Este vorba despre Sevilla - AS Roma și Inter Milano - Getafe, considerate de forul european meciuri cu risc mare din perspectiva răspândirii infecției de Covid-19. Italia este cea mai afectată țară din Europa (peste 12.000 de cazuri confirmate), motiv pentru care inițial s-a luat în calcul disputarea mecurilor fără spectatori. În final, s-a ajuns la decizia de a amâna partidele respective, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.
Inițial, AS Roma a anunțat că nu poate călători la Sevilla pentru meciul cu Sevilla pentru că Spania a oprit toate zborurile care vin din Italia din cauza coronavirusului. De altfel, patronul celor de la Getafe a afirmat și el categoric că nu va face deplasarea la Milano: "Nu vom merge la Milano să jucăm cu Inter.".
În urma amânării celor 2 partide, UEFA a anunțat măsurile care vor fi luate în următoarele zile, astfel încât competiția să nu fie afectată drastic. În articolul 22.06, forul european explică cei 6 pași care trebuie urmați de cele 4 echipe implicate în situația respectivă:
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41
  • 1. Dacă în timpul unui sezon european, indiferent de motiv, o arenă nu poate organiza un meci, UEFA se va consulta cu asociația și clubul gazdă pentru a propune o variantă alternativă - un alt stadion unde se poate desfășura confruntarea.
  • 2. În cazul în care asociația și clubul respectiv nu reușesc să propună o alternativă aprobată de UEFA, forul european va stabili el însuși un stadion neutru.
  • 3. În condițiile date, clubul local va fi obligat să se ocupe cu organizarea partidei, împreună cu asociația relevantă și autoritățile locale, și să suporte toate costurile generate.
  • 4. UEFA va analiza lista cu stadioane disponibile și va lua o decizie finală din perspectiva arenei care va găzdui meciul.
  • 5. Data și locul partidei vor fi stabilite de Comitetul Executiv din cadrul UEFA.
  • 6. UEFA își rezervă drepturile să impună data unui meci în situația în care datele meciurilor din competițiile interne și cele europene se suprapun.
Pe scurt, Sevilla, Roma, Getafe și Inter vor fi nevoite să ajungă la un consens în ceea ce privește alegerea unui stadion neutru, aprobat de UEFA. Dacă echipele nu ajung la o înțelegere, forul european suprem va decide locul și data celor 2 partide amânate din cauza pandemiei de Covid-19.
https://i.eurosport.com/2020/03/10/2792662.jpg

Meciurile europene, afectate de epidemia de Covid-19

Amenințarea coronavirusului duce la măsuri din ce în ce mai aspre luate în toată Europa. Meciul lui Chelsea din Champions League de la Bayern Munchen se va juca fără spectatori, la fel ca multe alte partide din Europa League, inclusiv cele jucate de Wolves, Manchester United și Rangers. Tot în Champions League, Atalanta - Valencia și PSG - Dortmund s-au jucat cu "porțile închis", iar la fel se va întâmpla, cel mai probabil, și la Barcelona - Napoli și Juventus - Lyon.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17