Pentru nerazzurri ultimul act are o însemnătate aparte, în condițiile în care Inter nu a cucerit nimic notabil de aproape un deceniu. Au trecut 10 ani de la câștigarea Champions League și 9 ani de la ultimul trofeu pus în vitrina de pe Meazza (o Cupă a Italiei, în fața lui Palermo).

Antonio Conte a dat o nouă dimensiune jocului lui Inter, iar acest lucru s-a tradus într-o finală Europa League, încă de la primul său sezon pe banca echipei.

Premier League
Inter îl vinde pe Eriksen în Premier League pe o sumă impresionantă. Conte i-a găsit deja înlocuitor
01/09/2020 LA 06:27

"Oamenii își aduc aminte doar când câștigi finala. Ca jucător, am pierdut și eu multe finale, totuși gândul merge doar spre cele care s-au încheiat bine. Trebuie să existe entuziasm din partea noastră, am urmat o cale care va servi drept un exemplu pentru jucători din punct de vedere al experienței", a spus Conte în conferința de presă de dinaintea confruntării.

La instalarea pe banca tehnică a nerazzurrilor, Conte a spus că Inter l-a ales pentru că oficialii știu că există mai mult de 1% să câștige un trofeu major. Lukaku&Co au terminat campionatul la un punct de campioana Juventus, iar acum se luptă pentru un trofeu european. Meritul pentru acest sezon de excepție e al tuturor, consideră tehnicianul, care e extrem de fericit că jucătorii au fost extrem de receptivi la tot ce le-a cerut, câștigând în paralele la capitolele experiență și încredere.

"Procentul a crescut de-a lungul drumului, datorită băieților, a personalului, a celor care au lucrat cu noi, de la muncitorii de la depozit până la cei care s-au ocupat de gazonul de pe Meazza. Am găsit un grup cu potențial și până la urmă am reușit să fim competitivi atât în campionat, cât și în Europa; este meritul băieților. Speranța mea de a reuși a crescut când am văzut că ideile mele au prins rădăcini. Am crescut mult și din punct de vedere al încrederii, al curajului în joc", a mai spus Conte, pentru ca apoi să vorbească de adversarul din această seară, Sevilla: "Este o echipă foarte puternică, dar teama nu face parte din vocabularul meu și nici nu trebuie să fie prezentă în cel al jucătorilor. Vrem să oferim bucurie fanilor, nouă înșine, clubului. Avem un mare respect pentru Sevilla și istoria lor în această competiție. Dar, dacă suntem aici, este pentru că ne-am jucat bine cărțile noastre și la fel mă aștept să se întâmple și în această seară".

Sevilla - Inter, finala Europa League | Lopetegui: "Ne vom da viața pe teren"

Sevilla a ajuns pentru a șasea oară în finala Europa League, câștigând trofeul de fiecare dată când s-a aflat în ultimul act. Nicio altă formație nu a bifat mai mult de 4 prezențe în finala EL.

Julen Lopetegui, tehnicianul andaluzilor, e conștient că Inter e o formație cu pedigree de Champions League, dar e convins că Sevilla are experiența de partea sa. Concentrarea e cuvântul cheie în lotul formației spaniole, care e gata de o nouă partidă mare.

"Inter e puternică, dar știu că vom juca un joc minunat. Nu vom face greșeala de a nu-i respecta, sunt o echipă de Champions League. Sperăm ca fanii să se poată bucura de acest meci, ne vom da viața pe teren, așa cum facem întotdeauna. Suntem conștienți că fiecare detaliu dintr-o finală face diferența. Vom face ceea ce facem mereu. Suntem concentrați și vom încerca să oferim un meci frumos. Inter este puternică la toate capitolele și are un antrenor cu mare experiență. Avem ambiția și visul de a face un joc mare, trebuie să ne concentrăm doar pe acest lucru", a spus tehnicianul Sevillei.

Sevilla - Inter, cotele la pariuri:

  • 1 - 3,3
  • X - 3,4
  • 2 - 2,25

Sevilla și Inter vor putea alinia cele mai bune garnituri. Fiecare formație are o singură absență: Corchia la spanioli, respectiv Vecino pentru italieni.

Fotbal
OFICIAL | Inter i-a decis viitorul lui Antonio Conte după ce a pierdut finala UEFA Europa League
25/08/2020 LA 18:04
Fotbal
Antonio Conte, aproape de placarea de la Inter! Cine e favorit să vină pe banca "nerazzurrilor"
22/08/2020 LA 06:17