Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Botoșani s-a calificat în turul 2 din Europa League. Ordabasy, ratare uriașă în prelungiri

Cosmin Cioboata

Publicat 27/08/2020 la 19:05 GMT+3

FC Botoșani a învins-o pe Ordabasy (Kazahstan), scor 2-1, și s-a calificat în turul 2 preliminar din UEFA Europa League.

FC Botoșani

Credit imagine: Eurosport

FC Botoșani a obținut calificarea în turul următor, după un meci extrem de disputat în Kazahstan. Partida a început tare, iar gazdele au avut prima mare ocazie de a deschide scorul în minutul 12. Ordabasy a demarat un contraatac fulgerător, oprit neregulamentar, în propriul careu, de Ofosu. Mijlocașul lui FC Botoșani l-a faultat din spate pe Joao Paulo, scăpat cu poarta goală, după o ieșire eronată a portarului Pap.
În ciuda faptului că Ofosu l-a faultat pe Joao Paulo din postura de ultim apărător, arbitrul i-a acordat numai cartonașul galben.
Pap și-a reparat greșeala și a apărat lovitura de la 11 metri executată de Diakhate. La puțin timp după aceea, FC Botoșani a reușit să deschidă scorul. Același Ofosu a sprintat în careul lui Ordabasy, iar Holzmann a reluat în plasă, cu un șut violent la colțul scurt.

FC Botoșani s-a calificat în turul 2 din Europa League. Ordabasy, ratare uluitoare în prelungiri

Formația din Kazahstan a restabilit egalitatea în minutul 31, prin fostul jucător dinamovist, Mahlangu. Formația moldoveană a revenit în avantaj două minute mai târziu, când Dugandzic a trimis superb în vinclu, după o pasă ideală expediată de Florescu.
Ordabasy putea restabili egalitatea la ultima fază a meciului, însă Zhangylyshbay a luftat incredibil din 3 metri de poarta goală.
FC Botoșani s-a calificat în turul 2 din preliminariile UEFA Europa League
Sursa foto: CapturăDigisport
S-a încheiat 2-1 pentru FC Botoșani, care s-a calificat în turul 2 preliminar din UEFA Europa League. Aceasta este a doua victorie europeană din istoria clubului. FC Botoșani a câștigat tot în primul tur din Europa League în urmă cu 4 ani, împotriva lui Spartaki Tskhinvali, scor 4-2, la general.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo