Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB - Slovan Liberec. Toate detaliile despre viitoarea adversară a echipei lui Toni Petrea

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/09/2020 la 11:42 GMT+3

FCSB va întâlni Slovan Liberec în turul 3 preliminar al Europa League.

Slovan Liberec

Credit imagine: Getty Images

Slovan Liberec s-a calificat fără probleme în turul 3 după o victorie categorică cu 5-1 împotriva celor de la FK Riterai din Lituania. Victoria cehilor este în puternic contrast cu cea a FCSB-ului. Echipa bucureșteană a intrat în istoria cupelor europene după ce a remizat 6-6 după 120 de minute în Cehia, la Backa Topola.
Meciul dintre FCSB și Slovan Liberec se va disputa pe Național Arena pe 24 septembrie.

FCSB - Slovan Liberec. Toate detaliile despre adversara roș-albaștrilor

Slovan Liberec s-a înființat în 1958 și a cucerit până acum trei titluri de campioană și Cehia și două cupe. Titlurile au venit în 2002, 2006 și 2012 în timp ce cupele în 2000 și 2015.
Antrenorul echipei, Pavel Hoftych este fostul selecționer al naționalei U19 a Cehiei. El pregătea Spartak Trnava în 2012 când echipa s-a înâlnit cu FCSB, echipa roș-albastră calificându-se atunci după două victorii cu 3-0 și 1-0.
Liberec a încheiat sezonul din Cehiap pe locul cinci și a mers în Europa League grație unei victorii în play-off cu Mlada Boleslav. Jan Matousek, cel mai bine cotat jucător al echipei (23 de ani) valorează 1,3 milioane de euro, conform transfermarkt. De cealaltă parte, Florinel Coman este cotat la 5 milioane de euro.

FCSB - Slovan Liberec. Au trecut 11 ani de la ”minunea de la Liberec”

Pe 27 august 2020 s-au împlinit 11 ani de când Dinamo a realizat una dintre cele mai impresionante reveniri din istoria cupelor europene din ultimii 20 de ani. Pe 27 august 2009 Dinamo se califica în grupele Europa League după un comeback de zile mari chiar la Slovan Liberec acasă.
Dinamo pierduse cu 0-3 prima manșă la masa verde după ce fanii au invadat terenul însă câinii au revenit spectaculos în retur și au câștigat un meci cu adevărat dramatic. Calificarea a venit în urma loviturilor de departajare. Atunci a avut loc și ultima prezență a lui Dinamo în grupele unei competiții europene.
Dinamo este singura echipă din Europa care a reușit până acum să avanseze într-o fază superioară după ce a pierdut manșa tur pe teren propriu cu 0-3.
picture

Premier League, programul etapei a doua

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo