FC Botoșani a obținut calificarea în turul următor, după un meci extrem de disputat în Kazahstan. Partida a început tare, iar gazdele au avut prima mare ocazie de a deschide scorul în minutul 12. Ordabasy a demarat un contraatac fulgerător, oprit neregulamentar, în propriul careu, de Ofosu. Mijlocașul lui FC Botoșani l-a faultat din spate pe Joao Paulo, scăpat cu poarta goală, după o ieșire eronată a portarului Pap.
În ciuda faptului că Ofosu l-a faultat pe Joao Paulo din postura de ultim apărător, arbitrul i-a acordat numai cartonașul galben.
Pap și-a reparat greșeala și a apărat lovitura de la 11 metri executată de Diakhate. La puțin timp după aceea, FC Botoșani a reușit să deschidă scorul. Același Ofosu a sprintat în careul lui Ordabasy, iar Holzmann a reluat în plasă, cu un șut violent la colțul scurt.
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43

FC Botoșani s-a calificat în turul 2 din Europa League. Ordabasy, ratare uluitoare în prelungiri

Formația din Kazahstan a restabilit egalitatea în minutul 31, prin fostul jucător dinamovist, Mahlangu. Formația moldoveană a revenit în avantaj două minute mai târziu, când Dugandzic a trimis superb în vinclu, după o pasă ideală expediată de Florescu.
Ordabasy putea restabili egalitatea la ultima fază a meciului, însă Zhangylyshbay a luftat incredibil din 3 metri de poarta goală.
https://i.eurosport.com/2020/08/27/2872867.jpg
Sursa foto: CapturăDigisport
S-a încheiat 2-1 pentru FC Botoșani, care s-a calificat în turul 2 preliminar din UEFA Europa League. Aceasta este a doua victorie europeană din istoria clubului. FC Botoșani a câștigat tot în primul tur din Europa League în urmă cu 4 ani, împotriva lui Spartaki Tskhinvali, scor 4-2, la general.
Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29