Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Preview Europa League: 2 partide amânate, poate fi ultima seară înainte de suspendarea competiției

Sebastian Ujica

Actualizat 13/03/2020 la 00:20 GMT+2

În această seară a avut loc manșa tur a "optimilor" Europa League. S-au juca doar 6 din cele 8 partide programate, după ce Sevilla - Roma și Inter - Getafe au fost amânate.

Kai Havertz von Bayer Leverkusen

Credit imagine: Getty Images

Rezultatele finale de astăzi:
  • İstanbul Başakşehir - FC Copenhaga 1-0
  • Eintracht Frankfurt - FC Basel 0-3
  • LASK Linz - Manchester United 0-5
  • Olympiacos - Wolverhampton 1-1
  • Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen 1-3
  • Wolfsburg - Șahtior 1-2

Rangers - Leverkusen 1-3

Final | Bayer Leverkusen s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Rangers. Șansele formației din Bundesliga s-au mărit considerabil în privința calificării în "sferturi".
Min 88. GOOOL Leverkusen! Bailey îi reduce la tăcere pe suporterii scoțieni, cu un super-gol. Intrat pe parcursul reprizei secunde, Bailey a driblat minunat un adversar și a trimis cu efect la colțul lung, fără speranțe pentru goalkeeper-ul lui Rangers.
Min 79. Bayer Leverkusen trece puțin pe lângă golul care ar fi liniștit apele de pe Ibrox. Aranguiz trimite în bara transversală, iar formația lui Steven Gerrard rămâne în meci.
Min 77. Rangers, aproape de egalare! Barisic a trimis din lovitură liberă peste zid, dar puțin pe lângă poartă.
Min 74. GOOOL Rangers! Edmundson reduce din diferență, iar fanii de pe Ibrox încă speră la un rezultat bun! Fundașul lui Rangers a reluat mingea cu capul în plasă, fără să fie marcat de vreun adversar în careu.
Min 68. Ianis Hagi este introdus pe teren de Steven Gerrard, în locul lui Kamara.
Min 67. GOOOL Bayer Leverkusen! Aranguiz prinde un șut înșelător de la marginea careului, la care goalkeeper-ul McGregor nu are reacție.
Min 55. Morelos, foarte aproape să egaleze! Golgheterul lui Rangers își face loc excelent în careul lui Leverkusen și prinde un șut periculos pe spațiul porții, însă portarul Hradecky respinge în corner.
Min 46. A început repriza secundă de la Glasgow.
Pauză | Leverkusen are avantaj minim la finalul primei reprize, grație golului lui Havertz.
Min 38. GOOOL Bayer Leverkusen! Kai Havertz transformă lovitura de la 11 metri, dictată în urma unui henț făcut în careu de Edmundosn.
Min 2. Bellarabi are o primă ocazie în meciul de la Glasgow, dar șutul său din voleu nu este cadrat pe spațiul porții.
Min 1. A început meciul de pe Ibrox Stadium.
Iată echipele de start:
  • Rangers: McGregor - Tavernier, Edmundson, Goldson, Barisic - Kamara, Arfield, Davis - Aribo, Morelos, Kent
  • Leverkusen: Hradecky - Tah, Dragovic, Tapsoba - Weiser, Havertz, Aranguiz, Demirbay, Wendell - Bellarabi, Diaby

Olympiacos - Wolves 1-1

Final | Wolves a încheiat la egalitate cu Olympiacos, la Atena, deși grecii au evoluat mai bine de o oră în inferioritate numerică.
Min 67. GOOOL Wolves! Neto egalează în confruntarea de la Atena, cu un șut din lovitură liberă! Portarul lui Olympiacos n-a văzut foarte bine mingea din cauza zidului, iar mingea s-a strecurat pe lângă el, în poartă.
Min 54. GOOOL Olympiacos! El Arabi deschide scorul la Atena, cu un șut simplu din fața porții goale, după un assist minunat expediat de Guilherme. Wolves este a treia echipă din Premier League, din sezonul actual din Europa League, împotriva căreia El Arabi reușește să înscrie.
Min 46. S-a reluat jocul la Atena.
Pauză | După 45 de minute, tabela este neschimbată.
Min 29. Olympiacos rămâne în inferioritate numerică, după eliminarea lui Semedo! Fundașul formației din Grecia l-a oprit prin fault pe Jota la marginea careului, și a văzut direct cartonașul roșu.
Min 1. A început duelul de la Atena.
Iată echipele de start:
  • Olympiacos: Jose Sa - Elabdellaoui, Semedo, Ba, Tsimikas - Guilherme, Bouchalakis, Camara - Masouras, El Arabi, Valbuena
  • Wolves: Patricio - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Neves, Moutinho, Vinagre - Traore, Jimenez, Jota

LASK Linz - Manchester United 0-5

Final | Manchester United câștigă categoric pe terenul lui LASK și este ca și calificată în "sferturile" Europa League.
Min 90+3. GOOOL Manchester United! Andreas Pereira marchează cu un șut de la marginea careului, pe care portarul lui LASK l-a scăpat printre brațe.
Min 90+2. GOOOL Manchester United! Mason Greenwood își trece și el numele pe lista marcatorilor lui United, cu un șut care a lovit ambele bare înainte să intre în poartă.
Min 82. GOOOL Manchester United! Fred îl lansează cu o pasă minunată pe Juan Mata, iar veteranul spaniol transformă ecelent, cu o execuție la colțul lung.
Min 58. GOOOL Manchester United! Daniel James înscrie cu un șut plasat, la care portarul lui LASK nu poate să intervină. A fost primul gol reușit de tânărul atacant în competițiile europene.
Min 46. A început repriza secundă.
Pauză | Manchester United conduce cu 1-0 pe terenul lui LASK, după 45 de minute.
Min 44. Harry Maguire, foarte aproape să dubleze avantajul "diavolilor roșii"! Fundașul lui United a reluat cu capul o lovitură de colț, însă puțin pe lângă poartă.
Min 28. GOOOOL Manchester United! Odion Ighalo, noul atacant al lui United, reușește un gol fantastic! Atacantul nigerian jonglează cu mingea la marginea careului, apoi trimite un șut minunat, în vinclul porții. Pasa a venit de la Bruno Fernandes, celălalt jucător sosit pe Old Trafford în iarnă.
Min 24. United, foarte aproape să deschidă scorul pe terenul lui LASK! Daniel James prinde un șut puternic, pe jos, însă goalkeeper-ul Schlager se întinde și respinge excelent.
INFO: Este primul meci jucat de Manchester United cu "porțile închise", de-a lungul istoriei clubului.
Min 1. A început meciul din Austria.
Iată echipele de start:
  • LASK Linz: Schlager - Ramsebner, Trauner, Ranftl - Reiter, Holland, Michorl, Renner - Tetteh, Klauss, Frieser
  • Manchester United: Romero - Williams, Maguire, Bailly, Shaw - McTominay, Fred, Fernandes - Mata, Ighalo, James

Știrea inițială
Optimile Europa League sunt cu semn de întrebare din cauza pandemiei de coronavirus. Două dintre partidele programate au fost amânate cu o zi înainte de meciurile tur - cei de la Getafe au refuzat să călătorească la Milano, în timp ce cei de la Roma nu au avut permisiunea să zboare la Sevilla. UEFA a anunțat că partidele sunt amânate și că va fi anunțat în curând când se vor putea juca.
În acest moment, UEFA nu ia în calcul ca cele două partide să se dispute pe teren netru, dorind să păstreze formatul actual cu dublă manșă. Însă cum tragerea la sorți este programată pentru vinerea viitoare, UEFA este în contratimp. Iar anunțul celor de la Juventus cu fotbalistul Daniele Rugani care a fost testat pozitiv cu COVID-19 crește șansele ca atât Europa League, cât și UEFA Champions League să fie amânate. Asta în condițiile în care Juventus nu va putea să joace returul cu Lyon având jucătorii în carantină.
Astfel, seara aceasta poate fi ultima în care se dispută partide de Europa League pentru o perioadă. Trei dintre partidele care vor avea loc în această seară se vor juca fără suporteri. Iar pentru returul programat în acest moment peste o săptămână, duelul dintre Leverkusen și Glasgow Rangers se va disputa cu porțile închise.

Eintrach Frankfurt - FC Basel 20.00

Partida de la Frankfurt va avea fani în tribune deși Bundesliga a decis ca la partidele din campionat să nu mai le fie permis accesul fanilor. Însă, la fel cum s-a întâmplat cu duelul din Leipzig și Tottenham, fanii vor putea intra pe stadion.
Eintracht ajungea până în semifinalele Europa League în sezonul trecut, însă rămasă fără Haller și Jovic, echipa are un sezon mai slab. E doar pe locul 12 în campionat și a pierdut etapa trecută cu 4-0 pe terenul lui Leverkusen. Totuși, echipa lui Adolf Hutter a trecut în 16-imi de FC Salzburg și este o echipă redutabilă pe propriul teren.
De partea cealaltă, Basel se luptă la titlu în Elveția, cu un dezavantaj de 5 puncte față de Saint Gallen și Young Boys, însă n-a mai jucat nicio partidă de la returul cu APOEL de pe 27 februarie. Iar meciul de campionat care trebuia să aibă loc în weekend, cu FC Sion, a fost amânat. Echipa lui Marcel Koller s-a calificat cu 4-0 la general cu APOEL, însă nu va avea avantajul terenului propriu la retur: campionatul din Elveția este suspendat din cauza epidemiei de coronavirus iar autoritățile nu permit ca meciul să se dispute la Basel.
  • Eintracht Frankfurt (Germania)
  • Locul în clasamentul UEFA: 50
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 11
  • Cum s-au calificat în 16-imi: Locul 2 în grupa F, victorie cu Salzburg cu 6-3 la general
  • Sezonul precedent: semifinale (înfrângere 4-3 la penalty-uri v Chelsea după 2-2 la general)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: câștigătoare (1979/80)
  • Basel (Elveția)
  • Locul în clasamentul UEFA: 28
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 3
  • Cum s-au calificat în optimi: câștigătoarea Grupei C, 4-0 la general cu APOEL în 16-imi
  • Sezonul precedent: play-off (a pierdut din cauza golurilor în deplasare v Apollon Limassol după 3-3 la general)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: semi-finals (2012/13)
Filip Kostic - Eintracht Frankfurt, Europa League

LASK Linz - Manchester United - 20.00

Pentru prima dată în istoria clubului, Manchester United va disputa o partidă fără public. Ole Gunnar Solskjaer a declarat înaintea meciului că va sprijini o eventuală decizie de suspendare atât a Premier League, cât și a Europa League, pentru a putea fi controlată pandemia de coronavirus.
Câștigătoarea trofeului în 2017, Manchester United are ca obiectiv revenirea în UEFA Champions League și joacă la 2 capete - este pe locul 5 în campionat, poziție care va asigura calificarea în UCL dacă suspendarea lui Manchester City rămâne valabilă, și luptă pentru un nou trofeu european care ar duce-o în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru grupele UCL din sezonul viitor.
De partea cealaltă, LASK Linz este marea surpriză a actualului sezon de Europa League. A câștigat o grupă dificilă iar apoi a trecut de AZ Alkmaar în 16-imi. Acum, austriecii visează să câștige un titlu care aproape a devenit proprietatea celor de la Salzburg în ultimii ani în Austria, iar în Europa League nu are nimic de pierdut.
  • LASK (Austria)
  • Locul în clasamentul UEFA: 103
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 1
  • Cum s-au calificat în optimi: câștigătoarea Grupei D, 3-1 AZ Alkmaar
  • Sezonul precedent: al treilea tur preliminar (înfrângere la general din cauza golurilor în deplasare v Beşiktaş după 2-2 la general)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: 16-imi (1984/85, 1985/86)
  • Manchester United (Anglia)
  • Locul în clasamentul UEFA: 10
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 5
  • Cum s-au calificat în optimi: câștigătoarea Grupei L, 6-1 Club Brugge
  • Sezonul precedent: sferturi UEFA Champions League (înfrângere la general cu 4-0 v Barcelona)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: câștigătoare (2016/17)
Manchester United, Europa League

İstanbul Başakşehir - FC Copenhaga - 20.00

Unul dintre cele mai echilibrate meciuri din optimile Europa League este și unul dintre duelurile care nu a fost afectat de coronavirus. În Turcia abia a fost depistat primul caz, în timp ce țările nordice au fost mai puțin afectate până acum.
Două echipe pe care nu mulți ar paria în acest sezon de Europa League, Istanbul BB și FC Copenhaga au surprins în faza 16-imilor. Turcii au trecut de Sporting după prelungiri, cu un gol marcat în minutul 119 de Visca din penalty!
De partea cealaltă, Copenhaga s-a calificat grație unei victorii cu 3-1 pe terenul celor de la Celtic, golurile decisive venind în minutul 85 și 88. Dame N'Doye rămâne vedeta danezilor, fratele fostului jucător din Liga 1 având 8 goluri în 12 partide în acest sezon, după ce în stagiunea precedentă a marcat de 22 de ori în 33 de partide.
  • İstanbul Başakşehir (Turcia)
  • Locul în clasamentul UEFA: 80
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 1
  • Cum s-au calificat în optimi: câștigătoarea Grupei J, 5-4 după prelungiri cu Sporting CP
  • Sezonul precedent: turul 3 de calificare (înfrângere cu 1-0 v Burnley)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: optimi (2019/20)
  • FC Copenhaga (Danemarca)
  • Locul în clasamentul UEFA: 39
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 2
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 2 în Grupa B, 4-2 Celtic
  • Sezonul precedent: locul 4 în grupă
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: optimi (2016/17)

Olimpiacos - Wolverhampton - 22.00

Cei de la Wolverhampton au solicitat către UEFA ca partida să fie amânată după ce patronul clubului grec, Evangelos Marinakis, cel care deține și pe Nottingham Forest, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Însă UEFA a respins solicitarea iar partida se va disputa fără spectatori.
Olimpiacos a trecut în turul precedent de Arsenal, deși pierduse pe propriul teren cu 1-0. El-Arabi a adus calificarea pentru greci în minutul 119. De partea cealaltă, Wolves n-a avut nicio emoție până acum în competiție - a trecut cu 6-3 la general de Espanyol și este într-o formă bună în campionat, fiind pe locul 6, la 5 puncte de locul 4 ocupat de Chelsea.
  • Olympiacos (Grecia)
  • Locul în clasamentul UEFA: 33
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 1
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 3 în grupele UEFA Champions League, 2-2 după prelungiri Arsenal (calificare grație golurilor în deplasare)
  • Sezonul precedent: 16-imi (înfrângere la general cu 3-2 v Dynamo Kyiv)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: optimi (1989/90, 2004/05, 2011/12, 2016/17)
  • Wolves (Anglia)
  • Locul în clasamentul UEFA: 85
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 8
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 2 în Grupa K, 6-3 Espanyol
  • Sezonul precedent: nu a jucat (precedenta campanie: 1980/81)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: finalistă (1971/72)
Wolves-Espanyol - Europa League 2019/20

Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen - 22.00

Europa League rămâne singurul obiectiv pentru echipa antrenată de Steven Gerrard. Campionatul este compromis după mai multe rezultate slabe în 2020, însă în weekend urmează o partidă extrem de importantă pentru club: Old Firm, marele meci contra rivalei, Celtic.
Leverkusen pleacă din postura de favorită după ce a trecut fără mari emoții în turul precedent de FC Porto, 5-2 la general, iar în campionat este în luptă pentru titlu, la 8 puncte de liderul Bayern.
Rangers a reușit o calificare impresionantă în fața unei echipe aflată într-o formă extraordinară, Braga, cea pe care a învins-o cu 4-2 la general, după ce în manșa tur a fost condusă pe propriul teren cu 2-0. Partida retur dintre Rangers și Leverkusen, din Germania, se va disputa fără spectatori.
  • Rangers (Scoția)
  • Locul în clasamentul UEFA: 94
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 2
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 2 în Grupa G, 4-2 Braga
  • Sezonul precedent: locul 3 în grupă
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: finalistă (2007/08)
  • Leverkusen (Germania)
  • Locul în clasamentul UEFA: 24
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 5
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 3 în grupele UEFA Champions League, 5-2 Porto
  • Sezonul precedent: 16-imi (înfrângere la general din cauza golurilor în deplasare v Krasnodar, după 1-1 la general)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: câștigătoare (1987/88)
ianis hagi

Wolfsburg - Șahtior - 22.00

Dacă la Frankfurt se poate juca partida cu fani în tribună, nu același lucru se va întâmpla la partida din Wolfsburg și Șahtior. Nu toată Germania este afectată la același nivel de coronavirus, astfel că a fost luată această decizie.
Wolfsburg este pe locul 7 în campionat, acolo unde n-a mai pierdut din luna ianuarie. În turul precedent, n-a avut vreo emoție cu Malmo, însă este de așteptat un meci mult mai echilibrat cu Șahtior. Ucrainienii au trecut peste o dublă infernală cu Benfica și visează să repete performanța din 2009 când cucereau trofeul.
  • Wolfsburg (Germania)
  • Locul în clasamentul UEFA: 41
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 7
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 2 în Grupa I, 5-1 Malmö
  • Sezonul precedent: nu a jucat (precedenta campanie: 2015/16)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: sferturi (2009/10, 2014/15)
  • Șahtior Donetsk (Ucraina)
  • Locul în clasamentul UEFA: 18
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 1
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 3 în grupele UEFA Champions League, 5-4 Benfica
  • Sezonul precedent: 16-imi (înfrângere la general cu 6-3 v Eintracht Frankfurt)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: câștigătoare (2008/09)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol