Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Villareal - Manchester United este finala Europa League! Spaniolii au eliminat-o pe Arsenal

Vlad Dumitrescu

Publicat 06/05/2021 la 23:57 GMT+3

Arsenal și Villareal au încheiat la egalitate, 0-0, iar ca urmare a victoriei din tur, spaniolii sunt cei care merg în marea finală de la Gdansk.

Villarreal's Spanish midfielder Manuel Trigueros Munoz (R) turns away from Arsenal's Norwegian midfielder Martin Odegaard

Credit imagine: Getty Images

Semifinalele Europa League reprezentau cel mai important obiectiv pentru Arsenal în acest sfârșit de sezon. Echipa lui Mikel Arteta mai are șanse doar teoretice la un loc de UEFA Champions League astfel că atenția tunarilor s-a îndreptat către a doua cea mai importantă competiție europeană.
După înfrângerea din tur, ne-am fi așteptat ca Arsenal să înceapă hotărâtă meciul retur, neafectată de accidentarea lui Xhaka de la încălzire, elvețianul fiind înlocuit de Tierney. Nu a fost cazul.
Realitatea este că cei de la Villareal au controlat prima repriză, tunarii petrecând primele 15 minute fără niciun șut spre poartă. Aubameyang a atins mingea de doar două ori în primele 30 de minute, ce-i drept una din ocazii a trimis balonul în bară, în ceea ce avea să singura ocazie a primei reprize.
A doua parte a meciului s-a derulat în același ritm, cu o Arsenal nefiind capabilă să pună cu adevărat în pericol defensiva adversă iar calmul celor de la Villareal a ajutat echipa spaniolă să țină meciul sub control.
Aubameyang a lovit din nou bara în finalul meciului - nici norocul nu a fost de partea gazdelor în puținele ocazii create.
În celălalt meci al serii, Manchester United, care învinsese cu 6-2 în tur, a pierdut cu 3-2 la Roma, însă diavolii s-au calificat în finală.
Astfel, în finala Europa League se vor duela Villareal și Manchester United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo