Slavia Praga a câștigat duelul cu Rangers de pe Ibrox, 2-0, și s-a calificat în sferturile UEFA Europa League cu scorul general de 3-1. Proaspăta campioană a Scoției a evoluat pe finalul meciului în 9 oameni, iar cehii au controlat autoritar partida.
Spiritele s-au încins complet în minutele de final, iar consecințele au fost dramatice, în prim-plan cu Glen Kamara, mijlocașul lui Rangers, și Ondrej Kudela, fundașul Slaviei.
În minutul 87, în timp ce un jucător al Slaviei se afla întins pe gazon după un fault, Kudela s-a dus la Kamara și i-a șoptit ceva la ureche, acoperindu-și gura cu mâna.
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
Cuvintele fundașului Slaviei l-au înfuriat teribil pe Kamara, care a răbufnit și le-a atras atenția arbitrilor că a fost abuzat rasial. Apoi, mijlocașul lui Rangers a fugit după adversarul său, scos din sărite, dar colegii au intervenit și l-au oprit.
Din păcate, lucrurile nu s-au oprit la incidentul de pe teren. La finalul meciului, pe tunelul care duce către vestiare, Kamara a vrut să-și facă singur dreptate. Extrem de nervos, mijlocașul lui Rangers l-a lovit cu pumnii în față pe Kudela, lăsându-l plin de sânge.
https://i.eurosport.com/2021/03/19/3014211.jpg

Steven Gerrard, 100% alături de Glen Kamara, după scandalul din Rangers - Slavia Praga: "Am discutat cu el"

Steven Gerrard a vorbit din nou despre incidentul petrecut la finalul meciului de pe Ibrox.
Managerul lui Rangers a dezvăluit că a discutat cu Glen Kamara și că o va face din nou după conferința de presă premergătoare derby-ului cu Celtic, din campionatul Scoției, programat duminică (ora 14:00).
"Am vorbit cu Glen (n.r. - Kamara) aseară și voi vorbi din nou cu el după conferința de presă. Este important să-l ascult și să aflu cum se simte.
Sprijinul meu față de jucători este un lucru care nu se negociază. Întotdeauna voi fi alături de ei și le voi oferi cea mai mare susținere", a spus Steven Gerrard, la conferința de presă.

Reacția oficială a clubului Rangers, după incidentele petrecute în meciul cu Slavia Praga

Tot astăzi, Rangers a emis un comunicat oficial, prin intermediul directorului Stewart Robertson, în care a fost exprimată poziția clubului în legătură cu evenimentele petrecute la finalul meciului cu Slavia Praga:
"Abuzul rasial suferit de Glen Kamara nu va fi tolerat de clubul Rangers. Cu toții suntem alături de Glen și îl susținem pe el și pe coechipierii săi.
Suntem alături de fiecare jucător din clubul nostru. Indiferent de rasă, religie, culoare sau credință - dacă porți faimosul tricou albastru al lui Rangers FC, ești unul dintre noi. Cu toții și oricine. În trecut, unii dintre jucătorii noștri au fost victimele abuzurilor rasiale, amenințărilor și abuzului din mediul online. Aceste lucruri sunt complet respingătoare.
Nu vom accepta nicio formă de apărare, deviere sau negare a abuzului suferit de Glen Kamara aseară. Managerul nostru, Steven Gerrard, și-a exprimat deja dezgustul față de incidentul respectiv, precum și susținerea față de jucători. Putem confirma că eu, Steven, președintele Douglas Park și directorul sportiv Ross Wilson ne-am întâlnit aseară pentru a pregăti poziția clubului nostru.
De asemenea, ne-am întâlnit și cu reprezentanții UEFA. Incidentul a fost raportat către delegatul UEFA și am înțeles că a devenit parte a raportului său de meci. UEFA va fi conștientă că lumea fotbalului urmărește atentă. Ne așteptăm la un răspuns robust, fără echivoc, în corelație cu incidentul petrecut. Incidentul nu va putea fi 'ascuns sub preș'. Nu vrem ca Glen Kamara să devină o altă statistică. Ajunge!
Nu vom mai face vreun comentariu până când nu vom primi răspuns din partea UEFA", se arată în comunicatul oficial emis de Rangers.

Slavia Praga neagă orice formă de abuz rasial la adresa lui Kamara

La rândul lor, cei de la Slavia Praga au emis în această dimineață un comunicat oficial, în care au negat abuzurile rasiale din partea lui Kudela. De asemenea, cehii au anunțat poliția după ce fundașul Slaviei a fost bătut de Kamara.
"La finalul meciului, echipa noastră nu a fost lăsată să intre în vestiar. Ondrej Kudela a fost asaltat de Kamara, fiind lovit cu pumnii în față, de față cu Steven Gerrard, managerul lui Rangers. De asemenea, și reprezentanții UEFA prezenți la fața locului au fost șocați de comportamentul respectiv", a anunțat Slavia Praga, pe site-ul oficial.
Ulterior, Kudela a explicat că nu a folosit vreo remarcă rasistă în fața lui Kamara:
"După un fault brutal, i-am zis jucătorului lui Rangers: "Eşti un nenorocit". Am spus-o la nervi, în emoţia meciului, dar nu am folosit vreun cuvânt care să aibă caracter rasist. Neg vehement această variantă", a explicat Kudela.
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43