La finalul confruntării din Gruia, Dan Petrescu a avut numai cuvinte de laudă pentru Young Boys, pe care o consideră cea mai agresivă echipă care a venit vreodată pe terenul campioanei României.
Tehnicianul CFR-ului a mărturisit că singura dezamăgire din această seară este reprezentată de golul încasat ca urmare a unui out de margine.
"Mă așteptam să fie greu. Young Boys e campioana Elveției, a făcut un meci bun cu Roma și are la dispoziție un lot valoros. Noi, în continuare, facem minuni cu un lot subțire, jucătorii își dau viața pe teren. Le-am spus înainte de meci că Young Boys e cea mai agresivă echipă care a venit vreodată în Gruia. Iar la final mi-au dat dreptate.
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17
L-am pierdut pe Vinicius și acest lucru mă doare. Singura dezamăgire a serii este că am primit gol după un out. Am avut un penalty, dar VAR-ul nu l-a văzut. Per total, să faci 4 puncte în 2 meciuri, la ce probleme sunt, e fantastic.", a spus Dan Petrescu, pentru Digisport.

Dan Petrescu, după CFR Cluj - Young Boys 1-1: "Avem nevoie de cel puțin încă un fundaș central!"

Dan Petrescu este îngrijorat de accidentarea lui Vinicius, fundașul central al CFR-ului. Antrenorul ardelenilor a vorbit despre problemele de lot pe care le are la meciurile din Europa League și a spus că postul de fundaș central este cel mai afectat.
"Mi-am spus nemulțumirea în fața voastră, dar nu v-am spus pe ce post aveam nevoie de jucători. Acum vă spun, era vorba de postul de fundaș central. Îi mai avem la dispoziție pentru postul de fundaș central pe Burcă, care abia mai merge după atâtea meciuri jucate, și pe Ciobotariu. Eu zic că avem nevoie de cel puțin încă un fundaș central ca să câștigăm campionatul și să facem o figură frumoasă în Europa League.
Și Hoban dacă se accidentează, noi nu avem mijlocaș în Europa League, pentru că nu mai putem să punem alții pe listă. Avem 18 jucători pe lista UEFA, e foarte greu. Dar eu sunt foarte mulțumit de băieți, n-am ce să le reproșez, în afară de acel gol venit după un out. Cred că egalul e rezultatul corect.", a mai declarat tehnicianul CFR-ului.

CFR Cluj - Young Boys 1-1, în runda a 2-a din grupele Europa League

Campioana României a început timidă meciul din Gruia și a lăsat-o pe Young Boys să aibă inițiativa. Trupa lui Dan Petrescu n-a reușit să trimită vreun șut către poarta elvețienilor în primele 45 de minute.
Ardelenii au primit o veste proastă în minutul 14, când Vinicius a acuzat probleme musculare și a fost nevoit să părăsească terenul. În locul său, Dan Petrescu l-a introdus pe Cristi Manea.
Cea mai mare ocazie a primei părți a avut-o Ngamaleu, atacantul lui Young Boys. Acesta a șutat periculos la colțul scurt din apropierea porții, dar Bălgrădean s-a aflat la datorie și a respins.

CFR Cluj - Young Boys | Campioana României rămâne lider în grupa A

CFR a ieșit mult mai montată de la vestiare și a pus în pericol poarta campioanei Elveției prin Rondon. Atacantul din Venezuela n-a reluat cu destulă forță cu capul, din 3 metri de poartă, după un șut ratat al lui Burcă. Oaspeții au oferit imediat replica, când Camara a reluat tot cu capul peste poarta lui Bălgrădean, după un corner.
Djokovic și-a încercat și el norocul la poarta lui Young Boys, dar șutul său violent a fost blocat de defensiva elvețienilor.
Mario Rondon n-a mai ratat ținta în minutul 62. Atacantul CFR-ului a deschis scorul în Gruia cu un șut din întoarcere, deviat, care l-a păcălit pe portarul elvețienilor. Young Boys a restabilit egalitatea foarte repede, prin Fassnacht. Acesta a trimis cu stângul în colțul din stânga lui Bălgrădean, după ce primul său șut fusese blocat de fundașii CFR-ului.
Rondon s-a aflat aproape să facă "dubla" în minutul 75, dar șutul său a fost modest și nu i-a mai pus probleme lui Ballmoos.
S-a încheiat 1-1, rezultat în urma căruia CFR Cluj rămâne pe primul loc în grupa A. Ardelenii sunt urmați de AS Roma, care a obținut numai un punct în partida cu ȚSKA Sofia, scor 0-0, pe Olimpico.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Europa League
Ronaldo, primul gol din carieră în Europa League, la 19 ani şi 11 luni de la debut.Rezultatele serii
15/09/2022 LA 18:42
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
18/05/2022 LA 09:43