Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR - Celtic, LIVE-TEXT de la 19:55. "Cu a treia echipă, scoțienii ar lua titlul în Liga 1"

Cristian Mihală

Actualizat 12/12/2019 la 21:54 GMT+2

CFR este în una dintre cele mai importante zile din istoria clubului. Pentru a doua oară în istorie, echipa clujeană poate ajunge în "primăvara europeană". Pentru asta, are nevoie de un punct cu Celtic (ora 19:55), pentru a nu depinde de rezultatul partidei Rennes - Lazio.

CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

CFR CLUJ 2-0 CELTIC

FINAL! CFR Cluj obține calificarea în primăvara Europa League! Au marcat Burcă și Djokovic
Min 90+2. Lacina Traore trece pe lângă un nou gol cu un șut pe jos, Gordon apără cu piciorul.
Min 88. S-au încheiat toate calculele. Este 2-0 pentru Rennes în Franța cu Lazio și CFR Cluj se califică în primăvara Europa League.
Min 79. O nouă ocazie pentru Deac scăpat spre poartă, intră ușor în unghi iar Gordon respinge șutul.
Min 70. Gooooool CFR Cluj! Djokovic înscrie cu o reluare din fața porții după o fază frumoasă a campioanei României
Min 51. Ocazie imensă pentru CFR după ce Deac rămâne singur cu portarul, șutul este respins de Gordon!
Min 48. Gooooool CFR CLUJ! Burcă deschide scorul cu o lovitură de cap după un corner!
Pauză - este egalitate la Cluj, scor care le califică pe ambele echipe indiferent de rezultatul de la Rennes - Lazio.
Min 43. Ocazie și pentru oaspeți la șutul lui Johnston care trece puțin pe lângă poartă
Min 40. CFR Cluj este echipa mai periculoasă, Bordeianu trimite un șut din careu, mingea îl izbește însă pe un adversar
Min 30. Gol ... Rennes!!! Deși joacă având mai mult rezerve, Rennes deschide scorul contra celor de la Lazio! La acest scor, CFR Cluj ar obține calificarea și cu o înfrângere cu Celtic! Pentru Rennes a marcat Joris Gnagnon, fratele atacantului de la FCSB, Harlem Gnohere.
Min 18. Ce ocazie! Omrani primește mingea la marginea careului advers și șutează puternic, Gordon anticipează direcția și reușește să pareze!
Min 10. Deac cade în careul oaspeților și cere penalty, arbitrul lasă jocul să continue
A început partida! În acest moment, CFR Cluj este calificată în optimile Europa League :)
Iată echipele de start:
  • CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Burcă, Cestor, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac, Traore, Omrani
    Rezerve: J. Fernandez - Pașcanu, Luis Aurelio, A. Păun, Golofca, Hoban, Peteleu
  • Celtic: Gordon - Bauer, Jullien, Bitton, Bolingoli - Robertson, Ntcham - Sinclair, Morgan, Johnston - Griffiths
    Rezerve: C. Hazard - Taylor, Bayo, Ajer, Forrest, Savoury, Dembele
- Și totuși există o miză importantă pentru cei de la Celtic în partida de la Cluj. Performanțele realizate de către Celtic și Glasgow Rangers în această ediție a Europa League au făcut ca Scoția să urce de pe poziția a 26-a până pe locul 15 în clasamentul coeficienților.
Eliminarea celor de la Dinamo Zagreb din Europa face ca poziția Scoției să nu fie amenințată de către Croația, aceeași situație fiind și în cazul Cehiei, după eliminarea Slaviei Praga. Ceea ce înseamnă că dacă Celtic și Glasgow Rangers mai obțin 2 victorii împreună în actualul sezon al cupelor europene, Scoția va avea 2 echipe în preliminariile UEFA Champions League din sezonul 2020/2021.
---------------------
După ce, în ultimul deceniu a rescris istoria fotbalului românesc, obținând victorii pe Olimpico din Roma și pe Teatrul Viselor, din Manchester, CFR a reușit un nou sezon european impresionant. După 4 meciuri disputate, clujenii mai aveau nevoie de un singur punct pentru a fi matematic calificați în 16-imile Europa League. A pierdut la Lazio, însă formația din Gruia are în această seară șansa calificării, pe teren propriu.
Într-o grupă cu Lazio, Rennes și Celtic, CFR a plecat cu ultima șansă, însă prestațiile echipei au fost mai bune decât ar fi anticipat oricine. Dan Petrescu a recunoscut, de altfel, că nu se aștepta să ajungă atât de aproape de calificare, însă, dacă nu va reuși să acceadă în următoarea fază a competiției, va fi unul dintre cele mai triste momente din cariera sa.
"Celtic poate să vină cu trei echipe în campionatul românesc și câștigă sigur titlul. Nu cu prima, nu cu a doua, ci cu a treia. Uitați-vă la lotul lor! E normal că ei sunt favoriți. Indiferent ce mi-ați spune, vom fi foarte supărați și triști dacă nu ne calificăm. Nu mă așteptam nici 1% să jucăm cu calificarea pe masă și să avem nevoie doar de un punct. Dacă nu ne vom califica, va fi unul dintre cele mai triste momente din cariera mea. E clar că e bine să ai două rezultate din trei la dispoziție, nu numai unul. Dacă jucăm la egal, pierdem sigur. Putem primi gol în minutul 95. Noi trebuie să punem probleme. Știm că Celtic a câștigat ultimele 12 meciuri oficiale. Au un lot fantastic, o formă fantastică. Va fi un mic miracol dacă ne calificăm. Ne uităm la numele adversarelor. Lazio e pe 3 în Italia, Rennes poate trece pe 3 în Franța, și de Celtic ce să mai zic? Dacă terminăm și pe locul 1 în Liga 1, va fi tot un mic miracol pentru că a fost una dintre cele mai grele perioade din cariera mea", a declarat Dan Petrescu, într-o conferință de presă.
În plus, Petrescu crede că formațiile din România nu se vor mai întâlni prea des cu șansa de a accede în primăvara europeană: "Nu contează prima de calificare la un asemenea meci. Ar fi păcat să ne gândim la bani. E ceva unic pentru un fotbalist, pentru un antrenor. Să nu regretăm, de asta mi-e frică mie. Nu știi când mai vine șansa ca o echipă din România să ajungă în primăvara europeană. Eu sunt sceptic deoarece bugetele din România sunt foarte mici și nu te poți compara cu cluburile mari".
cfr united

Ionuț Rada: "Dacă va juca la 0-0, CFR riscă"

Ionuț Rada, care a trăit două calificări din faza grupelor, cu Rapid în 2005 și cu CFR în 2012 vorbește despre presiunea pe care o simt jucătorii în astfel de meciuri și despre cum decurg ultimele ore înaintea unei astfel de confruntări.
CFR trebuie să fie sută la sută concentrată. Trebuie să fie agresivă, motivată, trebuie să creadă și să se gândească că trebuie să dea gol. Dacă va încerca să joace la 0-0 cu siguranță riscul de a pierde această calificare crește. În momentul în care te aperi ai teamă foarte mare pentru acel rezultat. Cred că CFR-ul trebuie să joace așa cum a aratat-o cu Lazio, cu Celtic când a jucat acel tur preliminar. A jucat cu mult curaj, deși știa că are de pierdut o calificare. Asta trebuie să facă și acum.
Într-un fel, mă gândeam că lucrurile tind să își revină. După performanța Rapid și Steaua, din 2006, la aproape 7 ani reușeam o altă primăvară europeană. Însă, din păcate, după acea perioadă fotbalul a luat-o mult în jos” , a declarat Ionuț Rada pentru prosport.ro.
De notat că și în caz de înfrângere CFR poate să ajungă în primăvara europeană a Europa League. Pentru asta, campioana României are nevoie ca în celălalt meci al grupei Rennes să nu piardă pe teren propriu contra lui Lazio.

Clasamentul grupei CFR-ului în Europa League

clasament cfr

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo