Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR, eliminată din Europa League după două egaluri cu Sevilla

Vlad Dumitrescu

Actualizat 27/02/2020 la 23:56 GMT+2

CFR Cluj a fost eliminată în 16-imile Europa League după ce a remizat (0-0) în returul cu Sevilla.

paun

Credit imagine: Getty Images

CFR avea nevoie de o victorie sau de un egal cu mai multe goluri după rezultatul din tur (1-1). Clujenii s-au apărat în cea mai mare parte a partidei dar au reușit să fie periculoși de câteva ori pe contraatac, având chiar și un gol anulat de VAR. Faptul că meciul s-a încheiat în huiduielile copioase ale fanilor spanioli spune multe despre două meciuri bune făcute de campioana României.
CFR a început partida cu un pressing destul de agresiv dar la care Sevilla nu a avut nicio problemă în a răspunde. Spaniolii au controlat fără probleme începutul de partidă, chiar dacă nu și-au creat neapărat ocazii importante de gol. La fel ca în tur, meciul nu a fost cel mai spectaculos – Sevilla era conștientă că se califică la acest scor, CFR nu părea să aibă curajul să apese pedala de accelerație.
Pe măsură ce minutele au trecut și ocaziile spaniolilor au devenit din ce în ce mai mari. Însă după 45 de minute în care Sevilla a fost cea care a condus ostilitățile, un prim contraatac cu adevărat tăios al clujenilor în care Navas a fost surprins prea avansat a fost de ajuns pentru ca a aduce un mini-festival de ocazii la poarta Sevillei. Echipa lui Dan Petrescu l-a forțat pe Bounou să facă două parade impresionante, după ce a șomat toată repriza.
cfr
Clujenii au început a doua repriză la fel cum au încheat-o pe prima – în atac. Pressingul a fost mult mai agresiv iar elevii lui Dan Petrescu au părut mult mai concentrați în a doua parte. Apărarea a rămas strânsă în timp ce presiunea pusă pe spanioli i-a forțat de multe ori să întoarcă mingea sau chiar să fie deposedați.
Meciul s-a echilibrat din nou ulterior iar Sevilla a avut posesia și a reușit să treacă peste pressingul impus de CFR. Planul lui Dan Petrescu a fost clar: să se asigure că nu primește gol și să dea lovitura pe contraatac. Defensiva a fost una sigură pe tot parcursul meciului, cu mici excepții, însă ar fi fost nevoie cu siguranță de un plus de creativitate în zona ofensivă. Nici măcar introducerea pe final a lui Rondon nu a avut mare efect. CFR pierde calificarea după două egaluri mai mult decât onorabile cu una dintre marile echipe ale Europei.
Spre final de meci, în minutul 87, CFR a avut ocazia să deschidă scorul după o gafă a portarului gazdelor, însă chiar înainte de gol, Lacina Traore a controlat mingea cu mâna iar reluările VAR au fost clare: reușita a fost anulată. Doar un minut mai târziu, Bordeianu a văzut roșu după ce a primit al doilea galben pentru o intervenție dură asupra lui Banega. Așadar CFR pierde calificarea după două egaluri mai mult decât onorabile cu una dintre marile echipe ale Europei. Dan Petrescu și echipa sa ies cu capul sus din Europa League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo