Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eroul serii în Europa League. A reușit golul victoriei în min 96 la ultimul meci pentru echipa sa

Vlad Dumitrescu

Actualizat 29/11/2019 la 10:34 GMT+2

Malmo a învins joi seara în Europa League pe Dinamo Kiev cu 4-3 pe teren propriu și păstrează șanse reale de calificare înaintea ultimei etape. Dar nu aceasta a fost principala poveste a partidei. Legenda clubului Markus Rosenberg s-a retras cum nu se putea mai bine: cu golul victoriei în minutul 96.

malmo

Credit imagine: Eurosport

Markus Rosenberg și-a început cariera de jucător la Malmo FF la doar cinci ani. După mai mulți ani de succese la echipele de tineret, unde a început să joace ca fundaș dreapta pentru ca apoi să devină atacant la vârsta de 16 ani.
malmo
În 2001 Rosenberg a debutat la prima echipă unde a petrecut încă patru ani la club iar în 2005 a plecat la Ajax. După perioade petrecute la olandezi, Werder Bremen și West Bromwich Albion, Rosenberg s-a întors acasă în 2014 pentru a-și petrece ultimii ani ai carierei la clubul pe care l-a iubit dintotdeauna.
Joi seara, Malmo FF avea nevoie de victorie cu Dinamo Kiev pentru a rămâne cu șanse de calificare în 16-imile Europa League. Ce a urmat pare capodopera unui regizor de filme, însă face parte din magia fotbalului.
malmo
Acesta avea să fie ultimul meci jucat acasă de Rosenberg iar Malmo a fost la conducere de două ori pentru ca Dinamo Kiev să egaleze de fiecare dată. În minutul 96 însă nimeni altcineva decât Markus Rosenberg avea să înscrie golul care aduce victoria. În ultimul minut. Acasă. În ultimul meci. După 20 de ani petrecuți la club. Nicio poveste nu se putea încheia mai frumos iar fanii au sărbătorit ca și cum clubul lor ar fi câștigat UEFA Champions League.
Rosenberg a fost copleșit de bucuria fanilor, fiind îmbrățișat și pupat de toată lumea din tribune. A fost într-adevăr o seară magică în Suedia.
malmo
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo