Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Celtic - CFR Cluj 2-0. Campioana Scoției s-a răzbunat în Europa League. Reacții după înfrângere

Sebastian Ujica

Actualizat 07/10/2019 la 14:36 GMT+3

CFR Cluj n-a mai reușit să o învingă și a doua oară pe Celtic, Odsonne Edouard și Mohamed Elyounoussi fiind marcatorii celor două goluri.

Celtic - CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

În luna august, CFR Cluj reușea să o elimine pe Celtic din preliminariile UEFA Champions League după o victorie magnifică pe Celtic Park cu scorul de 4-3. Ulterior, CFR a fost la rândul ei eliminată de către Slavia Praga iar sorții au decis ca Celtic și CFR să se întâlnească din nou în grupele Europa League.
Entuziasmul celor de la CFR după victoria cu Lazio din primul meci din grupă a fost doborât de cei de la Celtic. Un pressing sufocant i-a oprit pe cei de la CFR în tentativele de a lovi pe contraatac iar două ratări mari ale fundașului Julien au anunțat deschiderea scorului prin Edouard. CFR a reușit să echilibreze jocul după primirea golului și a fost la un steag al asistentului de egalare: reușita lui Boli după un șut excelent din lovitură liberă al lui Deac a fost singura ocazie mare a primei reprize pentru CFR.
În partea a două, Celtic a început din nou în forță și a reușit rapid golul de 2-0 prin Elyounoussi, cel care va fi și adversarul naționalei României în două săptămâni la partida cu Norvegia. Dan Petrescu a încercat să schimbe jocul CFR-ului cu intrările lui Culio, Păun și Golofca, însă Celtic a reușit până la urmă să se impună cu 2-0. În celalalt meci din grupă, Lazio a învins-o cu 2-1 pe Rennes.
”Sunt mulțumit de echipa mea, a dat totul. Celtic are jucători mai buni, nu o poți învinge de două ori. Pentru mine, Celtic și Lazio sunt marile favorite ale grupei. În mod normal, ar trebuie să se califice ambele, dar în fotbal se pot produce surprize” a spus Dan Petrescu după partidă.

Celtic a învățat din greșelile cu CFR Cluj

Cei de la Celtic au reușit să își ia revanșa în fața campioanei României după eliminarea din prelimariile UEFA Champions League oferind o lecție de joc ofensiv care să nu lase expusă apărarea. Pe parcursul primei reprize, antrenorul secund al celor de la Celtic, John Kennedy, a stat în permanență pe linie cu fundașii celor de la Celtic oferindu-le sfaturi pentru a evita contraatacurile CFR-ului.
”Avem prestații minunate cu echipa. Consider că am fost buni la Rennes. În deplasare cu Rangers am avut iar o prestație grozavă. Cred că vor mai urma multe. Este grozav să fiu înapoi pe această scenă pe Celtic Park. Voiam să avem o prestație solidă și am avut parte de mai mult de atât. A fost incredibil.
Este încă devreme să vorbim de favorite în grupe, este încă echilibrată. Dar prestațiile din primele două partine ne oferă ocazia să fim optimiști. Sezonul e în plină desfășurare, mai sunt lucruri de reglat, dar astăzi nu s-a văzut asta. Totul este bine în acest moment. Fanii sunt mulțumiți, tot staff-ul e încântat. Este o provocare pentru noi să luptăm pe toate fronturile, în campionat și în Europa” a declarat antrenorul gazdelor, Neil Lennon.
Rezultate și clasament grupa E din Europa League:
Celtic - CFR Cluj 2-0
Lazio - Rennes 2-1
1. Celtic 3-1 (+2) 3 puncte
2. Lazio 3-3 (0) 3 puncte
3. CFR Cluj 2-3 (-1) 3 puncte
4. Rennes 2-3 (-1) 1 punct
Pentru CFR Cluj urmează două partide cu Rennes în Europa League, mai întâi în Franța pe 24 octombrie, returul de la Cluj urmând să aibă loc pe 7 noiembrie.

Toate rezultatele din Europa League

Grupa A:
Sevilla 1-0 APOEL
Dudelange 1-4 Qarabag
Grupa B:
Malmo 1-1 Copenhaga
Lugano 0-0 Dinamo Kiev
Grupa C:
Trabzonspor 2-2 FC Basel
Krasnodar 1-2 Getafe
Grupa D:
Rosenborg 1-4 PSV Eindhoven
Sporting 2-1 LASK
Grupa F:
Arsenal 4-0 Standard Liege
Vitoria Guimaraes 0-1 Eintracht
Grupa G:
Feyenoord 2-0 FC Porto
Young Boys 2-1 Rangers
Grupa H:
TSKA Moscova 0-2 Espanyol
Ferencvaros 0-3 Ludogorets
Grupa I:
Oleksandriya 1-1 Gent
Saint-Etienne 1-1 Wolfsburg
Grupa J:
Istanbul BB 1-1 Borussia Monchengladbach
Wolsberger 1-1 AS Roma
Grupa K:
Besiktas 0-1 Wolverhampton
Braga 2-2 Slovan Bratislava
Grupa L:
Astana 1-2 Partizan Belgrad
AZ Alkmaar 0-0 Man United
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo