Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antonio Conte: "Te aștept afară!". Scena nevăzută din timpul finalei Europa League

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/08/2020 la 00:56 GMT+3

Sevilla s-a impus cu 3-2 împotriva lui Inter și a cucerit pentru a 6-a oară trofeul UEFA Europa League.

Antonio Conte, tehnicianul lui Inter

Credit imagine: Getty Images

În minutul 16, la scorul de 1-1, Inter a cerut un al doilea penalty, pentru un presupus henț al lui Diego Carlos în propriul careu. Arbitrul n-a acordat lovitură de la 11 metri, iar spiritele s-au încins pe cele două bănci tehnice. Cel mai aprins a fost Antonio Conte, antrenorul formației italiene. Gazzetta dello Sport a surprins momentul în care Conte a avut un dialog intens cu Ever Banega, mijlocașul Sevillei.
Banega a profitat de starea de nervozitate a lui Conte și a arătat cu degetul către părul italianului, făcând referire la faptul că poartă perucă. Răspunsul lui Conte a venit imediat: "Te aștept afară, mai târziu", i-a spus antrenorul, potrivit sursei citate. Spiritele s-au calmat pe margine, însă jocul din teren a continuat într-un ritm foarte ridicat. La pauză, scorul era 2-2, după golurile marcate de Lukaku, Godin și De Jong (dublă).
Antonio Conte a pierdut ultimele 4 finale majore în care a ajuns în cupele europene, atât ca jucător, cât și ca antrenor:
Banega a avut o prestație extraordinară în finala împotriva lui Inter. Mijlocașul de 32 de ani a bifat cele mai multe atingeri, pase complete, mingi recuperate, șanse create, centrări reușite și faulturi obținute.
Romelu Lukaku a deschis scorul în finala de la Koln, din lovitură de la 11 metri. Atacantul belgian a sprintat către poarta Sevillei, iar Diego Carlos l-a oprit neregulamentar, în careu. Lukaku și-a asumat responsabilitatea și a transformat lovitura de la 11 metri.
Avantajul lui Inter a durat numai 7 minute. Luuk de Jong a fost găsit de Jesus Navas cu o centrare în fața porții, iar olandezul a reluat cu capul în poartă. De Jong și-a trecut în cont "dubla" în minutul 33, după o nouă lovitură de cap. Banega a fost omul cu centrarea de această dată, din lovitură liberă.

Sevilla și Inter au reușit o finală spectaculoasă, în UEFA Europa League

Diego Godin a restabilit egalitatea 3 minute mai târziu, tot cu capul. Fundașul uruguyan s-a înălțat superb în careul formației lui Lopetegui și a reluat pe lângă Bono, rămas fără reacție.
Sevilla a preluat din nou conducerea pe tabelă în minutul 74, când Diego Carlos a reluat acrobatic din foarfecă. Mingea a fost deviată de Lukaku în proprie poartă.
Alexis Sanchez putea să egaleze la scurt timp după golul lui Carlos, însă mingea a fost respinsă de pe linia porții de fundașii Sevillei.

Sevilla a cucerit pentru a 6-a oară trofeul UEFA Europa League

S-a încheiat 3-2, iar Sevilla a cucerit cel de-al 6-lea trofeu Europa League/Cupa UEFA. Nicio altă echipă n-a reușit să câștige mai multe trofee în competiția intercontinentală decât Sevilla.
Sevilla a câștigat pentru prima oară trofeul în sezonul 2005/2006, după o finală cu Middlesbrough. Andaluzii s-au impus și în următorul sezon, după ce au trecut în ultimul act de Espanyol, la loviturile de departajare. La vremea respectivă, competiția se numea Cupa UEFA. Au urmat apoi 3 succese consecutive ale Sevillei în Europa League - rebranduită în 2009 - toate sub comanda lui Unai Emery: în 2013/2014, 2014/2015 și 2015/2016.
De notat este că acesta este primul trofeu câștigat de Julen Lopetegui în cariera de antrenor principal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo