Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Odegaard, Gabriel și Elneny au adus o victoria lui Arsenal la Olympiacos. Rezultatele serii

Cristian Mihală

Actualizat 11/03/2021 la 23:55 GMT+2

Arsenal s-a impus cu 3-1 la Olympiacos în timp ce Tottenham a învins-o pe Dinamo Zagreb cu 2-0.

Arsenal FC players celebrate a goal by Martin Odegaard of Arsenal FC during the UEFA Europa League match between Olympiacos FC and Arsenal FC at Georgios Karaiskakisstadion

Credit imagine: Getty Images

Rezultatele serii

Olympiacos - Arsenal 1-2 LIVE

Min 58. GOOOOL Olympiacos! El Arabi a adus egalarea pentru greci!
Min 33. GOOOOOL ARSENAL! Odegaard deschide scorul pentru tunari printr-un șut imparabil!
Echipele de start
Olympiacos XI: Sa, Sokratis, Ba, Lala, Reabciuk, M'vila, Camara, Bouchalakis, Bruma, El Arabi, Valbuena.
Arsenal XI: Leno, Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney, Partey, Xhaka, Saka, Odegaard, Willian, Aubameyang.

Slavia Praga - Rangers 1-1 LIVE

Min.85: Helander a intrat imprudent la Masopust și gazdele au cerut penalty, dar Hațegan a lăsat jocul să continue.
min.76: Nicolae Stanciu este înlocuit cu Ondrej Lingr.
min.66: Stanciu primește îngrijiri medicale după ce s-a lovit violent, genunchi în genunchi, cu un adversar. Românul revine pe teren și nu pare a avea mari probleme.
min.63: Ianis Hagi este schimbat de Scott Arfield.
min.55: Slavia Praga a început mai bine și repriza secundă, fără a-și crea însă vreo ocazie importantă de a reveni în avantaj.
min.46: A început repriza secundă.
E pauză la meciul de la Praga. Gazdele au fost mai bune, dar Rangers a reușit egalarea, în special datorită inspirației lui Ianis Hagi.
min.36: Gooooool Rangers! Oaspeții egalează prin Helander, care a marcat din fața porții goale din pasa lui Ianis Hagi. A fost prima pasă de gol reușită de Hagi în acest sezon de Europa League. Mijlocașul român are și un gol marcat, contra lui Lech Poznan, în faza grupelor. În total, Ianis are 7 goluri și 12 assist-uri în 36 de meciuri jucate în toate competițiile în această stagiune.
min.34: Stanciu e aproape să repete isprava din minutul 7. Românul a driblat 2 adversari și a încercat un nou șut la colțul lung, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poartă.
min.30: Slavia Praga este echipa mai bună până acum. Cehii domină autoritar, în timp ce Rangers iese cu greu din propria jumătate.
La meciul de la Praga asistă 100 de suporteri. Toți aceștia lucrează în prima linie a sistemului sanitar din Cehia, în lupta contra pandemiei de Covid-19. Cei 100 de fani au primit invitații din partea clubului.
min.18: Slavia Praga continuă să fie la cârma jocului. Rangers nu își revine după golul primit. Echipa lui Gerrard nu a mai pierdut în deplasare de mai bine de un an. Se întâmpla pe 29 februarie 2020, într-un meci din Cupa Scoției, pe terenul celor de la Hearts.
min.7: Gooooooool Stanciu! Românul a deschis scorul pentru gazde. Stanciu a marcat cu o execuție tipică pentru el. A șutat imparabil din colțul careului, chiar de lângă Ianis Hagi, în vinclul porții lui McGregor.
A fost a 2-a reușită a mijlocașului român în această ediție de Europa League, după ce a marcat și în faza grupelor, contra celor de la Hapoel Beer Sheva. Românul are și 2 pase decisive, cu Leverkusen și Leicester. În campionatul Cehiei, Stanciu a marcat de 7 ori în 21 de meciuri în acest sezon.
min.5: Cele 2 echipe au început pragmatic și nu am avut nicio fază notabilă în primele 5 minute.
Nicolae Stanciu și Ianis Hagi sunt titulari în partida Slavia Praga-Glasgow Rangers. Confruntarea din capitala Cehiei va fi arbitrată de o brigadă românească, cu Ovidiu Hațegan la centru.
Slavia Praga-Glasgow Rangers | Echipele de start
Slavia: Kolar - Bah, Kudela, Zima, Boril - Hromada - Sima, Provod, Stanciu, Olayinka - Kuchta
Rangers: McGregor - Patterson, Goldson, Helander, Barisic - Kamara, Davies, Aribo - Hagi, Morelos, Kent

Manchester United-AC Milan 1-1

min.90+2: Gooool Milan! Simon Kjaer a egalat în prelungirile partidei și Milan are prima șansă la calificare.
min.51: Gooooool Man United! Amad Diallo a deschis scorul cu o lovitură de cap care l-a surprins pe Donnarumma. Jucătorul de numai 18 ani transferat în această iarnă de la Atalanta este la prima reușită pentru echipa mare a "diavolilor".
Ivorianul a devenit al 4-lea cel mai tânăr marcator din istoria lui United în cupele europene.
Echipele de start
Man United: Henderson - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Greenwood, Fernandes, James - Martial
AC Milan: Donnarumma - Calabria, Tomori, Romagnoli, Dalot - Meite, Kessie - Saelemaekers, Krunic, Castillejo - Leao
Știrea inițială: articol scris de Romeo Ene
Manchester United - AC Milan este cel mai tare duel al fazei optimilor Europa League. Deşi sunt două echipe obişnuite, în trecut, cu fazele superioare ale Champions League, sorţii au stabilit că se vor duela în optimile Europa League.
Partida dintre cei doi granzi aduce în discuţie o istorie foarte bogată. Cele mai importante trofee pentru United sunt cele 3 Ligi ale Campionilor, 20 de campionate şi Europa League, ultima competiţie majoră cucerită de ''Diavolii Roşii''. De cealaltă parte, Milan se laudă cu 18 campionate şi 7 Cupe ale Campionilor Europeni.
Clarence Seedorf - Milan-Manchester United Champions League 2006-07

Prezentul, departe de performanțele din trecut pentru United și Milan

Dacă cele două formaţii au reuşit performanţe istorice în trecut, prezentul nu este la fel de plăcut. Manchester United nu a mai cucerit Premier League din sezonul 2012-2013, în timp ce Milan nu s-a mai impus în Serie A din sezonul 2010-2011. Cele două au întâmpinat mai multe probleme pe parcursul anilor. În afară de Europa League, cucerită în 2017, ultimul trofeu european al lui United este Liga Campionilor, din 2008. De cealaltă parte, Milan a cucerit Liga Campionilor, în 2007, urmată de Supercupa Europei. Au trecut mulţi ani de atunci, iar prezentul nu este la fel de glorios.
Manchester United se află pe locul 2 în Premier League, la 14 puncte de liderul City, având 11 meciuri consecutive fără înfrângere, în campionat. În Europa League, în faza şaisprezecimilor, echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a trecut de spaniolii de la Real Sociedad după ce a câştigat cu 4-0 în deplasare şi a remizat, pe Old Trafford, scor 0-0.
Manchester United a evoluat în Liga Campionilor, terminând pe 3 o grupă câştigată de PSG. Leipzig a terminat pe 2, iar Basaksehir pe 4. Ofensiv, echipa engleză stă bine, având al doilea cel mai bun atac din Premier League, cu 55 de goluri marcate în 28 de partide. Apărarea este un capitol sensibil pentru echipa lui Solskjaer, care a încasat 32 goluri în campionat.
picture

Manchester United - Milan, meciul vedetă din Europa League

AC Milan, sezon peste așteptări

AC Milan face un sezon foarte bun, faţă de ultimii ani. Trupa lui Stefano Pioli se află pe poziţia a doua, în campionat, la fel ca adversara din Europa League. Este la 6 puncte de Inter, iar şansele la titlu sunt reale în acest sezon. Milan traversează un moment mai bun, având 4 meciuri consecutive fără înfrângere, în toate competiţiile.
În şaisprezecimi, Rossonerii au trecut, cu emoţii, de Steaua Roşie Belgrad după două egaluri, 2-2, respectiv 1-1, pe San Siro. Milan s-a calificat datorită golurilor marcate în deplasare. În faza grupelor Europa League, AC Milan a terminat pe primul loc. Adversarii italienilor au fost Lille, Sparta Praga şi Celtic.
Revenirea lui Milan în prim-planul fotbalului din Italia s-a realizat şi cu ajutorul lui Ibrahimovic, care, la 39 de ani, face un sezon de excepţie. Are 14 goluri marcate, iar duelul cu fosta sa echipă, United, va fi cu atât mai interesant pentru suedez, ţinând cont de apetitul său ofensiv.
Ole Gunnar Solskjaer a reuşit să formeze o echipă competitivă, cu şanse la primele locuri. Bruno Fernandes a făcut, până acum, un sezon foarte bun pentru englezi, fiind al doilea marcator al Premier League, cu 16 goluri, majoritatea din penalty.
La prima vedere, duelul este unul foarte echilibrat, neexistând o favorită certă, iar spectacolul este garantat pe Old Trafford.
Echipe probabile United - Milan:
  • Manchester United: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – Fred, McTominay – Greenwood, Fernandes, James – Cavani.
  • Milan: Donnarumma – Calabria, Kjaer, Romagnoli, Dalot – Tonali, Kessie – Saelemaekers, Diaz, Castillejo – Leao.

Slavia Praga - Rangers, duelul românilor din Europa League

Echipele lui Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi, Slavia Praga şi Rangers, se vor duela în turul optimilor Europa League, în această seară. La prima vedere, pare un duel foarte echilibrat ţinând cont de valoarea celor două formaţii, iar duelul din Cehia se anunţă a fi unul foarte interesant.
Pe plan intern, ambele echipe domină campionatele din ţările lor. Slavia Praga are 11 puncte faţă de locul 2, în timp ce Rangers tocmai ce a câştigat campionatul în Scoţia. Gerrard a reuşit să creeze o echipă imbatabilă, care a câştigat primul titlu după o pauză de 10 ani.
În şaisprezecimi, Slavia Praga a reuşit să treacă, surprinzător, de Leicester, după ce a câştigat cu 2-0 în Anglia, partida-tur terminându-se 0-0. În grupe, echipa lui Stanciu a terminat pe locul 2, grupa fiind câştigată de Leverkusen. Ceilalţi adversari ai cehilor au fost Nice şi Hapoel Beer Sheva. Slavia Praga are o serie impresionantă de 16 meciuri la rând fără înfrângere. Stanciu a marcat 7 goluri şi 4 assist-uri în campionat pentru echipa de pe primul loc.
Pentru partida din această seară, antrenorul cehilor nu va putea conta pe mai mulţi jucători, din cauza accidentărilor, cum ar fi Hovorka, Sevcik, Ibrahim Traore sau van Buren.
Rangers-Trainer Steven Gerrard (im Fenster in der Mitte) jubelt den Fans aus dem Kabinenfenster zu

Rangers, campioană în Scoția

Rangers, trupa antrenată de Steven Gerrard, legendarul jucător al lui Liverpool, vine în Cehia cu un moral ridicat, scoţienii câştigând în weekend trofeul de campioană, după o pauză de 10 ani. Rangers a dominat tot sezonul intern, iar acum se poate concentra exclusiv pe Europa League.
Ianis Hagi a punctat de 6 ori în acest sezon şi a oferit 9 pase decisive pentru formaţia de pe Ibrox. În faza şaisprezecimilor Europa League, Rangers a depăşit Antwerp după o dublă extrem de spectaculoasă: 3-4 în deplasare şi 5-2 pe teren propriu.
Ambele echipe prezintă un apetit ofensiv foarte ridicat, dar şi o apărare de excepţie, astfel rămâne de văzut cum vor aborda cei 2 antrenori partida din această seară. Ambii jucători români sunt anunţaţi titulari în presa din cele 2 ţări. În faza grupelor, Rangers a reuşit să câştige o grupă cu Benfica, Standard Liege şi Lech.
Gerrard nu va putea conta pe Balogun, Ryan Jack, Nikola Katic şi James Tavernier, accidentaţi, însă va putea alinia o formaţie capabilă să obţină un rezultat pozitiv în Cehia.
Cele două formaţii se vor duela în premieră într-o competiţie europeană. Slavia Praga dă primii 2 golgheteri ai Cehiei, Jan Kuchta şi Abdallah Sima, care împreună au marcat 22 goluri. Ei vor fi principala ameninţare pentru poarta scoţienilor. De cealaltă parte, Morelos şi Roofe sunt jucători care pot face diferenţa în favoarea lui Rangers. Arbitrul întâlnirii va fi chiar Ovidiu Haţegan.
Echipe probabile Slavia Praga - Rangers:
  • Slavia Praga: Kolar - Bah, Kudela, Zima, Boril - Hromada - Sima, Provod, Stanciu, Olayinka - Kuchta
  • Rangers: McGregor - Patterson, Goldson, Helander, Barisic - Kamara, Davies, Aribo - Hagi, Morelos, Kent
Mircea Lucescu (Dínamo Kiev)

Mircea Lucescu, duel cu Villarreal

Contestat vehement de suporteri din cauza trecutului său pe banca lui Shakhtar, Mircea Lucescu şi-a văzut de treabă şi a reuşit să o ducă pe Dinamo Kiev pe primul loc şi să o califice în optimile Europa League.
Dinamo Kiev va evolua împotriva lui Villarreal, astfel Mircea Lucescu, antrenorul ucrainenilor, are şansa să ajungă în sferturile Europa League. Ar fi încă o performanţă notabilă pentru antrenorul român după ceea ce a realizat de-a lungul carierei.
Villarreal pleacă cu prima şansă, venind dintr-un campionat mai puternic decât cel al Ucrainei. La Villarreal evoluează românul Andrei Raţiu, însă este greu de crezut că acesta va evolua în această seară. De cealaltă parte, Tudor Băluţă este accidentat.
În campionat, Dinamo Kiev, care va evolua într-un amical cu Dinamo Bucureşti pe 27 martie, se află pe primul loc, având 4 puncte peste fosta echipă a lui Lucescu, Shakhtar. În faza şaisprezecemilior Europa League, Dinamo Kiev a trecut de Club Brugge după 2-1 la general. Dinamo Kiev vine din Liga Campionilor, acolo unde a terminat pe 3 o grupă cu Juventus, Barcelona şi Ferencvaros.

Villarreal, formă slabă în ultimele partide

Echipa lui Unai Emery, Villarreal, trece printr-o perioadă grea. Spaniolii se află pe locul 7 în campionat, pierzând ultimele 2 partide din campionat, şi depărtându-se de locurile de Europa. La spanioli evoluează Andrei Raţiu, care a fost readus la echipă după împrumutul la Ado Den Haag, din cauza lipsei soluţiilor pe postul de fundaş dreapta.
În şaisprezecimi, Villarreal a trecut de Salzburg fără emoţii, 4-1 la general. În grupe, spaniolii au terminat pe primul loc, adversarii lor fiind Maccabi Tel Aviv, Sivasspor şi Qarabag.
Cele două echipe s-au mai întâlnit în 2005, într-o dublă din şaisprezecimile Europa League, câştigată de Villarreal cu 2-0 la general. Arbitrul partidei va fi Michael Oliver.
Echipe probabile Dinamo Kiev - Villarreal:
  • Dinamo Kiev: Bushchan- Kedziora, Syrota, Zabarnyi, Mykolenko- Shaparenko, Sydorchuk, Shepelev, Rodrigues- Buyakskyi- Besedin
  • Villarreal: Rulli- Costa, Albiol, Torres, Estupinan- Trigueros, Parejo, Capoue, Pedraza- Alcacer, Moreno
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo