Aventura europeană a lui Dinamo Kiev în acest sezon se apropie de final. Echipa antrenată de Mircea Lucescu a pierdut cu 2-0 contra lui Villarreal, iar calificarea în sferturile Europa League pare o misinue imposibilă. Pau Torres (min.30) și Raul Albiol (min.52) au marcat pentru "Submarinul Galben", și echipa lui Unay Emery are șanse mare de accede în faza următoare.
La conferința de presă de după meciul de la Kiev, Mircea Lucescu a recunoscut că Villarreal este o echipă mult mai experimentată la acest nivel, în comparație cu echipa sa, la care au jucat mulți fotbaliști aflați la prima lor aventură într-o asemenea fază a competiției.
"Am jucat împotriva unei echipe puternice, cu mai multă experiență, care joacă într-un campionat mai bun și e o prezență constantă în cupele europene. Asta e diferența. Nu trebuie să căutam alte explicații, Villarreal e pur și simplu mai puternică.
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
Ei au profitat de ocaziile avute, noi am făcut multe greșeli în defensivă. Lipsa de atenție și de experiență au contat în acest meci. Avem fundași tineri, cărora le lipsește experiență și atacanții lor au profitat.", a declarat Mircea Lucescu, citat de digisport.ro.
Citește și: STANCIU, OMUL MECIULUI ÎN SLAVIA-RANGERS! IANIS HAGI, APRECIAT ȘI EL DE PRESA DIN SCOȚIA

Mircea Lucescu: "Am depășit așteptările în acest sezon"

Chiar dacă șansele de calificare sunt mici pentru Dinamo Kiev, Lucescu a menționat că le-a transmis jucătorilor să joace relaxat meciul retur, obictivele pentru acet sezon european fiind deja atinse și chiar depășite: "Le-am spus jucătorilor, să joace cu zâmbetul pe buze, cu bucurie, la retur. Pentru că deja am depășit așteptările în acest sezon. Nimeni nu credea că vom ajunge în Champions League și acum în optimile Europa League. Acum fiecare meci e un bonus pentru noi."
Aventura europeană a lui Dinamo Kiev a început devreme în acest sezon. Echipa lui Lucescu a trecut de AZ Alkmaar (2-0) în turul 3 preliminar din Champions League, iar apoi a reușit să pătrundă în grupe, după ce a eliminat-o pe Gent (5-1 la general). Barcelona și Juventus au fost prea puternice pentru Dinamo Kiev în grupe, dar ucrainienii și-au îndeplinit misiunea și au terminat pe locul 3, în fața maghiarilor de la Ferencsvaros, ajungând în 16-imile Europa League. Acolo, Dinamo Kiev a trecut de Club Brugge (2-1 la general), dar se pare că Villarreal este o nucă prea tare pentru formația condusă de "IL Luce".
Fotbal
Dinamo Kiev a dat afară un jucător din cauza orientării politice a tatălui său! Anunțul clubului
14/04/2022 LA 17:05
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36