Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Eriksen, spre Manchester United. "Diavolii" își completează în mod fericit un atac stelar

Cristian Mihală

Publicat 14/12/2020 la 14:14 GMT+2

Christian Eriksen are şanse mari să se întoarcă în Premier League în această iarnă. Manchester United e ultima formaţie intrată în cursa pentru mijlocaşul danez.

La réaction de Christian Eriksen (Tottenham) après son ouverture du score contre Manchester United.

Credit imagine: Getty Images

După ce West Ham şi Arsenal şi-au manifestat intenţia de a-l transfera, mijlocaşul lui Inter ar putea ajunge în cele din urmă sub comanda lui Ole Gunnar Solskjaer, la United.
"Diavolii" au încercat din răsputeri în vară să îl aducă pe Jadon Sancho, dar au renunţat, preţul cerut de Dortmund fiind mult peste ce era dispus să cheltuie Ed Woodward.
Totuşi, gruparea de pe Old Trafford va continua să se întărească, în speranţa că va reduce din ecartul de valoare faţă de formaţii ca Liverpool sau Manchester City. Şi o variantă excelentă, din punct de vedere al raportului calitate - preţ, este Christian Eriksen, care e pe picior de plecare de la formaţia lui Conte.
Conform presei engleze, United a devenit favorită să îl aducă înapoi în Premier League pe fotbalistul care a impresionat în ultimii ani la Tottenham. Fotbalistul ar dori şi el o astfel de mutare, formaţia lui Solskjaer având şanse la anumite trofee, prin comparaţie cu West Ham şi Arsenal.

Inter a confirmat că Eriksen va pleca

Adus pe Meazza pentru doar 17 milioane de lire, pentru că intra în ultimele 6 luni de contract cu Spurs, formație care dacă avea pretenții financiare exagerate risca să îl piardă ulterior gratis, Eriksen nu s-a adaptat la Serie A.
Antonio Conte nu i-a găsit rolul potrivit, iar fotbalistul a prins tot mai rar pirmul "11" al Interului. De când a sosit în Italia, Eriksen a început ca titular doar 12 partide, iar în actuala stagiune nu a reușit vreun gol sau vreo pasă decisivă.
"Mă întrebați de ce joc prea puțin la Inter?! Sunați-l pe Conte ca să-l întrebați! Este decizia lui, așa că vă rog să-l sunați dacă vreți să aflați motivul", a spus de curând mijlocașul, frustrat de statutul pe care îl are.
Între timp, ruptura este totală, iar mijlocașul a cerut să fie pus pe lista de transferuri, astfel încât în iarnă să își găsească un nou club. Informația a fost confirmată de Giuseppe Marotta, șeful lui Inter, care a precizat că Antonio Conte și-a dat acordul pentru ca mutarea să se realizeze.
"Conte mi-a răspuns foarte diplomat. Mi-a spus că nu putem ține un fotbalist care a cerut să fie pus pe lista de transferuri. Vom face o evaluare corectă. În acest moment, Eriksen este de vânzare, dar asta nu înseamnă că nu mai intră în planurile lui Conte. Ambii sunt profesioniști, iar faptul că Eriksen va pleca, probabil, în iarnă nu schimbă situația pentru moment. Dacă staff-ul tehnic are nevoie de el, va juca, are un respect deosebit pentru clubul nostru", a spus Marotta pentru DAZN.
Cum ar putea arăta United odată cu transferul lui Eriksen
  • De Gea - Wan Bissaka, Maguire, Lindelof, Telles - McTominay, Pogba - Eriksen, Bruno Fernandes, Rashford - Cavani
Până să primească întăriri în ianuarie, pe United o așteaptă o perioadă extrem de aglomerată în decembrie. Următoarea oprire: Sheffield United, ultima clasată din Premier League. Duelul e joi, în etapa intermediară, de la ora 22:00, și va putea fi urmărit pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo