Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clujenii, bogații României. Suma uriașă încasată de CFR de la UEFA după toamna europeană

Cristian Mihală

Actualizat 13/12/2019 la 07:58 GMT+2

CFR s-a îmbogățit în actualul sezon european. Campioana României a obținut aproape 13 milioane de euro în urma parcursului din ultimele luni. Mai mult de jumătate din sumă a fost primită în tururile preliminarii ale Champions League. Trupa din Gruia a câștigat suma totală de 2.280.000 de euro din succesele în grupele Europa League, după ce a înregistrat 4 victorii.

cfr celtic

Credit imagine: Eurosport

UEFA a făcut publice detaliile despre câștigurile financiare ale echipelor care s-au calificat în primăvara europeană. Aflându-se printre ele, CFR Cluj a obținut în urma calificării în șaisprezecimile de finală Europa League suma de 500.000 de euro.
Pe lângă această sumă, clujenii au mai primit câte 570.000 de euro pentru fiecare meci câștigat din grupele Europa League. Înregistrând 4 victorii, CFR și-a trecut în conturi suma de 2.280.000 de euro.
Doar pentru că au participat la grupele Europa League, CFR Cluj a avut asigurată suma de 2,9 milioane de euro.

Bani mulți pentru CFR și din preliminariile Ligii Campionilor

CFR a obținut sume impresionante și pentru victoriile din tururile preliminare ale Ligii Campionilor. Aproape 2,3 milioane de euro a încasat campioana României pentru că a trecut trei tururi în Champions League. Acolo, formația lui Dan Petrescu a eliminat pe Astana, Macabi Tel Aviv și Celtic.
La aceste sume s-a adăugat un bonus de 5 milioane de euro pentru calificarea în play-off-ul Champions League, unde clujenii au fost eliminați de echipa lui Nicușor Stanciu, Slavia Praga.
Pe lângă încasările de aproape 13 milioane de euro de la UEFA, se adaugă biletele vândute, sponsorizările și drepturile tv.
10 milioane de euro a fost bugetul CFR-ului pentru sezonul 2018-2019, unul în care a câștigat titlul. Ca atare, cu sumele obținute în actuala stagiune de la UEFA, formația clujeană și-a acoperit bugetul pentru sezonul în curs.

Clasamentul final al grupei E din Europa League

1. Celtic - 13 puncte
2. CFR Cluj - 12 puncte
3. Lazio - 6 puncte
4. Rennes - 4 puncte
Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din șaisprezecimile de finală ale Europa League va avea loc luni, de la ora 14:00 (ora României), la Nyon (Elveția). Partidele din această fază se vor disputa în zilele de 20, respectiv 27 februarie 2020.
Ultima formație din România care obținuse calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League a fost FCSB, în sezonul 2017/2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo