Dan Petrescu a lăudat valoarea celor de la ȚSKA Sofia și consideră că fanii au avut un cuvânt de spus în jocul formației bulgare.
Întrebat dacă l-a mulțumit jocul lui Ciprian Deac, tehnicianul CFR-ului a răspuns că "putea mai mult", în ciuda faptului că veteranul ardelenilor a reușit un gol și un assist. Dan Petrescu a explicat apoi că nu l-a mulțumit nivelul fizic al lui Deac.
"ȚSKA ne-a dominat la început, dar am scăpat. Au fost mai buni în prima repriză, apoi noi am echilibrat. Valoarea adversarului s-a văzut. Nu e ușor să joci la Sofia. Fanii i-au împins de la spate și în prima și în a doua repriză. Nu e corect ca ei să aibă fani, iar noi nu.
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
Jucătorii noștri s-au trezit în repriza a doua poate și datorită fanilor (râde). La pauză n-am schimbat tactica, doar le-am spus jucătorilor că trebuie să jucam mai rapid, să nu ne retragem prea mult.
Cei din apărare au făcut un meci perfect și le-au dat încredere și celor din atac. Dacă nu muncești n-ai rezultate. Nici mie nu mi-a plăcut Deac, fizic n-a fost bine, dar are execuții. Tot execuțiile lui ne-au adus azi victoria. Deac poate mai mult la nivel fizic, dar calitățile tehnice îl scot în evidență. E cel mai bun jucător de la CFR. S-a văzut și la centrarea de la golul lui Rondon.", a declarat Dan Petrescu, la finalul meciului de la Sofia, pentru DigiSport.

ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2. Debut excelent pentru campioana României în noul sezon din Europa League

CFR Cluj a început excelent noul sezon din Europa League, în fața a 12.000 de suporteri bulgari care au creat o atmosferă superbă în tribune, exact ca înainte de pandemie. Trupa lui Dan Petrescu s-a văzut înghesuită în propriul careu în debutul meciului. ȚSKA a început cu mult curaj partida și a trecut de 3 ori pe lângă deschiderea scorului, în primele 10 minute. În toate rândurile, Cristi Bălgrădean a intervenit excelent.
Mai întâi Yomov l-a pus la încercare pe Bălgrădean cu un șut la colțul lung, dar goalkeeper-ul CFR-ului s-a aflat la post. Apoi Burcă i-a pasat prea încet lui Bălgrădean în careu, iar Sowe a interceptat. Portarul campioanei României a fost însă atent și a intervenit în fața atacantului bulgarilor.
Sankhare și-a încercat și el norocul la poarta ardelenilor, dar același Bălgrădean a reținut fără emoții șutul de la mare distanță.
CFR Cluj a avut prima mare ocazie în minutul 19, când Păun a șutat cu efect la colțul lung, dar mingea a fost deviată de un fundaș al lui ȚSKA peste transversală. CFR a echilibrat apoi meciul și chiar a reușit să trimită mingea în plasă, prin Susic. Fundașul lui Dan Petrescu a prins un șut minunat în vinclu, însă arbitrul fluierase deja fault în atac.

CFR Cluj, pe primul loc în grupa A din Europa League

CFR Cluj a ieșit mult mai montată de la vestiare și a dominat clar repriza a doua. Rondon a deschis scorul în minutul 53, cu o lovitură de cap. Ciprian Deac a fost jucătorul care a centrat ideal din corner. Soarta meciului a fost decisă în minutul 72, când Debeljuh a căzut în careu după un fault comis de Youga.
Arbitrul n-a stat pe gânduri și a dictat lovitură de la 11 metri pentru CFR. Același Deac, omul cu pasa de la primul gol, a transformat fără emoții, cu un șut în dreapta portarului.
CFR Cluj a apărat excelent rezultatul de pe tabelă și a obținut 3 puncte extrem de importante, în debutul noului sezon din Europa League.
În celălalt meci al grupei, AS Roma s-a impus pe terenul lui Young Boys, scor 2-1. Italienii au fost conduși cu 0-1 la pauză, dar au reușit să revină în cele din urmă pe tabelă. Nsame a deschis scorul pentru elvețieni în minutul 14, din penalty. Peres a restabilit egalitatea în minutul 69, iar Kumbulla a înscris pentru 2-1 în minutul 74.
În urma rezultatelor din prima rundă, CFR Cluj a urcat pe primul loc în grupa A.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918606.jpg
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43