Formaţia din capitala Cehiei a obţinut un rezultat mare în Anglia şi acum e la 90 de minute distanţă de o semifinală istorică în Europa League. Meciul în sine a fost unul slab, doar finalul - în care s-au marcat ambele goluri - salvându-l.
Ca atare, presa din Regat acordă spaţii mari deciziei lui Slavia Praga de a nu îngenunchea la începutul partidei, aşa cum se obişnuieşte, în semn de susţinere a mişcării "Black Lives Matter". Hotărârea clubului lui Stanciu nu se vrea însă vreun afront, ci un răspuns la ceea ce cred ei că e o nedreptate produsă de UEFA. Concret, Ondrej Kudela a fost suspendat pentru meciul de aseară, după ce Glen Kamara, jucătorul lui Rangers l-a acuzat de rasism. Lucru care nu a fost probat şi care nu este adevărat, susţin cehii.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41

Kudela, suspendat provizoriu de UEFA

Ondrej Kudela a fost acuzat de Glen Kamara, fotbalistul lui Rangers, că i-ar fi adresat cuvinte cu caracter rasist. UEFA a anunțat o primă decizie pentru acest caz: jucătorul cehilor a fost suspendat provizoriu şi nu a putut juca aseară, contra lui Arsenal.
În tunelul ce duce la vestiare, Ondrej Kudela ar fi fost bătut crunt de Glen Kamara, aşa cum a dezvăluit presa cehă şi, mai apoi, chiar clubul din Praga. Scoţienii susţin că jucătorul lor a fost iniţial victima, după ce ar fi fost abuzat de fundaşul oaspeţilor, în timpul meciului. Concret, Kudela i-ar fi adresat cuvinte rasiste. Pe filmarea TV se vede cum apărătorul Slaviei îşi acoperă gura înainte de a-i şopti ceva la ureche adversarului.
Scandalul a luat proporţii uriaşe, poliţia escortându-i pe cehi la hotel şi chiar ambasada a fost contactată de reprezentanţii Slaviei. Ondrej Kudela susţine că nu i-a adresat lui Kamara vreun cuvânt rasist şi spune că a folosit un limbaj trivial, dar doar pentru a-i reproşa un fault.
"Ca urmare a anchetei purtate de inspectorul Comisiei de Etică și Disciplină în privința incidentelor care au avut loc la manșa a doua a meciului dintre Rangers FC și SK Slavia Praga din optimile Europa League, au fost demarate proceduri împotriva lui Ondrej Kudela pentru a stabili dacă a încălcat articolele 14(1) și 15(1)(a)(iv) din regulamentul UEFA și împotriva lui Glen Kamara pentru a stabili dacă a încălcat articolul 15(1)(g).
În conformitate cu Articolul 49, Comisia de Etică ș Disciplină a decis suspendarea lui Ondrej Kudela pentru un meci din orice competiție UEFA pentru care este eligibil", se arată în comunicatul publicat de UEFA.
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17