FC Botoșani va juca acasă în turul 2 preliminar al Europa League împotriva celor de la Shkëndija, echipa etnicilor albanezi din Macedonia de Nord. Shkëndija a avut un parcurs interesant în ultimii ani în Macedonia de Nord. Echipa înființată în 1979 a promovat pentru prima oară în 2009 și la doar un an distanță a cucerit titlul. Au urmat alte două campionate cucerite în următorii nouă ani. Sezonul trecut ei s-au clasat pe poziția a treia în campionatul Macedoniei de Nord.
Dacă moldovenii vor reuși să treacă de Shkëndija, îi așteaptă o întâlnire spectaculoasă cu Tottenham, meci pe care îl vor disputa tot acasă pe Stadionul Municipal din Botoșani. Este nevoie ca și englezii să treacă de Lokomotiv Plovdiv, însă pare să fie vorba de o misiune ușoară pentru echipa din nordul Londrei.

Tottenham, vizită în premieră la Botoșani

Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43
Jose Mourinho a preluat banca tehnică de la Tottenham în noiembrie anul trecut după ce Mauricio Pochettino a fost demis de conducerea clubului. Mourinho a reușit să o aducă pe Tottenahm pe locul șase în campionat după ce preluase echipa de pe locul 14. Un progres cu siguranță, dar jocul sub comanda portughezului nu a impresionat fanii londonezi. Mourinho caută cu siguranță un trofeu în primul său sezon complet la Tottenham așadar nu e de așteptat ca el să trateze cu superficialitate acest meci.
Dacă totul va merge conform planului, Mourinho va veni în România cu Tottenham la Botoșani. Misiunea pare imposibilă pentru echipa lui Marius Croitoru și cu siguranță moldovenii regretă faptul că o astfel de întâlnire trebuie să aibă loc fără spectatori. Cu siguranță că tribunele stadionului din Botoșani ar fi fost pline și atmofera una de neuitat dacă nu ar fi fost contextul pandemiei de coronavirus.

Legăturile lui Mourinho cu România

Jose Mourinho era antrenor la Chelsea în momentul în care Adrian Mutu a avut parte de, probabil, cel mai important moment al carierei. Portughezul era noul antrenor al lui Chelsea în sezonul 2003/2004 când Mutu a fost depistat pozitiv pentru cocaină. Mutu a fost atunci dat afară de Chelsea și amendat cu 14 milioane de euro iar Mourinho este chiar cel care ar fi cerut testul anti-doping pentru jucătorul român. Chiar dacă atunci relația dintre cei doi s-a răcit complet, Mutu a declarat recent că a înțeles între timp decizia portughezului.
La polul opus se află relația portughezului cu fostul căpitan al naționalei, Cristian Chivu. Mourinho era antrenorul lui Inter iar Chivu era titular când Inter a câștigat campionatul și UEFA Champions League în sezonul 2009/2010.
”Mi-a părut foarte rău, deoarece a fost un fotbalist excepțional. Oricum, știam de mai mult timp că asta urma să se întâmple.
A avut o carieră remarcabilă la nivelul echipelor de club pe unde a evoluat. Din păcate, la națională n-a fost la fel, deoarece n-a câștigat nimic. Dar asta nu-i scade valoarea cu nimic. Am lucrat împreună, știu ce fel de jucător și ce fel de om este", a declarat Mourinho când a aflat de retragerea lui Chivu.
Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29