Mihai Pintilii a fost antrenorul FCSB-ului la ultimele 3 meciuri, după ce principalul Toni Petrea a fost infectat cu Covid-19. Fostul internațional i-a lăudat pe jucători pentru dăruirea din meciul cu Slovan Liberec. Pintilii consideră că, dacă ar fi fost disponibili Man, Moruțan și Crețu - pozitivi cu Covid-19 -, formația "roș-albastră" s-ar fi calificat în playoff-ul Europa League.
În același timp, Pintilii a rămas complet impresionat de eforturile lui Soiledis și Șut, care au evoluat în meciul cu Slovan, deși nu erau 100% recuperați după accidentările suferite în vară.
"Nimeni nu are ce să le reproșeze jucătorilor. Au încercat, au vrut, s-au dăruit. Nu aveam nevoie de toți cei bolnavi, încă 2-3 și o eliminam pe Slovan. Cred că aveam nevoie de Man, Moruțan și să zic de Crețu. Doi, trei jucători, atât, și îi băteam. Covid-ul nu ne lasă nicicum. A fost ghinionul nostru. Nu e nimeni vinovat.
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
Vom încerca data viitoare să fim mai atenți la instrucțiuni, să fim mai responsabili. Le mulțumesc lui Șut și lui Soiledis, erau accidentați dar au zis că vor să joace. Chiar sunt incredibili! Șut a intrat după două luni, Soiledis după trei luni și jumătate. Au jucat 90 de minute, mi se pare incredibil! Până în iarnă rămân toți jucătorii pe care-i avem acum în lot.", a spus Mihai Pintilii, pentru Telekom Sport.

FCSB - Slovan Liberec 0-2 | Mihai Pintilii, după prima sa experiență ca antrenor principal: "Nu mi-a plăcut, sincer"

Întrebat despre experiența ca antrenor principal al FCSB-ului, Mihai Pintilii a recunoscut că nu i-a plăcut:
"Nici nu îmi place, sincer. E foarte greu. E frumos când câștigi, dar e frumos și când pierzi pentru că ai ce să inveți!", a mai spus fostul internațional.
FCSB a încercat până în ultimul moment să alcătuiască o echipă competitivă pentru a forța calificarea în playoff-ul Europa League. "Roș-albaștrii" au reușit să transfere de urgență 3 jucători - David Caiado, Goran Karanovic și Gabi Enache - și să recupereze alți doi fotbaliști accidentați - Aristidis Soiledis și Adrian Șut - însă planurile le-au fost complet date peste cap după numai 20 de minute.

FCSB - Slovan Liberec 0-2. "Roș-albaștrii", eliminați în turul 3 din UEFA Europa League

Karanovic, adus ieri noapte de la FC Hermannstadt, a ieșit accidentat după numai 10 minute și a fost înlocuit de Octavian Popescu. 10 minute mai târziu, FCSB a rămas în inferioritate numerică. Arbitrul l-a eliminat pe Ștefan Cană, după ce tânărul fundaș l-a faultat la marginea careului pe Mosquera.
Cătălin Straton a fost providențial în meciul de la Giurgiu și și-a salvat noua echipă prin intervenții extraordinare. Formația bucureșteană a fost timidă pe fază ofensivă, cea mai mare ocazie fiind notată de Adrian Petre. Atacantul FCSB-ului a fost găsit excelent de Perianu cu o pasă în careu, în debutul reprizei secunde. Portarul lui Slovan a ieșit excelent și l-a blocat pe Petre, care n-a reușit să ridice mingea peste el.

FCSB - Slovan Liberec 0-2. Cehii au marcat din două faze identice

După o perioadă îndelungată în care a pus presiune la poarta lui Straton, Slovan a reușit în cele din urmă să deschidă scorul, în minutul 64. Cehii au înscris după un corner, când Mosquera l-a găsit cu o centrare ideală pe Yusuf Helal. Atacantul lui Slovan a reluat cu capul, iar Straton n-a mai putut interveni.
Istoria s-a repetat cu 8 minute înainte de final, când același Mosquera a centrat de la colțul terenului. Mingea l-a găsit pe Rabusic, care a reluat tot cu capul, tot fără speranțe pentru Cătălin Straton.
FCSB a căzut atât fizic, cât și psihic, iar meciul s-a încheiat 2-0 pentru Slovan Liberec. Așadar, aventura "roș-albaștrilor" în cupele europene s-a încheiat în turul 3 din Europa League.
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43