Mijlocașul crescut de Barcelona a deschis scorul în partida din Cipru în minutul 29, când a văzut că goalkeeper-ul olandezilor, Mvogo, era ieșit prea mult din cadrul porții. Arbitrul fluierase un fault pentru Omonia din apropierea cercului de la centrul terenului, iar Gomez a luat o decizie neașteptată care va intra în istoria fotbalului.
Ibericul a trimis un lob de peste 50 de metri peste portarul lui PSV, devenind jucătorul care înscrie golul de le cea mai mare distanță, în istoria Europa League.
Mai jos, video cu golul superb înscris de Jordi Gomez, în Europa League:
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
Sursa: Optus Sport
Recordul golurilor înscrise de la mare distanță, în Europa League, era deținut de Kemar Roofe. Mijlocașul lui Rangers a marcat un gol asemănător chiar în urmă cu o săptămână, în prima rundă a grupelor, în duelul cu Standard Liege, câștigat de formația lui Ianis Hagi cu 2-0.

Jordi Gomez a înscris un gol fabulos de la 56 de metri și a intrat în istoria Europa League

În ciuda execuției fantastice a lui Jordi Gomez, cei de la PSV au criticat decizia arbitrului de a valida golul. Motivul? Mingea încă se afla în mișcare în momentul în care mijlocașul spaniol a trimis către poartă. Arbitrul dictase lovitură liberă pentru Omonia, iar pe reluări se poate observa cum mingea încă se rostogolește ușor înainte să atingă gheata lui Gomez.
Arbitrul partidei n-a ținut cont de protestele olandezilor și a validat golul lui Gomez. PSV a restabilit egalitea după 11 minute, prin Donyell Malen, iar tot el a adus victoria în prelungirile meciului. S-a încheiat 2-1 pentru PSV, care a urcat pe locul 2 în grupa E din Europa League, la un punct în spatele liderului Granada. PAOK se află pe poziția a 3-a, în timp ce Omonia completează grupa.
Jordi Gomez a început să joace fotbal la academia Barcelonei. Mijlocașul a evoluat timp de 2 ani la formația secundă a catalanilor, bifând și o apariție la prima echipă. Gomez a plecat în 2007 la rivala locală Espanyol, pentru ca peste numai 2 ani să ajungă la Swansea.
În 2009 a fost transferat la Wigan, unde a petrecut 5 ani și a devenit un personaj extrem de îndrăgit de fanii englezi. Sunderland, Blackburn, din nou Wigan, Rayo Vallecano și Levski Sofia sunt celelalte cluburi din CV-ul lui Jordi Gomez. Per total, ibericul a adunat 131 de apariții în Premier League, cel mai puternic campionat din lume, reușind să înscrie 14 goluri și să ofere 6 assist-uri.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43