Dinamo Zagreb se afla într-o situație delicată înaintea manșei retur cu Tottenham, din optimile UEFA Europa League. Campioana Croației a fost învinsă în tur, la Londra, cu 2-0, apoi a primit o veste teribilă. Antrenorul Zoran Mamic a fost condamnat definitiv la închisoare pentru 4 ani și jumătate.
În aceste condiții, Dinamo nu mai primea prea multe șanse. Însă jucătorii croați au crezut în ei și au reușit o "remontada" de poveste. Mislav Orsic a marcat o dublă în repriza secundă, în minutele 62 și 83, și a "împins" meciul în prelungiri.
Jocul lui Tottenham a fost extrem de șters, în ciuda faptului că Jose Mourinho a trimis în teren jucători de top precum Harry Kane, Gareth Bale și Lucas.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41
Dinamo Zagreb a dat lovitura în minutul 106, prin același Orsic. Mijlocașul de 28 de ani a punctat în minutul 106 și a devenit eroul campioanei Croației.
https://i.eurosport.com/2021/03/18/3014102.jpg

Mourinho, lecție de fairplay! Ce a făcut "The Special One" la finalul meciului Dinamo Zagreb - Tottenham 3-0

Extrem de fairplay, Jose Mourinho a aplaudat și la propriu și la figurat prestația de nota 10 a jucătorilor croați.
"The Special One" a avut un discurs impresionant la finalul meciului, în ciuda faptului că Tottenham a fost eliminată din Europa League:
"În cele 90 de minute și în prima repriză a prelungirilor a existat o singură echipă care a lăsat totul pe teren. Au lăsat totul acolo. Transpirație, energie, sânge și la sfârșit au lăsat și lacrimi de fericire. Foarte modești, foarte dedicați, trebuie să îi laud", a declarat Mourinho, la finalul meciului.
Iar Mourinho nu s-a oprit la cuvinte. După meci, managerul lui Spurs a fost surprins în vestiarul lui Dinamo Zagreb. Lusitanul a mers să-i felicite și să-i aplaude (la propriu) pe adversarii săi, care au demonstrat o dorință uriașă și au fost răsplătiți pe măsură.

Mourinho i-a "urecheat" pe jucătorii lui Tottenham după eliminarea din Europa League, în fața lui Dinamo Zagreb

După ce și-a elogiat adversarii, Jose Mourinho și-a certat jucătorii. Managerul londonezilor i-a "urecheat" pe Harry Kane&Co, spunând că au avut atitudinea greșită:
"De cealaltă parte, echipa mea.. și sunt și eu acolo... nu a arătat ca și cum ar fi jucat un meci important. Dacă pentru ei nu este important, pentru mine este. Este important datorită respectului pe care îl am față de cariera și meseria mea.
Fiecare meci este important și cred că e valabil și pentru fanii lui Tottenham de acasă. Avem nevoie de altă atitudine. Nu este de ajuns să spun că sunt trist, ceea ce simt este mai mult decât tristețe.
Înainte de meci i-am avertizat de o atitudine greșită. Chiar și la pauză la 0-0, le-am spus că riscul este mare pentru că jucăm cum jucăm. Jucătorii și-au dat seama de pericol abia după ce au primit al doilea gol", a declarat Mourinho.
https://i.eurosport.com/2021/03/19/3014254.jpg

Cupa Ligii, singurul trofeu pe care Tottenham îl mai poate câștiga în actualul sezon

După eliminarea din Europa League, Tottenham a rămas în cursă pentru un singur trofeu. Trupa lui Mourinho va disputa finala Cupei Ligii Angliei în compania lui Manchester City, pe 25 aprilie.
În campionat, Spurs luptă în continuare pentru ocuparea unui loc de Champions League. După 28 de meciuri disputate, londonezii se află pe poziția a 8-a, la 6 puncte în spatele TOP 4.
Pentru Tottenham urmează meciul de pe terenul lui Aston Villa, programat pe 21 martie (21:30) și transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17