Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj s-a impus pe terenul lui ȚSKA Sofia! Campioana României, debut perfect în Europa League

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/10/2020 la 22:04 GMT+3

CFR Cluj s-a impus pe terenul lui ȚSKA Sofia, scor 2-0, în prima rundă a grupelor UEFA Europa League.

CFR Cluj, în Europa League

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a început excelent noul sezon din Europa League, în fața a 12.000 de suporteri bulgari care au creat o atmosferă superbă în tribune, exact ca înainte de pandemie. Trupa lui Dan Petrescu s-a văzut înghesuită în propriul careu în debutul meciului. ȚSKA a început cu mult curaj partida și a trecut de 3 ori pe lângă deschiderea scorului, în primele 10 minute. În toate rândurile, Cristi Bălgrădean a intervenit excelent.
Mai întâi Yomov l-a pus la încercare pe Bălgrădean cu un șut la colțul lung, dar goalkeeper-ul CFR-ului s-a aflat la post. Apoi Burcă i-a pasat prea încet lui Bălgrădean în careu, iar Sowe a interceptat. Portarul campioanei României a fost însă atent și a intervenit în fața atacantului bulgarilor.
Sankhare și-a încercat și el norocul la poarta ardelenilor, dar același Bălgrădean a reținut fără emoții șutul de la mare distanță.
CFR Cluj a avut prima mare ocazie în minutul 19, când Păun a șutat cu efect la colțul lung, dar mingea a fost deviată de un fundaș al lui ȚSKA peste transversală. CFR a echilibrat apoi meciul și chiar a reușit să trimită mingea în plasă, prin Susic. Fundașul lui Dan Petrescu a prins un șut minunat în vinclu, însă arbitrul fluierase deja fault în atac.

ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2. Debut excelent pentru campioana României în noul sezon din Europa League

CFR Cluj a ieșit mult mai montată de la vestiare și a dominat clar repriza a doua. Rondon a deschis scorul în minutul 53, cu o lovitură de cap. Ciprian Deac a fost jucătorul care a centrat ideal din corner. Soarta meciului a fost decisă în minutul 72, când Debeljuh a căzut în careu după un fault comis de Youga.
Arbitrul n-a stat pe gânduri și a dictat lovitură de la 11 metri pentru CFR. Același Deac, omul cu pasa de la primul gol, a transformat fără emoții, cu un șut în dreapta portarului.
CFR Cluj a apărat excelent rezultatul de pe tabelă și a obținut 3 puncte extrem de importante, în debutul noului sezon din Europa League.

Roma s-a impus pe terenul lui Young Boys! CFR Cluj, pe primul loc în grupa A din Europa League

În celălalt meci al grupei, AS Roma s-a impus pe terenul lui Young Boys, scor 2-1. Italienii au fost conduși cu 0-1 la pauză, dar au reușit să revină în cele din urmă pe tabelă. Nsame a deschis scorul pentru elvețieni în minutul 14, din penalty. Peres a restabilit egalitatea în minutul 69, iar Kumbulla a înscris pentru 2-1 în minutul 74.
În urma rezultatelor din prima rundă, CFR Cluj a urcat pe primul loc în grupa A.
Clasamentul grupei A din Europa League:
  • 1. CFR Cluj 3p
  • 2. AS Roma 3p
  • 3. Young Boys 0p
  • 4. ȚSKA Sofia 0p
Premier League, program etapa a 6-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo