articol de Romeo Ene
Granada este binecunoscută pentru arhitectura sa, tapas și frumusețea generală, dar turiștii nu au avut, în general, tendința de a se deplasa de la mare distanță pentru a-și urmări echipa de fotbal.Granada CF nu este din punct de vedere istoric nici măcar unul dintre cele mai mari 3 cluburi din regiunea Andaluziei, fiind mult timp în umbra unor formaţii precum Sevilla, Real Betis sau Malaga. Asta până în prezent, deoarece diseară vor găzdui un sfert de finală european pe stadionul lor de 19.000 de locuri, împotriva lui Manchester United.
https://i.eurosport.com/2021/03/14/3011822.jpg
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41
Poveste asemănătoare cu Leicester
Povestea spaniolilor se aseamănă din mai multe puncte de vedere cu cea a lui Leicester City, care a câştigat titlul în Anglia. Astfel, Granada şi-a petrecut cea mai mare parte a istoriei jonglând între Segunda Division şi La Liga. După ce a fost implicată în lupta pentru evitarea retrogradării timp de 6 sezoane, în sezonul 2016-2017 a retrogradat de pe ultimul loc.Toate acestea s-au schimbat odată cu numirea lui Diego Martinez în funcția de antrenor. La 40 de ani era o figură relativ necunoscută, având doar funcţii neînsemnate la Sevilla și o scurtă perioadă nereușită de antrenor principal pe banca celor de la Osasuna.
Martinez a impresionat la Granada, reuşind promovarea în La Liga chiar din primul său sezon, după ce a terminat pe locul doi.
După promovare, Granada şi-a continuat ascensiunea, reuşind calificarea în Europa pentru prima dată în istoria clubului, după ce a terminat pe locul 7. În plus, spaniolii au ajuns în semifinalele Cupei Spaniei.
https://i.eurosport.com/2020/12/20/2959074.jpg

Cea mai mare investiţie, 7 milioane de lire sterline

Fostul atacant al lui Tottenham, Roberto Soldado, care conduce acum atacul lui Granada la vârsta de 35 de ani, a spus despre Martinez și staff-ul său tehnic într-un interviu pentru revista Europa League: ‘’Au transformat lucrurile în totalitate. Au revoluţionat organizarea internă a clubului, iar creşterea acestuia depinde în mare măsură de Martinez şi de munca pe care a făcut-o aici.’’
Tehnicianul Granadei nu s-a bazat pe individualităţi, ci pe un joc de echipă foarte bine pus la punct, fiecare jucător ştiind foarte bine care este rolul său în teren. Faptul că cea mai scumpă achiziţie din echipa lor este atacantul Luis Suarez (a nu se confunda cu atacantul lui Atletico), care a costat doar 6,75 milioane de lire sterline de la Watford, face ca povestea echipei din Granada să fie și mai interesantă, iar ascensiunea lor nu are deloc legătură cu puterea financiară.
Sezonul lor impresionant în La Liga este departe de a fi o întâmplare și, în prezent, ocupă un loc 9 respectabil, iar la debutul în Europa League, Granada a ajuns până în sferturile competiţiei. După ce a terminat pe locul 2 în grupe, Granada a trecut de Napoli și Molde pentru a ajunge în sferturi, iar acum așteaptă cu nerăbdare cel mai important joc din istorie, împotriva lui United. Este clar că echipa lui Ole Gunnar Solskjaer pleacă cu prima şansă la calificare, însă Granada nu are nimic de pierdut, iar spaniolii speră că vor putea să-şi ducă visul mai departe.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17