FC Botoșani s-a calificat în turul 2 din Europa League, unde o va întâlni pe Shkëndija (Macedonia de Nord), pe 17 septembrie. Meciul se va disputa la Botoșani, însă nu același lucru se va întâmpla și cu posibila partidă din turul 3, acolo unde formația moldoveană are șanse mari să dea piept cu Tottenham. Echipa din Premier League, pregătită de Jose Mourinho, va evolua în turul 2 cu Lokomotiv Plovdiv, din Bulgaria.
Stadionul din Botoșani nu îndeplinește cerințele necesare găzduirii unui meci din turul 3 preliminar al Europa League, motiv pentru care Valeriu Iftime, patronul clubului, a căutat repede o alternativă.
Posibilul meci cu Tottenham, de pe 24 septembrie, care ar intra în istorie, se va disputa, cel mai probabil, pe stadionul "Ilie Oană", casa Petrolului. Așa cum ne-am obișnuit deja, duelul de la Ploiești ar urma să se dispute fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43

FC Botoșani - Tottenham, posibilul duel din turul 3 al Europa League, se va disputa pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești

Prima variantă a celor de la Botoșani era să închirieze Arena Națională, însă aceasta este ocupată de FCSB, care evoluează la rândul ei în preliminariile Europa League. În final, Iftime a luat legătura cu oficialii Petrolului, pentru a-l putea primi pe Jose Mourinho pe stadionul "Ilie Oană", dacă va fi cazul.
"Ca orice om îmi fac o strategie. Dacă vom trece de macedoneni și va veni Tottenham, cum nu putem juca în turul 3 la Botoșani, am avut deja o discuție de principiu să mergem la Ploiești. Din păcate la București e ocupat de FCSB. Prima variantă ar fi fost Arena Națională.
Suntem neatenți la detalii și din păcate acest oraș (n.r. - Botoșani) nu va putea găzdui un meci cu o echipă cum este Tottenham. Îmi pare rău, dar n-am ce face.", a spus Valeriu Iftime, pentru Gazeta Sporturilor.

Botoșani ar putea juca împotriva lui Tottenham, în turul 3 din UEFA Europa League

FC Botoșani va juca acasă în turul 2 preliminar al Europa League împotriva celor de la Shkëndija, echipa etnicilor albanezi din Macedonia de Nord. Shkëndija a avut un parcurs interesant în ultimii ani în Macedonia de Nord. Echipa înființată în 1979 a promovat pentru prima oară în 2009 și la doar un an distanță a cucerit titlul. Au urmat alte două campionate cucerite în următorii nouă ani. Sezonul trecut ei s-au clasat pe poziția a treia în campionatul Macedoniei de Nord.
Dacă moldovenii vor reuși să treacă de Shkëndija, îi așteaptă o întâlnire spectaculoasă cu Tottenham. Este nevoie ca și englezii să treacă de Lokomotiv Plovdiv, însă pare să fie vorba de o misiune ușoară pentru echipa din nordul Londrei.
Jose Mourinho a preluat banca tehnică de la Tottenham în noiembrie anul trecut după ce Mauricio Pochettino a fost demis de conducerea clubului. Mourinho a reușit să o aducă pe Tottenahm pe locul șase în campionat după ce preluase echipa de pe locul 14. Un progres cu siguranță, dar jocul sub comanda portughezului nu a impresionat fanii londonezi. Mourinho caută cu siguranță un trofeu în primul său sezon complet la Tottenham așadar nu e de așteptat ca el să trateze cu superficialitate acest meci.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29