitrului.
Drama a continuat și după fluierul de final. Steven Gerrard a fost văzut vorbind cu mai mulți jucători ai Slaviei, pe teren, precum și cu mai mulți membri din staff-ul tehnic al cehilor, inclusiv cu antrenorul principal Jindrich Trpisovsky", a notat The Scottish Sun.
Din păcate, lucrurile nu s-au oprit la incidentul de pe teren. Pe tunelul care duce către vestiare, Kamara a vrut să-și facă singur dreptate. Extrem de nervos, mijlocașul lui Rangers l-a bătut cu pumnii în față pe Kudela, lăsându-l plin de sânge, potrivit publicațiilor din Cehia, preluate de presa britanică.
https://i.eurosport.com/2021/03/19/3014211.jpg

Reacția lui Gerrard, după incidentele din Rangers - Slavia Praga: "Sunt foarte furios! E vorba de o remarcă rasistă!"

La finalul partidei, Steven Gerrard l-a acuzat pe Kudela pentru rasism. Managerul lui Rangers a spus că nu poate reproduce ce i-a transmis fundașul Slaviei lui Kamara:
"Nu pot să repet ce i-a spus, e vorba evident de o remarcă rasistă. Totul e în mâna UEFA acum, sper să nu îngroape totul sub preş. Am încredere în Glen ca în copilul meu şi îl voi susţine. L-am chemat la margine şi l-am întrebat dacă mai poate continua, dacă vrea să îl schimb.
Sunt foarte furios, jucătorul lui Slavia (n.r. - Ondrej Kudela) a cauzat totul. E nevoie să se întâmple ceva repede. Sunt fericit că jucătorii mei au arătat solidaritate pe teren. Ce e dezamăgitor e că sunt oameni care îl apără pe fotbalistul cehilor şi ne fac pe noi mincinoşi.
De ce am minţi, în ce scop? Câteodată, în timpul partidelor se întâmplă astfel de incidente regretabile, care sunt mai presus de fotbal. Asta s-a întâmplat în această seară", a spus Steven Gerrard, la conferința de presă.
Totuși, Gerrard n-a menționat nimic despre bătaia de pe tunel, deși Slavia Praga a emis un comunicat oficial în care a precizat că managerul lui Rangers se afla de față în momentul conflictului brutal.
https://i.eurosport.com/2021/03/19/3014200.jpg

Kudela a explicat ce i-a spus lui Kamara, în meciul Rangers - Slavia Praga

"La finalul meciului, echipa noastră nu a fost lăsată să intre în vestiar. Ondrej Kudela a fost asaltat de Kamara, fiind lovit cu pumnii în față, de față cu Steven Gerrard, managerul lui Rangers. De asemenea, și reprezentanții UEFA prezenți la fața locului au fost șocați de comportamentul respectiv", a anunțat Slavia Praga, pe site-ul oficial.
Ulterior, Kudela a explicat că nu a folosit vreo remarcă rasistă în fața lui Kamara:
"După un fault brutal, i-am zis jucătorului lui Rangers: "Eşti un nenorocit". Am spus-o la nervi, în emoţia meciului, dar nu am folosit vreun cuvânt care să aibă caracter rasist. Neg vehement această variantă", a explicat Kudela.
Slavia Praga a anunțat poliția după incidentele regretabile de pe tunelul stadionului Ibrox, iar acum se așteaptă un comunicat oficial din partea autorităților și a oficialilor UEFA.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17