Articol scris de Romeo Ene
Înainte de începutul lui 2021, trupa lui Pioli era implicată în lupta pentru titlu, o premieră după mai multe sezoane în care ''rossonerii'' nu au emis astfel de pretenţii. După înfrângerea cu Napoli din campionat, Milan a pierdut şi cu United în Europa League şi a fost eliminată încă din faza optimilor. Pogba a fost cel care le-a administrat italienilor cea de-a 5-a înfrângere pe teren propriu în 2021, o serie negativă pentru o echipă de talia lui Milan.
3 jocuri au câştigat italienii pe teren propriu în acest an calendaristic, cu Torino în campionat şi cupă + Crotone. Pe 7 februarie a înregistrat trupa lui Pioli ultimul succes ''acasă''. Au urmat 3 înfrângeri, cu Inter, Napoli şi United, şi 2 rezultate de egalitate, cu Steaua Roşie Belgrad şi Udinese. Paradoxul este faptul că pe parcursul anului 2020, Milan a pierdut doar 2 jocuri pe teren propriu, cu Genoa scor 1-2 şi cu Lille în Europa League, 0-3. Noul an a adus umbre și rezultate negative pentru italieni, alungând un 2020 de aur (32 de victorii în total).
Cupa Mondială FIFA
Ibrahimovic a dezvăluit care e favorita sa la Cupa Mondială din Qatar! Motivul invocat de suedez
ACUM 5 ORE

MILAN ARE DE RECUPERAT 9 PUNCTE FAŢĂ DE INTER

În contextul în care Milan a fost eliminată din optimile Europa League, nu i-a rămas decât să se focuseze pe campionat, acolo unde ocupă locul 2, cu 56 de puncte, la 9 lungimi de liderul Inter. Este o diferenţă destul de mare, însă ''rossonerii'' se vor concentra exclusiv pentru a recupera acest deficit. La meciul cu United, Milan nu a avut la dispoziţie jumătate de echipă din cauza accidentărilor.
Totuşi, Ibrahimovic a revenit după accidentare şi a jucat aproximativ 25 de minute în meciul cu United, milanezii punându-şi speranţele în vârful suedez, care recent a anunţat că va reveni la naţionala Suediei. Romagnoli, Rebic, Leao și Calabria au fost în tribună. Pogba, un mai vechi adversar al milanezilor în perioada în care evolua pentru Juventus, a fost cel care a înscris golul eliminării din Europa League.
"Acum, scopul este să câștigăm Scudetto", anunţa Ibrahimovic imediat după meci. Milan nu renunţă la câştigarea campionatului, însă misiunea va fi foarte dificilă pentru trupa condusă de Pioli. Pentru început, aceştia ar trebui să înceapă să obţină mai multe puncte pe teren propriu.
2011 este ultimul an în care AC Milan a câştigat campionatul din Italia.
Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06