Formaţia din capitala Cehiei a obţinut un rezultat mare în Anglia şi acum e la 90 de minute distanţă de o semifinală istorică în Europa League. Meciul în sine a fost unul slab, doar finalul - în care s-au marcat ambele goluri - salvându-l.
Ca atare, presa din Regat acordă spaţii mari deciziei lui Slavia Praga de a nu îngenunchea la începutul partidei, aşa cum se obişnuieşte, în semn de susţinere a mişcării "Black Lives Matter". Hotărârea clubului lui Stanciu nu se vrea însă vreun afront, ci un răspuns la ceea ce cred ei că e o nedreptate produsă de UEFA. Concret, Ondrej Kudela a fost suspendat pentru meciul de aseară, după ce Glen Kamara, jucătorul lui Rangers l-a acuzat de rasism. Lucru care nu a fost probat şi care nu este adevărat, susţin cehii.
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29

Kudela, suspendat provizoriu de UEFA

Ondrej Kudela a fost acuzat de Glen Kamara, fotbalistul lui Rangers, că i-ar fi adresat cuvinte cu caracter rasist. UEFA a anunțat o primă decizie pentru acest caz: jucătorul cehilor a fost suspendat provizoriu şi nu a putut juca aseară, contra lui Arsenal.
În tunelul ce duce la vestiare, Ondrej Kudela ar fi fost bătut crunt de Glen Kamara, aşa cum a dezvăluit presa cehă şi, mai apoi, chiar clubul din Praga. Scoţienii susţin că jucătorul lor a fost iniţial victima, după ce ar fi fost abuzat de fundaşul oaspeţilor, în timpul meciului. Concret, Kudela i-ar fi adresat cuvinte rasiste. Pe filmarea TV se vede cum apărătorul Slaviei îşi acoperă gura înainte de a-i şopti ceva la ureche adversarului.
Scandalul a luat proporţii uriaşe, poliţia escortându-i pe cehi la hotel şi chiar ambasada a fost contactată de reprezentanţii Slaviei. Ondrej Kudela susţine că nu i-a adresat lui Kamara vreun cuvânt rasist şi spune că a folosit un limbaj trivial, dar doar pentru a-i reproşa un fault.
"Ca urmare a anchetei purtate de inspectorul Comisiei de Etică și Disciplină în privința incidentelor care au avut loc la manșa a doua a meciului dintre Rangers FC și SK Slavia Praga din optimile Europa League, au fost demarate proceduri împotriva lui Ondrej Kudela pentru a stabili dacă a încălcat articolele 14(1) și 15(1)(a)(iv) din regulamentul UEFA și împotriva lui Glen Kamara pentru a stabili dacă a încălcat articolul 15(1)(g).
În conformitate cu Articolul 49, Comisia de Etică ș Disciplină a decis suspendarea lui Ondrej Kudela pentru un meci din orice competiție UEFA pentru care este eligibil", se arată în comunicatul publicat de UEFA.
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
16/09/2021 LA 21:01
Europa League
Moruțan și Cicâldău, meci mare pentru Galata, în victoria cu Lazio! Mitriță, gol pentru PAOK
16/09/2021 LA 18:35