Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kudela și Kamara și-au primit pedepsele, după scandalul din meciul Rangers - Slavia Praga

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/04/2021 la 17:43 GMT+3

A sosit "nota de plată" după scandalul din finalul meciului Rangers - Slavia Praga, 0-2, din returul optimilor UEFA Europa League. Ondrej Kudela, fundașul Slaviei, a primit o suspendare de 10 meciuri în cupele europene, în timp ce Glen Kamara, mijlocașul scoțienilor, a fost suspendat pentru 3 partide.

Ondrej Kudela (right) has been found guilty of 'racist behaviour' towards Glen Kamara (left)

Credit imagine: Getty Images

Meciul Rangers - Slavia Praga, scor 0-2, din returul optimilor UEFA Europa League, s-a încheiat cu un scandal uriaș care a făcut rapid înconjurul presei internaționale.
În minutul 87, în timp ce un jucător al Slaviei se afla întins pe gazon după un fault, Ondrej Kudela s-a dus la Glen Kamara și i-a șoptit ceva la ureche, acoperindu-și gura cu mâna. Cuvintele fundașului ceh l-au înfuriat teribil pe mijlocașul lui Rangers, care a răbufnit și le-a atras atenția arbitrilor că a fost abuzat rasial.
După meci, Kamara l-a urmărit pe tuneul stadionului pe Kudela și l-a lovit cu pumnii în față.

Kudela și Kamara și-au primit pedepsele, după scandalul din meciul Rangers - Slavia Praga

UEFA a demarata o anchetă în urma evenimentelor tensionate de la Glasgow, iar astăzi au fost anunțate deciziile finale. Kudela a fost găsit vinovat pentru rasism și a primit o suspendare de 10 meciuri din cupele europene și de la naționala Cehiei.
La rândul său, Kamara a fost găsit vinovat pentru asalt asupra lui Kudela și va fi suspendat timp de 3 partide. De asemenea, și Kemar Roofe, coechipierul lui Kamara, a primit o suspendare de 4 meciuri din cauza comportamentului nepotrivit din finalul duelului de pe Ibrox. Mai mult, clubul Rangers a primit o amendă de 9.000 de euro pentru că nu a reușit să-și controleze jucătorii după meciul cu Slavia Praga.
Kudela a negat de la bun început acuzațiile de rasism la adresa lui Kamara, explicând ulterior că i-a adresat numai cuvinte jignitoare mijlocașului lui Rangers. Inițial, fundașul Slaviei a fost suspendat provizoriu pentru un meci, până la finalul anchetei UEFA.
În cele din urmă, forul suprem a decis să-l suspende timp de 10 partide din cupele europene și de la naționala Cehiei. Fundașul a lipsit deja în meciul tur cu Arsenal, din turul sferturilor Europa League, și va mai avea de așteptat încă 9 partide din competițiile europene până va putea reveni pe teren.
Kudela va lipsi, cel mai probabil, și de la Campionatul European din vară.
Kamara rupe tăcerea după scandalul monstru de la Rangers – Slavia Praga! Ce i-a spus de fapt Kudela

Kamara a dezvăluit ce i-a spus Kudela la ureche, în meciul Rangers - Slavia Praga

Comunicatul emis de avocații lui Glen Kamara, la câteva zile după meciul din Europa League:
"Nu există loc pentru rasism sau orice formă de bigotism în fotbal. Începând din vară, mulți dintre noi am îngenunchiat din spirit de solidaritate pentru cei care și-au pierdut viața în cauza violenței rasiale. Dacă UEFA dorește cu adevărat să arate cartonașul roși rasismului, atunci este timpul să oprim tokenismul și să adoptăm o abordare de toleranță zero ale acestor atacuri la rasă. Ca jucător, nu mă aștept ca eu sau alt jucător să fim nevoiți să tolerăm ura rasială pe teren sau în afara lui în 2021.
Abuzul rasist și ticălos al lui Ondrej Kudela a avut loc pe scena internațională, iar orice eșec de a acționa din partea UEFA va fi privit ca o undă verde pentru rasism. În timpul meciului de joi cu Slavia Praga, Kudela se certa cu un jucător al lui Rangers și după ce am încercat să intervin, mi-a spus să tac și apoi mi-a spus <O secundă, prietene>. Apoi a venit la mine, și-a acoperit gura cu mâna, s-a apropiat de urechea mea și a rostit următoare cuvinte: <Ești o maimuță nenorocită, știi și tu că asta ești>.
Am fost șocat și îngrozit când am auzit un astfel de abuz rasist din partea unui jucător de fotbal profesionist. Afirmația lui Kudela, potrivit căreia pur și simplu m-a înjurat și mi-a spus că sunt un ticălor, este o minciună sfruntată, care nu e în conformitate cu nicio formă de autocontrol. Acțiunile lui Kudela au fost deliberate și premeditate, dar el a vorbit îndeajuns de tare încât colegul meu de echipă, Bongani Zungu, să audă ce a spus.
Sunt recunoscător pentru sprijinul necondiționat al echipei mele, al clubului nostrum și în special antrenorului nostrum, Steven Gerrard. Vreau să le mulțumesc fanilor lui Rangers, dar nu numai lor, ci și multor altor fani care au luat atitudine împotriva abuzurilor rasiale, nu doar împotriva mea, ci și împotriva colegului Kemar Roofe, care a fost supus unor atacuri rasiale pe Instagram. Noi, ca jucători de culoare, ne-am săturat de libertatea pe care o au acești ticăloși pe rețelele de socializare și ne întrebăm când cei de la Instagram, de pildă, vor începe să ia măsuri", a transmis Glen Kamara.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo