Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cotele la câştigarea Europa League, după terminarea grupelor. Marile favorite şi ce şansă are CFR

Cristian Mihală

Publicat 13/12/2019 la 09:12 GMT+2

După ce în doi din ultimii trei ani echipele din Premier League au câştigat Europa League, şi în acest sezon, după terminarea grupelor, tot formaţiile engleze sunt creditate cu cele mai mari şanse la cucerirea trofeului. Arsenal şi United sunt primele două favorite, în timp ce CFR, care a obţinut o calificare istorică în primăvara europeană, e văzută cu şanse infime.

Trophy UEFA Europa League

Credit imagine: Getty Images

În ultimii ani, Europa League a devenit o competiţie mult mai interesantă pentru cluburile mari de pe bătrânul continent, învingătoarea având garantată prezenţa în ediţia următoare a Champions League. Aşa a ajuns United în Liga Campionilor în stagiunea 2017-2018 şi aşa a sperat Arsenal că va prinde un loc la masa bogaţilor sezonul trecut, însă a fost învinsă în ultimul act de Chelsea.
Acum, tot formaţiile engleze sunt văzute drept principalele pretendente la trofeul EL. Astfel, United şi Arsenal, formaţii care au început foarte slab sezonul în Premier League şi care au şanse reduse să ocupe unul dintre primele patru locuri în cel mai tare campionat din lume, sunt văzute mari favorite în Europa League. Ele sunt secondate de Sevilla, specialista competiţiei, cu 5 trofee cucerite.
În ceea ce o priveşte pe CFR, care a obţinut o calificare impresionantă în primăvara europeană, dintr-o grupă teribilă, în care pleca cu ultima şansă, bookmakerii nu sunt foarte optimişti. Campioana României are o cotă de 150 pentru a se impune în competiţie, doar LASK Linz, Istanbul BB, Malmo şi APOEL Nicosia având cote mai mari.

Cotele la câştigarea Europa League

  • Manchester United - 5
  • Arsenal - 6
  • Sevilla - 7
  • Inter -9
  • Ajax - 10
  • Salzburg - 14
  • Roma - 14
  • Wolves - 16
  • Porto - 25
  • Leverkusen - 25

Posibelele adversare ale CFR-ului în primăvara Europa League

CFR nu va fi cap de serie şi, ca atare, va avea parte de un adversar greu, în principiu, în 16-imi. Acolo nu au voie să joace două echipe care provin din aceeași țară sau au jucat în aceeași grupă. În urna favoriților sunt câștigătoarele de grupe și 4 echipe venite din UEFA Champions League (în funcție de punctajul obținut în grupele UCL). Echipele din urna favoriților vor juca partida retur din 16-imi pe propriul teren (CFR Cluj va avea primul meci pe propriul teren).
Iată posibilele adversare ale celor de la CFR Cluj în Europa League:
Ajax (venită din UEFA Champions League)
Benfica (venită din UEFA Champions League)
Inter Milano (venită din UEFA Champions League)
RB Salzburg (venită din UEFA Champions League)
Sevilla (locul 1 în grupa A)
Malmo (locul 1 în grupa B)
Basel (locul 1 în grupa C)
LASK Linz (locul 1 în grupa D)
Arsenal (locul 1 în grupa F)
Porto (locul 1 în grupa G)
Espanyol (locul 1 grupa H)
Gent (locul 1 în grupa I)
Istanbul BB (locul 1 în grupa J)
Braga (locul 1 în grupa K)
Manchester United (locul 1 în grupa L)
Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din șaisprezecimile de finală ale Europa League va avea loc luni, de la ora 14:00 (ora României), la Nyon (Elveția). Partidele din această fază se vor disputa în zilele de 20, respectiv 27 februarie 2020.
Ultima formație din România care obținuse calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League a fost FCSB, în sezonul 2017/2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo