Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter s-a calificat în semifinalele Europa League, după victoria împotriva lui Bayer Leverkusen

Cosmin Cioboata

Actualizat 11/08/2020 la 01:32 GMT+3

Inter s-a impus împotriva lui Bayer Leverkusen, scor 2-1, și s-a calificat în semifinalele UEFA Europa League.

Romelu Lukaku, atacantul lui Inter

Credit imagine: Getty Images

Formația lui Antonio Conte a început tare partida, iar Barella a deschis scorul în minutul 15. Mijlocașul lui Inter a prins un șut superb de la marginea careului, cu exteriorul. Mingea a ajuns lângă bară, fără speranțe pentru portarul Hradecky. Romelu Lukaku a dublat avantajul lui Inter 6 minute mai târziu, după o pasă oferită de Ashley Young. Atacantul belgian a reluat în plasă din cădere și a bifat un record impresionant.
Grație reușitei din această seară, Lukaku a ajuns la 9 apariții consecutive cu gol în UEFA Europa League. Primele 5 goluri le-a înscris în tricoul lui Everton, în sezonul 2014/2015. Revenit în competiție după 5 ani, belgianul a marcat de 4 ori pentru Inter, în meciurile cu Ludogorets (tur-retur), Getafe și Leverkusen.

Inter, la prima calificare în semifinalele unei competiții europene după 10 ani

Kai Havertz a redus din diferență în minutul 24, cu un șut printre picioarele lui Handanovic. Inter a primit două penalty-uri din partea centralului de-a lungul meciului, însă ambele au fost anulate după intervenția arbitrajului VAR. Introdus la jumătatea reprizei secunde, Alexis Sanchez s-a accidentat și a fost nevoit să evolueze așa până la final.
Potrivit noului regulament, antrenorii au voie să întrerupă jocul pentru schimbare tot de maximum 3 ori, deși acum pot introduce până la 5 jucători. În momentul accidentării lui Sanchez, Conte bifase deja cele 3 întreruperi, motiv pentru care atacantul chilian a trebuit să joace cu dureri pentru a nu-și lăsa echipa în inferioritate numerică.
S-a încheiat 2-1, iar Inter așteaptă acum să-și afle adversara din semifinale. Trupa din Milano va întâlni în următoarea fază din Europa League învingătoarea dintre Șahtior și Basel.
Este pentru prima oară când Inter ajunge într-o semifinală de cupă europeană după "tripla" bifată în sezonul 2009/2010 (UEFA Champions League, titlul în Serie A și Cupa Italiei). La vremea respectivă, formația pregătită de Jose Mourinho reușea să câștige trofeul Champions League după o finală cu Bayern Munchen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo