Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată grupele Europa League și ce adversare va avea campioana României, CFR Cluj

Irina Aldea

Publicat 05/10/2019 la 14:20 GMT+3

Dacă ieri am avut parte de câteva grupe savuroase în Liga Campionilor, nici tragerea la sorți a Ligii Europei nu a dezămăgit. Primele dueluri anunțate au stabilit deja un interes crescut pentru a doua cea mai populară competiție a Europei.

CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

Pentru început, reprezentanții UEFA de la Grimaldi Forum, Monaco, au anunțat jucătorul sezonului trecut al Ligii Europa, belgianul Eden Hazard, actual fotbalist al Real Madrid, transferat de la Chelsea. Mai apoi, toată atenția s-a mutat spre tragerea la sorți, momentul mult așteptat al zilei.
Dacă ieri am avut parte de câteva grupe savuroase în Liga Campionilor, nici tragerea la sorți a Ligii Europei nu a dezămăgit. Primele dueluri anunțate au stabilit deja un interes crescut pentru a doua cea mai populară competiție a Europei. Arsenal vs. Frankfurt, Beşiktaş vs. Braga, Manchester United vs. Astana, Porto vs. Feyenoord, Roma vs. Mönchengladbach, Lazio vs. Celtic, Sporting vs. PSV sunt doar câteva dintre partidele care țin capul de afiș după tragerea la sorți.

CFR Cluj, alocată în Grupa E

CFR 1907 Cluj, aflată în urna a 4-a, cu cel mai slab coeficient dintre echipele care vor evolua în Europa League, a fost vineri alocată în Grupa E, alături de Lazio, Celtic și Rennes. Așadar, ardelenii vor avea parte de un duel cu repetiție în ceea ce privește meciul cu scoțienii de la Celtic, pe care i-au eliminat din preliminariile Ligii Campionilor. O altă veste importantă este că Ștefan Radu va face și el parte din echipa de protagoniști la meciul dintre Lazio și CFR.
Eliminați din play-off-ul UCL de Slavia, CFR se regăsește în acest moment într-o grupă care ar putea părea abordabilă la prima vedere, însă care ascunde fără doar și poate dueluri tari, demne de o asemenea competiție, meciuri pe care Campioana României va trebui să le pregătească într-o manieră minuțioasă pentru a spera la rezultate mulțumitoare.

Cum arată cele 12 grupe Europa League și când se vor disputa partidele

Toate cele 12 grupe desemnate vineri la Monaco prezintă meciuri cu adevărat interesante, rămâne de văzut care dintre echipe vor livra cele mai spectaculoase abordări.
Partidele din faza grupelor se vor desfășura după cum urmează: Etapa I - 19 septembrie;Etapa II - 3 octombrie;Etapa III - 24 octombrie;Etapa IV - 7 noiembrie; Etapa V - 28 noiembrie; Etapa VI - 12 decembrie, iar după încheierea fazelor grupelor, programul competiției este următorul: 17 decembrie - tragerea la sorți a 16-imilor; 14 februarie - 16-imi, manșa tur; 21 februarie - 16-imi, manșa retur; 22 februarie - Tragerea la sorți a optimilor; 7 martie - Optimi, manșa tur; 14 martie - Optimi, manșa retur; 15 martie - Tragerea la sorți a sferturilor; 11 aprilie - Sferturi, manșa tur; 18 aprilie - Sferturi, manșa retur; 2 mai - Semifinale, manșa tur; 9 mai - Semifinale, manșa retur; 29 mai - Finala / Stadion Energa, Gdansk, Polonia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo