Ciprian Deac a fost omul meciului în duelul de la Sofia, reușind să ofere un assist la primul gol al lui Mario Rondon, apoi să transforme o lovitură de la 11 metri. Mijlocașul CFR-ului a fost foarte activ în jocul ofensiv al campioanei României, însă la final n-a fost mulțumit de prestația sa.
În ciuda faptului că a contribuit la ambele goluri ale CFR-ului, Deac a surprins pe toată lumea cu o replică neașteptată. Veteranul CFR-ului a mărturisit că "de 2 luni nu joacă nimic" și "speră să-și revină la forma bună din alți ani".
"Să vă spun sincer, sunt cel mai mare autocritic al meu. De 2 luni nu joc nimic, nu știu ce se întâmplă cu mine. Nu sunt ironic, sunt realist. Nu sunt mulțumit de mine, vreau mai mult pe faza ofensivă.
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
Poate m-a ajuns și vârsta, dar nu vreau sa mă gândesc la asta. Sper să îmi revin și să fiu jucătorul din anii trecuți. Sunt foarte supărat pe mine și pentru meciurile de la echipa națională.", a spus Ciprian Deac, pentru DigiSport.

Ciprian Deac, după ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2: "Exersăm foarte mult fazele fixe"

Deac a analizat partida cu ȚSKA, spunând că fazele fixe, pe care jucătorii lui Dan Petrescu "le exersează foarte mult", au făcut din nou diferența.
"Am început meciul mai slab, primele 20 de minute. Am reușit apoi să intrăm în joc și să le punem probleme. Ați văzut, ȚSKA are jucători rapizi care îți pot pune probleme dacă nu te organizezi în apărare. Știam că ne va aștepta un meci dificil și că vor începe tare din primul minut. E bine ca n-au reușit să marcheze.
Suntem o echipă care marchează foarte mult din faze fixe, dar le și exersăm foarte mult. Mister a fost calm la pauză. Este Europa League, nu jucăm cu echipe slabe.", a mai declarat Deac.

ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2. Debut excelent pentru campioana României în noul sezon din Europa League

CFR Cluj a început excelent noul sezon din Europa League, în fața a 12.000 de suporteri bulgari care au creat o atmosferă superbă în tribune, exact ca înainte de pandemie. Trupa lui Dan Petrescu s-a văzut înghesuită în propriul careu în debutul meciului. ȚSKA a început cu mult curaj partida și a trecut de 3 ori pe lângă deschiderea scorului, în primele 10 minute. În toate rândurile, Cristi Bălgrădean a intervenit excelent.
Mai întâi Yomov l-a pus la încercare pe Bălgrădean cu un șut la colțul lung, dar goalkeeper-ul CFR-ului s-a aflat la post. Apoi Burcă i-a pasat prea încet lui Bălgrădean în careu, iar Sowe a interceptat. Portarul campioanei României a fost însă atent și a intervenit în fața atacantului bulgarilor.
Sankhare și-a încercat și el norocul la poarta ardelenilor, dar același Bălgrădean a reținut fără emoții șutul de la mare distanță.
CFR Cluj a avut prima mare ocazie în minutul 19, când Păun a șutat cu efect la colțul lung, dar mingea a fost deviată de un fundaș al lui ȚSKA peste transversală. CFR a echilibrat apoi meciul și chiar a reușit să trimită mingea în plasă, prin Susic. Fundașul lui Dan Petrescu a prins un șut minunat în vinclu, însă arbitrul fluierase deja fault în atac.

CFR Cluj, pe primul loc în grupa A din Europa League

CFR Cluj a ieșit mult mai montată de la vestiare și a dominat clar repriza a doua. Rondon a deschis scorul în minutul 53, cu o lovitură de cap. Ciprian Deac a fost jucătorul care a centrat ideal din corner. Soarta meciului a fost decisă în minutul 72, când Debeljuh a căzut în careu după un fault comis de Youga.
Arbitrul n-a stat pe gânduri și a dictat lovitură de la 11 metri pentru CFR. Același Deac, omul cu pasa de la primul gol, a transformat fără emoții, cu un șut în dreapta portarului.
CFR Cluj a apărat excelent rezultatul de pe tabelă și a obținut 3 puncte extrem de importante, în debutul noului sezon din Europa League.
În celălalt meci al grupei, AS Roma s-a impus pe terenul lui Young Boys, scor 2-1. Italienii au fost conduși cu 0-1 la pauză, dar au reușit să revină în cele din urmă pe tabelă. Nsame a deschis scorul pentru elvețieni în minutul 14, din penalty. Peres a restabilit egalitatea în minutul 69, iar Kumbulla a înscris pentru 2-1 în minutul 74.
În urma rezultatelor din prima rundă, CFR Cluj a urcat pe primul loc în grupa A.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918606.jpg
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43