Lazio avea nevoie de victorie cu Rennes și spera ca Celtic, deja câștigătoarea grupei, să obțină victoria pe terenul CFR-ului.
Conduși încă dinainte de pauză, italienii au surprins în repriza secundă. Stafful tehnic a luat o decizie neașteptată, scoțându-i din teren pe cei mai buni jucători, Luis Alberto și Ciro Immobile. A fost posibil un fel de protest al antrenorului Simone Inzaghi, care a lăsat de înțeles că atitudinea lui Celtic în Gruia a lăsat de dorit.
"Trebuia să ne descurcăm mai bine cu Rennes, am început bine repriza a doua, dar în România nu s-a jucat fotbal", a spus tehnicianul pentru Sky Sports, citat de Gazzetta dello Sport.
Romanian Liga I
CFR Cluj și-a luat atacant! Cine este fotbalistul transferat după eliminarea din Cupa României
ACUM O ZI

Lazio a pierdut calificarea în meciurile cu Celtic și CFR

Ratarea calificării nu a avut loc aseară, crede tehnicianul italian, care consideră că echipa sa ar fi trebuit să obțină măcar un punct din dubla cu Celtic. Cum Lazio s-a înclinat și la Cluj, era aproape imposibil să aibă pretenții la calificarea în 16-imile competiției.
"Necalificarea noastră nu s-a jucat aici, la Rennes. Ar fi trebuit să interpretăm mai bine celelalte partide, dar nu am avut o grupă ușoară. Rennes și Celtic sunt adversare grele, a venit și CFR-ul la bătaie, dar repet, regretele sunt pentru meciurile anterioare", a mai spus Inzaghi.
Clasamentul final al grupei E din Europa League
1. Celtic - 13 puncte
2. CFR Cluj - 12 puncte
3. Lazio - 6 puncte
4. Rennes - 4 puncte
Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din șaisprezecimile de finală ale Europa League va avea loc luni, de la ora 14:00 (ora României), la Nyon (Elveția). Partidele din această fază se vor disputa în zilele de 20, respectiv 27 februarie 2020.
Ultima formație din România care obținuse calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League a fost FCSB, în sezonul 2017/2018.
Romanian Liga I
Marius Șumudică, noi săgeți la adresa lui Dan Petrescu, după eliminarea CFR-ului din Cupa României
IERI LA 13:00
Fotbal
Dan Petrescu, explicații pentru eșecul din Cupa României: "Cei care fac tragerea să se gândească"
IERI LA 20:54