Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lukaku și Lautaro aduc victoria pentru Inter cu Șahtior. Italienii sunt în finala Europa League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 17/08/2020 la 23:53 GMT+3

Inter a învins-o cu 5-0 pe Șahtior Donetsk la Dusseldorf în semifinalele Europa League. Formația lui Antonio Conte va juca finala vineri cu Sevilla, cea care a eliminat-o pe Manchester United.

Romelu Lukaku, Lautaro Martinez

Credit imagine: Getty Images

Inter s-a calificat în finala Europa League după o victorie clară cu Șahtior. Deși toată lumea se aștepta la o partidă mai echilibrată, formația lui Antonio Conte s-a descătușat după marcarea celui de-al doilea gol.
Meciul a început echilibrat, fără faze importante de poartă. Cele două echipe și-au împărțit posesia fără să fie periculoase, însă în minutul 19 Inter a făcut ce știe mai bine: a profitat de greșeala adversarilor și a marcat. După o degajare greșită a portarului, Barella a oferit o centrare ideală de care a profitat Lautaro Martinez cu o lovitură de cap perfectă.
În minutul 64 Danilo D'Ambrosio a dublat avantajul iar de aici înainte partida a curs într-o singură direcție. Lautaro a mai înscris o dată iar Romelu Lukaku nu s-a lăsat mai prejos și a reușit și el dubla pentru a aduce victoria cu 5-0 a italienilor. Echipa lui Conte merge așadar în marea finală de vineri unde va înfrunta Sevilla. Astfel, Antonio Conte are șansa să încheie primul sezon pe banca interiștilor cu un loc doi în Serie A și trofeul Europa League.

Inter - Șahtior 3-0 LIVETEXT

Min 78. GOOOL INTER! Italienii sunt stăpânii acestei partide. Lukaku marchează după o pasă superbă a lui Lautaro. Inter merge în finala Europa League, acolo unde o va întâlni vineri pe Sevilla.
Min 74. GOOOOOL INTER! Italienii se califică în finala Europa League! Lautaro Martinez șutează precis de la marginea careului și face 3-0 pentru Inter.
Min 64. GOOOOOOL INTER! Danilo D'Ambrosio înscrie cu capul după o lovitură de colț executată perfect de Brozovic! Inter a fost letală în această seară și a profitat de puținele ocazii pe care și le-a creat.
Min 55. Meciul este cu siguranță mai intens în a doua parte. Șahtior riscă mai mult și este mai prezentă în ofensivă, dar Inter era aproape să dea lovitura prin Lautaro, însă intervenția lui Pyatov a fost decisivă, acesta revanșându-se pentru degajarea greșită de la golul italienilor.
Min 45. E pauză la Dusseldorf! Inter conduce grație golului marcat de Lautaro Martinez după centrarea excelentă a lui Barella însă Șahtior și-a revenit în finalul partidei și a pus stăpânire pe joc. Se anunță o parte secundă destul de echilibrată, însă ucrainenii trebuie să mărească ritmul dacă vor să aibă șanse de egalare.
Min 31. Marlos mărește ritmul pe partea dreaptă pentru Șahtior. Cursa sa nu are un final fericit dar pare să-i fi trezit pe ucraineni. Totul rezultă într-un corner care nu duce însă la nimic. Totuși, Șahtior s-a trezit în sfârșit și începe să pună cu adevărat presiune. Inter pare mulțumită să absoarbă această presiune și să aștepte un contraatac periculos.
Min 26. După golul marcat de Inter pare că Șahtior și-a pierdut de tot ritmul și a căzut psihic. Campioana Ucrainei a cedat de tot inițiativa iar Inter a pus stăpânire pe joc, ratând o ocazie uriașă la doar câteva minute.
Min. 19. GOOOOOOOOL INTER! Italienii profită de o degajare greșită a portarului advers, Barella a centrat perfect pentru Lautaro Martinez care înscrie cu o lovitură de cap precisă!
Min 18. A durat ceva până s-a încălzit Șahtior, Inter a avut posesia în acest început de partidă însă ucrainenii au revenit în joc și au reușit să rețină posesia în ultimele minute. Totuși, jocul nu are deloc ritm deocamdată. Probabil că nu ne putem aștepta ca toate meciurile să înceapă ca Bayern - Barcelona.
Min 10. Începutul meciului a fost într-adevăr echilibrat, însă fără faze importante de poartă. Echipele încă se ”tatonează” iar deocamdată nimeni nu pare dispus să riște. Combinațiile dintre Marlos și Taison par să fie însă periculoase pentru italieni.
Min 1. A început partida de la Dusseldorf! Inter pare, teoretic, favorită clară însă Șahtior a impresionat până la această semifinală. Se anunță un meci mai echilibrat decât ne-am aștepta.

Echipele de start

Internazionale: Handanovic, Godin, de Vrij, Bastoni, D’Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young, Lukaku, Martinez.
Rezerve: Sanchez, Moses, Sensi, Ranocchia, Valero, Eriksen, Padelli, Esposito, Pirola, Biraghi, Skriniar, Candreva.
Șahtior Donetsk: Pyatov, Dodo, Kryvtsov, Khocholava, Matviyenko, Marcos Antonio, Stepanenko, Marlos, Alan Patrick, Taison, Moraes.
Rezerve: Dentinho, Tete, Konoplyanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Marquinhos Cipriano, Bolbat, Pikhalonok, Bondar, Trubin, Fernando.
Deși au fost eliminați din grupele UEFA Champions League, Barcelona și Borussia Dortmund clasându-se peste ei, elevii lui Antonio Conte au răspuns cu victorii împotriva celor de la Getafe și Bayer Leverkusen în Europa League. După ce a prins locul doi în Serie A pe final de campionat, Inter este acum la două victorii distanță de cucerirea Europa League, un prim trofeu pentru Antonio Conte chiar la primul său sezon.
Deși Inter a fost ajutată clară de cele 31 de goluri ale lui Romelu Lukaku din acest sezon, Conte și-a folosit mereu întreg lotul, având astfel un avantaj din punct de vedere fizic în acest final de sezon.
Inter va fi fără Alexis Sanchez, care s-a accidentat la antrenamente. De asemenea, nici Matis Vecino nu va fi disponibil, astfel că Antonio Conte s-ar putea vedea nevoit să repete același prim ”11”.
Câștigătoarea dintre Inter și Șahtior o va întâlni pe Sevilla în finala de vineri, cea care a trecut în cealaltă semifinală de Manchester United.

Mircea Lucescu a prefațat Inter - Șahtior

Mircea Lucescu, cel care a antrenat ambele echipe în trecut, a vorbit despre această partidă într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport.
”Două echipe complet diferite. Inter se bazează pe o defensivă organizată foarte bine dar și pe calități individuale, ei recuperează mingea foarte bine și verticalizează. Șahtior controlează meciul și munca în echipă ridică tot grupul. În ultimii ani, Șahtior a perfecționat jocul în spații mici iar brazilienii de acolo sunt excepționali”.
”Nu vor fi decisive duelurile individuale, bătălia se va da la mijlocul terenului. Acolo Șahtior are mereu un om care știe să dribleze, așa ar putea trece de Inter, să recupereze mingea și să iasă pe contraatac. Totul depinde de cum îi vor forța ucrainenii pe Inter să iasă la atac”, consideră Lucescu.
”Va fi greu să îl marcheze pe Lukaku, acolo poate fi o problemă. Inter este o echipă bună, cu calități fizice remarcabile. Îmi place de Conte, știe cum să aducă un spirit de luptă echipei și este foarte bun din punct de vedere tactic, alege mereu jucătorii potriviți, dar din punct de vedere tehnic, Șahtior nu este cu nimic inferioară”, a afirmat Il Luce.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo