Turcul Halil Umut Meler (34 de ani) va fi „centralul” partidei din capitala Bulgariei. Acesta va fi ajutat de asistenții Mustafa Eyisoy și Cevdet Komurcuoglu, în timp ce al patrulea oficial va fi Koray Gencerler, toți din Turcia. Halil Umut Meler a arbitrat echipa națională a României în martie 2019, în meciul de la Cluj cu Insulele Feroe (4-1), din preliminariile de calificare la EURO.
În acest sezon, Halil a mai arbitrat 2 meciuri din campionatul Turciei (Besiktas - Antalyaspor 1-1 și Kayserispor - Sivasspor 1-3), precum și un meci amical la nivel internațional, Mali - Ghana 3-0. Dacă ardelenii nu au avut nimic de comentat cu privire la brigada de arbitri din Turcia, bulgarii au fost extrem de revoltați de oficialii care vor conduce partida din Sofia.

Bulgarii, nemulțumiți înainte de ȚSKA Sofia - CFR Cluj

Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM O ORĂ
Jurnaliștii bulgari de la sportal.bg au transmis că centralul partidei, turcul Halil Umut Meler, este un arbitru "scandalos" și "de coșmar" pentru echipele bulgare, formațiile din această țară fiind de fiecare data învinse atunci când Meler s-a aflat la centru: "Până acum, Meler a arbitrat două meciuri cu participare bulgară. Primul a fost al echipei Bulgariei U17 la Euro 2018. Bulgaria a pierdut atunci cu 3-0 în fața Ucrainei.
Și mai curios este al doilea meci, în care a jucat chiar ȚSKA Sofia, în august 2018, atunci când ai noștri au jucat cu FC Copenhaga în turul trei preliminar al Europa League. În Sofia, ai noștri au pierdut 1-2, iar Chorbadjiiski a primit un cartonaș roșu și golul victoriei pentru adversari a venit dintr-un penalty. Meciul retur a fost arbitrat de Meler care le-a oferit adversarilor avantajul în mai multe ocazii".
Cum ar putea arăta primul 11 trimis în teren de Dan Petrescu:
Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Păun, Hoban, Djokovic – Deac, Debeljuh, Rondon.
Meciul dintre ȚSKA Sofia și CFR Cluj se va disputa în această seară, de la ora 19:55, în Bulgaria, cu aproximativ 10.000 de fani în tribune. Duelul din Europa League va fi transmis în format LIVE text pe eurosport.ro.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10