UEFA și poliția au deschis investigații după ce Kudela l-ar fi numit pe Kamara, jucătorul de culoare al celor de la Rangers, ”o maimuță nenorocită” în timpul meciului de Europa League de pe Ibrox.
Însă clubul ceh a emis un comunicat în care președintele Jaroslav Tvrdik i-a acuzat pe oficialii lui Rangers că au escaladat ”presiunea” asupra UEFA și a poliției din cauza unor ”acuzații nejustificate”.
Tvrdik a cerut să fie pedepsit Kamara pentru că l-a lovit cu pumnii pe Ondrej pe tunelul de pe Ibrox după finalul meciului jucat pe 18 martie.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41

Comunicatul emis de Slavia Praga

Într-un comunicat emis pe site-ul clubului, Slavia a informat: ”Președintele clubului, Jaroslav Tvrdik, cere oprirea imediată a presiunii pusă de reprezentanții Rangers asupra UEFA și a poliției”.
”Investigațiile aflate în desfășurare ale UEFA și ale poliției locale nu au avut niciun rezultat până acum. Totuși, jucătorul nostru, Kudela, a fost deja ”condamnat” public fără dovezi, este o victimă a prejudecăților și a prezumției de vinovăție”, continuă cehii.
”Președintele Tvrdik adaugă că, din păcate, prejudecățile xenofobe sunt evident din ce în ce mai întâlnite iar presa din Marea Britanie este vinovată de acest lucru față de cluburile și jucătorii din Europa de Est și Centrală”, este precizat în comunicat.
În tunelul ce duce la vestiare, Ondrej Kudela ar fi fost bătut crunt de Glen Kamara, aşa cum a dezvăluit presa cehă şi, mai apoi, chiar clubul din Praga. Scoţienii susţin că jucătorul lor a fost iniţial victima, după ce ar fi fost abuzat de fundaşul oaspeţilor, în timpul meciului. Concret, Kudela i-ar fi adresat cuvinte rasiste. Pe filmarea TV se vede cum apărătorul Slaviei îşi acoperă gura înainte de a-i şopti ceva la ureche adversarului.
Scandalul a luat proporţii uriaşe, poliţia escortându-i pe cehi la hotel şi chiar ambasada a fost contactată de reprezentanţii Slaviei. Ondrej Kudela susţine că nu i-a adresat lui Kamara vreun cuvânt rasist şi spune că a folosit un limbaj trivial, dar doar pentru a-i reproşa un fault.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17