AS Roma s-a impus la CFR Cluj cu 2-0, grație autogolului lui Debeljuh și reușitei lui Veretout, dintr-un penalty contestat. Cu 4 puncte după două partide, campioana părea să aibă șanse reale de calificare în 16-imile competiției. Acum, acestea au scăzut, mai ales că Young Boys s-a impus aseară, sco 1-0 pe terenul lui CSKA Sofia.
Chiar și așa, formația lui Dan Petrescu poate să spere că va repeta performanța de anul trecut, când ajungea în primăvara europeană. Atunci, clujenii impresionau, ieșind dintr-o grupă teribilă și terminând neînvinsă dubla cu Sevilla în 16-imi, nimeni alta decât viitoarea câștigătoare a competiției.

Calculele de calificare pentru CFR în primăvara Europa League

Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Clujenii au neapărat nevoie de victorie în ultima etapă din grupă, cu Young Boys, în Elveția. Diferența dintre cele două formații e în prezent de 3 puncte. În acest scenariu, în partida de săptămâna viitoare, cu CSKA Sofia, din Gruia, nu e nevoie neapărat de o victorie, ci de un rezultat similar cu cel obținut de elvețieni la Roma. Presupunând că aceștia fac egal în Cetatea Eternă, o remiză i-ar fi de ajuns și CFR-ului, cu bulgarii, condiție să se impună apoi, în ultima etapă, cu Young Boys.
Există și o variantă în care ardelenii nu trebuie neapărat să învingă în Elveția. În eventualitatea în care CFR bate pe CSKA, iar Young Boys pierde pe Olimpico, cele două formații vor fi la egalitate, 7 puncte, înainte de duelul direct din ultima rundă.
În Gruia, partida CFR - Young Boys s-a terminat 1-1, astfel că Deac&Co ar avea nevoie în acest scenariu de un egal cu multe goluri în Elveția pentru calificare (2-2, 3-3, etc). Un 1-1 nu ar fi suficient, pentru că ar interveni criteriul golaverajului, unde trupa lui Dan Petrescu e deficitară (3-8, față de 6-3, cât au elvețienii).
Clasamentul grupei CFR-ului
1. AS Roma - 10 puncte
2. Young Boys - 7 puncte
3. CFR - 4 puncte
4. CSKA Sofia - 1 punct
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11
Romanian Liga I
CFR Cluj, victorie cu emoții la Mioveni! Campioana României, ținută în șah de ultima clasată
13/11/2022 LA 17:58