Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man United-AC Milan, duelul "Giganților" din optimile Europa League! Zlatan revine pe Old Trafford

Nicu Savin

Actualizat 26/02/2021 la 16:04 GMT+2

Manchester United - AC Milan este cel mai tare duel al fazei optimilor Europa League. Deşi sunt două echipe obişnuite, în trecut, cu fazele superioare ale Champions League, sorţii au stabilit că se vor duela în optimile Europa League.

Zlatan Ibrahimovic of Manchester United.

Credit imagine: Eurosport

articol scris de Romeo Ene
Manchetser United-AC Milan este capul de afiș al taboului optimilor de finală din cea de-a 2-a competiție europeană intercluburi.
Partida dintre cei doi granzi aduce în discuţie o istorie foarte bogată. Cele mai importante trofee pentru United sunt cele 3 Ligi ale Campionilor, 20 de campionate şi Europa League, ultima competiţie majoră cucerită de ''Diavolii Roşii''. De cealaltă parte, Milan se laudă cu 18 campionate şi 7 Cupe ale Campionilor Europeni.

Zlatan Ibrahimovic revine pe Old Trafford

Unul dintre punctele interesante ale partidei din optimile Europa League este, cu siguranţă, revenirea lui Ibrahimovic pe Old Trafford, asta după ce suedezul a evoluat pentru United între 2016 şi 2018. A câştigat Europa League cu englezii şi a înscris de 17 ori în 33 de apariţii în tricoul ''Diavolilor roşii''. Ajuns la 39 de ani, Ibrahimovic îşi propune câştigarea încă unui trofeu european.
United şi Milan s-au întâlnit de 10 ori până în prezent, cele două echipe împărţindu-şi victoriile: 5-5. Cea mai importantă''dublă'' între cele două echipe a fost în 2007, într-o semi-finală de UCL, atunci când Milan s-a impus cu scorul general de 5-3.
 Forward Wayne Rooney (L) of Manchester United is challenged by defender Alessandro Nesta (C) of AC Milan as midfielder and world champion Andrea Pirlo (R) follows the ball during their Champions League

Prezentul, departe de performanțele din trecut

Dacă cele două formaţii au reuşit performanţe istorice în trecut, prezentul nu este la fel de plăcut. Manchester United nu a mai cucerit Premier League din sezonul 2012-2013, în timp ce Milan nu s-a mai impus în Serie A din sezonul 2010-2011. Cele două au întâmpinat mai multe probleme pe parcursul anilor. În afară de Europa League, cucerită în 2017, ultimul trofeu european al lui United este Liga Campionilor, din 2008. De cealaltă parte, Milan a cucerit Liga Campionilor, în 2007, urmată de Supercupa Europei. Au trecut mulţi ani de atunci, iar prezentul nu este la fel de glorios.
Manchester United se află pe locul 2 în Premier League, la 10 puncte de liderul City, având 6 meciuri consecutive fără înfrângere, în campionat. În Europa League, în faza şaisprezecimilor, echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a trecut de spaniolii de la Real Sociedad după ce a câştigat cu 4-0 în deplasare şi a remizat, pe Old Trafford, scor 0-0.
Manchester United a evoluat în Liga Campionilor, terminând pe 3 o grupă câştigată de PSG. Leipzig a terminat pe 2, iar Basaksehir pe 4. Ofensiv, echipa engleză stă bine, având cel mai bun atac din Premier League, cu 53 de goluri marcate în 25 de partide. Apărarea este un capitol sensibil pentru echipa lui Solskjaer, care a încasat 32 goluri în campionat.
Zlatan Ibrahimovic (R) of AC Milan celebrates with his team-mates after scoring the opening goal during the Serie A match between AC Milan and AS Roma at Stadio Giuseppe Meazza on October 26, 2020

AC Milan, sezon peste așteptări

AC Milan face un sezon foarte bun, faţă de ultimii ani. Trupa lui Stefano Pioli se află pe poziţia a doua, în campionat, la fel ca adversara din Europa League. Este la 4 puncte de Inter, iar şansele la titlu sunt reale în acest sezon. Totuşi, Milan traversează un moment mai slab, având 4 meciuri consecutive fără victorie, în toate competiţiile.
În şaisprezecimi, Rossonerii au trecut, cu emoţii, de Steaua Roşie Belgrad după două egaluri, 2-2, respectiv 1-1, pe San Siro. Milan s-a calificat datorită golurilor marcate în deplasare. În faza grupelor Europa League, AC Milan a terminat pe primul loc. Adversarii italienilor au fost Lille, Sparta Praga şi Celtic. Totuşi, echipa lui Pioli a pierdut cu 0-3 Derby della Madonnina, împotriva lui Inter, în ultima partidă de campionat.
Revenirea lui Milan în prim-planul fotbalului din Italia s-a realizat şi cu ajutorul lui Ibrahimovic, care, la 39 de ani, face un sezon de excepţie. Are 14 goluri marcate, iar duelul cu fosta sa echipă, United, va fi cu atât mai interesant pentru suedez, ţinând cont de apetitul său ofensiv.
Ole Gunnar Solskjaer a reuşit să formeze o echipă competitivă, cu şanse la primele locuri. Bruno Fernandes a făcut, până acum, un sezon foarte bun pentru englezi, fiind al doilea marcator al Premier League, cu 15 goluri, majoritatea din penalty.
La prima vedere, duelul este unul foarte echilibrat, neexistând o favorită certă. Ţinând cont de situaţia epidemiologică, rămâne de văzut dacă manşa-tur se va disputa în Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo