Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine sunt austriecii de la Wolfsberger care au produs surpriza și au învins Borussia Monchengladbach

Irina Aldea

Actualizat 07/10/2019 la 17:28 GMT+3

Wolfsberger AC a furnizat una dintre cele mai mari surprize în prima rundă a noului sezon de Europa League după ce i-au învins în deplasare pe germanii de la Borussia Monchengladbach, scor 4-0.

Highlights: Rundes største overraskelse står Wolfsberger for mod Gladbach!

Credit imagine: Eurosport

Pentru austrieci a deschis scorul israelianul Shon Weissman în minutul 13, golul doi a fost marcat de Mario Leitgeb în minutul 31, iar ultimul gol al primei reprize a fost marcat zece minute mai târziu de către Marcel Ritzmaier. Deși germanii au avut posesie 69%, eficiența lor la finalizare a lipsit cu desăvârșire. Au avut și mai multe ocazii de gol, 14, față de doar 12 ale austriecilor și totuși… nu au reușit să bage mingea-n plasă.

Cine sunt austriecii de la Wolfsberger AC | Povestea stadionului pe care au vrut să joace cu AS Roma

Wolfsberger și Basaksehir erau după tragerea la sorți din Europa League echipele care păreau a avea toate șansele să termine pe ultimele două locuri din grupa J și să rateze calificarea. Totuși, austriecii au demonstrat că orice calcul poate fi demontat, asta în condițiile în care nu au mai evoluat niciodată până în prezent în cupele europene. Dacă AS Roma și Borussia Monchengladbach păreau mari favorite, cea din urmă este în acest moment pe locul 3 în grupă, cu 0 puncte și 0 goluri marcate.
picture

Wolfsberger

Credit imagine: Eurosport

În următorul meci din Europa League, “lupii” de la Wolfseberger îi vor găzdui pe Giallorossi în cee ace va reprezenta un duel inedit între lupi. Confruntarea va avea loc pe 3 octombrie pe Merkur-Arena. Este interesantă totuși alegerea stadionului pe care se va disputa acest meci, asta pentru că austriecii de la Wolfsberger și-ar fi droit să joace cu AS Roma pe Wörthersee-Stadion, însă acest lucru nu mai este acum posibil din cauza faptului că echipa gazdă s-a implicat în campania “Pentru pădure”, un proiect prin care 200 de copaci au fost plantați în incinta stadionului cu menirea de a trage un semnal de alarmă în privința defrișărilor. Este fără doar și poate o inițiativă admirabilă, însă disputarea unui meci de fotbal în acel loc este practice imposibilă. Astfel, înfruntarea lupilor va avea loc la 80 de kilometri distanță de acest loc, în Graz, pe UPC Arena.

Wolfsberger AC, record în prima ligă austriacă

După șapte meciuri disputate în campionat, Wolfsberger AC se regăsește pe locul 3, cu 15 puncte din cinci victorii și două înfrângeri. În vară, austriecii de la Wolfsberger au investit serios în echipă pentru a nu arăta rău la debutul European. Atacantul Shon Weissman, israelianul care a deschis scorul cu Borussia Monchengladbach, a venit de la Maccabi Haifa. El a marcat în Europa League al 11-lea gol în nouă meciuri de la începutul sezonului.
Echipa lui Gerhard Struber a stabilit și un record. Wolfsberger, club fondat în 1931, a petrecut majoritatea timpului existenței sale în ligile inferioare, asta până în 2012, an în care a obținut o promovare istorică. Din acel moment, austriecii au pornit pe un drum ascendent care pare să nu dea vreun semn că s-ar termina. Cel mai bun argument? 4-0 cu Monchengladbach.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo