Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Villarreal a câștigat dramatic Europa League! David de Gea a ratat penalty-ul decisiv pentru United

Vlad Dumitrescu

Publicat 27/05/2021 la 01:04 GMT+3

Villarreal a câștigat la penalty-uri finala Europa League cu Manchester United.

La gioia del Villarreal, Europa League, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Începutul partidei nu a fost neapărat cel mai spectaculos din lume. Așa cum era de așteptat Manchester United a dominat ostilitățile și a căutat golul. Numai că doar la căutat, șansele să îl și găsească au părut să fie nule de la bun început.
În afară de un incident neplăcut în care a fost implicat Paul Pogba și care a dus la probleme pentru Foyth, însă acesta și-a revenit în cele din urmă. Cu toată posesia lui United, diavolii nu au reușit să-și creeze nicio ocazie importantă iar acest lucru avea să îi coste.
Asta pentru că în minutul 29 Gerrard Moreno, unul dintre cei mai buni jucători din La Liga din acest sezon, s-a strecurat nestingherit printre Luke Shaw și Victor Lindelof pentru a deschide scorul pentru echipa lui Unai Emery. Contrar cursului jocului, dar cumva total previzibil, având în vedere prestația din defensiva lui United.
Repriza a doua a adus o United mai determinată de la cabine, însă golul nu a fost neapărat unul cel mai strălucit. Jocul lui Villarreal a scăzut în ritm iar de acest lucru a profitat cine altcineva decât Edinson Cavani în minutul 55 printr-un voleu doar pe jumătate reușit, dar suficient cât să aducă golul egalării.
Manchester United a dominat apoi în mod clar partida, în timp ce spaniolii au părut să cadă psihic după golul primit. În minutul 79 o centrare a lui McTominay l-a găsit pe Cavani în careul mic, uruguayanul a încercat să dea cu calcâiul, dar în cele din urmă mingea a fost blocată de Raul Albiol.
În cele din urmă niciuna dintre echipe nu a marca astfel că finala a intrat în prelungiri. Doar Villarreal a făcut schimbări inițial, astfel că spaniolii au fost echipa mai fresh și capabilă de un efort mai mare, având posesia și contrlând partida în prima parte a prelungirilor.
A doua repriză de prelungiri a adus același joc anost astfel că loviturile de departajare au fost inevitabile.
La penalty-uri, primii cinci executanți de la fiecare echipă și-au făcut treaba ca la carte. Și următorii cinci. Pentru ca ultima lovitură să fie ratată de David de Gea. Final dramatic așadar la Gdansk iar Villarreal a câștigat Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol