Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangers va juca cu Bayer Leverkusen în optimile Europa League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 28/02/2020 la 14:14 GMT+2

După ce a trecut de Braga în 16-imile Europa League, formația la care evoluează Ianis Hagi, Glasgow Rangers, se va înfrunta cu Bayer Leverkusen în optimile Europa League.

Ianis Hagi, jucătorul lui Rangers

Credit imagine: Getty Images

Conform coeficienților UEFA, o calificare a celor de la Rangers ar garanta Scoției două echipe în preliminariile UEFA Champions League începând cu sezonul 2021/2022. Astfel, dacă echipa lui Gerrard va juca în sferturile Europa League, Scoția va urca până pe locul 14 în clasamentul coeficienților. Scoțienii se duelează cu Elveția și Grecia.
Coefiecientul maxim la care poate ajunge FC Basel este de 3,4 puncte iar Elveția ar ajunge la 28,6 puncte. Însă dacă Rangers ar avansa până în sferturile de finală, Scoția va avea peste 28,6 și va beneficia de două locuri în UEFA Champions League, indiferent de rezultatele celor de la Basel sau Olympiacos.
Ianis Hagi este singurul jucător român rămas în Europa League, mijlocașul de 21 de ani fiind decisiv în calificarea contra celor de la Braga în 16-imi. El a reușit 2 goluri și un assist în cele 2 partide cu gruparea portugheză.

Leverkusen (Germania)

  • Locul în clasamentul UEFA: 24
  • Locul ocupat în clasamentul intern: 5
  • Cum s-au calificat în optimi: locul 3 în grupele UEFA Champions League, 5-2 Porto
  • Sezonul precedent: 16-imi (înfrângere la general din cauza golurilor în deplasare v Krasnodar, după 1-1 la general)
  • Cea mai bună performanță în Cupa UEFA/Europa League: câștigătoare (1987/88)

Ianis Hagi în Europa League

Ianis Hagi a fost în centrul atenției și la partida retur contra celor de la Braga din 16-imile Europa League. A creat o fază extrem de periculoasă în prima repriză, ratată de Kent, pentru ca la ultima fază a reprizei să execute o lovitură de pedeapsă, aparată însă de către portarul celor de la Braga, Matheus.
În repriza secundă, Ianis a ieșit din nou în evidență cu o pasă superbă la golul lui Ryan Kent - Ianis a trimis în spatele fundașilor portughezilor iar Kent a trimis la colțul lung și a marcat unicul gol al meciului.
Cei de la Herald Scotland i-au acordat nota 7 lui Ianis Hagi, la fel ca alți 4 coechipieri, în timp ce 5 jucători au primit nota 8. Florian Kamberi a fost singurul cu nota 6 dintre titulari. Tot nota 7 a primit Ianis Hagi și de la site-ul The4Official.net.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo