Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj a ratat șansa unei noi "duble" cu Roma, după eliminarea din "16-imile "Europa League

Cosmin Cioboata

Actualizat 28/02/2020 la 15:24 GMT+2

Sevilla, echipa care a eliminat-o pe CFR Cluj din Europa League, o va întâlni în optimile de finală ale competiției pe AS Roma.

Reguilón durante el Sevilla-Cluj

Credit imagine: Getty Images

În urma tragerilor la sorți de astăzi, formația pregătită de Julen Lopetegui va avea de disputat o dublă manșă cu AS Roma. Meciul tur se va disputa pe 12 martie, în Spania, în timp ce returul se va juca o săptămână mai târziu pe Stadio Olimpico.
Dacă CFR ar fi trecut de Sevilla în "16-imi", trupa lui Dan Petrescu ar fi jucat din nou contra Romei, după 2 duble manșe disputate în grupele Champions League, în sezoanele 2008/2009 și 2010/2011.
Prima oară se întâmpla în 2009, la sezonul de debut al CFR-ului în Europa. În prima rundă, ardelenii reușeau să câștige cu 2-1 pe Stadio Olimpico, fiind considerată cea mai mare victorie din istoria echipei. La partida retur, italienii își luau revanșa și se impuneau cu 3-1 în Gruia. În acel sezon european, CFR încheia grupa pe ultima poziție, cu 4 puncte adunate, în timp ce Roma și Chelsea se calificau în primăvara europeană.
Doi ani mai târziu, campioana României juca din nou cu AS Roma, în aceeași fază a competiției. În acel sezon, clujenii obțineau un egal pe teren propriu și pierdeau în Italia, clasându-se din nou pe ultimul loc.
Sevilla
Sevilla și Roma se vor întâlni în premieră într-o competiție oficială, după ce s-au întâlnit în 2015 și 2017, în două partide amicale. Ca să ajungă să joace cu CFR Cluj în "16-imile" Europa League, ibericii au încheiat grupa A pe primul loc, fără mari emoții, peste APOEL, Qarabag și Dudelange, reușind 5 victorii.
De cealaltă parte, Roma s-a chinuit să obțină un loc în primăvara europeană, într-o grupă cu Basaksehir, Borussia Monchengladbach și Wolfsberger. Formația italiană s-a clasat pe locul 2, cu un punct peste Monchengladbach, urmând ca apoi să treacă de Gent (scor 2-1, la general) în "16-imi".

Păun, remarcatul presei spaniole

CFR Cluj a fost eliminată în 16-imile Europa League după ce a remizat (0-0) în returul cu Sevilla. Campioana României avea nevoie de o victorie sau de un egal cu mai multe goluri după rezultatul din tur (1-1). Clujenii s-au apărat în cea mai mare parte a partidei, dar au reușit să fie periculoși de câteva ori pe contraatac, având chiar și un gol anulat de VAR.
Sevilla s-a calificat în "optimile" Europa League după două egaluri muncite cu CFR Cluj, iar presa spaniolă critică dur prestația echipei lui Julen Lopetegui. Remarcatul cotidianului Marca este Adrian Păun.
Cotidianul spaniol Marca a făcut radiografia meciului: "Șansa le-a surâs celor de la Sevilla. Păun a marcat, dar golul care ar fi putut elimina Sevilla din competiție a fost anulat cu VAR după un henț la Traore. Formația andaluză trebuie să fie mult mai bună dacă vrea să continue în această competiție grea."
Păun, autorul golului anulat de VAR pe final, a fost remarcatul spaniolilor. Doar fundașul francez al Sevillei Kounde și arbitrul au mai luat două stele, la fel ca Păun.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo