Semifinalele Europa League reprezentau cel mai important obiectiv pentru Arsenal în acest sfârșit de sezon. Echipa lui Mikel Arteta mai are șanse doar teoretice la un loc de UEFA Champions League astfel că atenția tunarilor s-a îndreptat către a doua cea mai importantă competiție europeană.
După înfrângerea din tur, ne-am fi așteptat ca Arsenal să înceapă hotărâtă meciul retur, neafectată de accidentarea lui Xhaka de la încălzire, elvețianul fiind înlocuit de Tierney. Nu a fost cazul.
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
IERI LA 07:29
Realitatea este că cei de la Villareal au controlat prima repriză, tunarii petrecând primele 15 minute fără niciun șut spre poartă. Aubameyang a atins mingea de doar două ori în primele 30 de minute, ce-i drept una din ocazii a trimis balonul în bară, în ceea ce avea să singura ocazie a primei reprize.
A doua parte a meciului s-a derulat în același ritm, cu o Arsenal nefiind capabilă să pună cu adevărat în pericol defensiva adversă iar calmul celor de la Villareal a ajutat echipa spaniolă să țină meciul sub control.
Aubameyang a lovit din nou bara în finalul meciului - nici norocul nu a fost de partea gazdelor în puținele ocazii create.
În celălalt meci al serii, Manchester United, care învinsese cu 6-2 în tur, a pierdut cu 3-2 la Roma, însă diavolii s-au calificat în finală.
Astfel, în finala Europa League se vor duela Villareal și Manchester United.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52