Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PREVIEW: CFR Cluj – Young Boys. Campioana României vs. Campioana Elveției

Irina Aldea

Actualizat 29/10/2020 la 19:30 GMT+2

CFR Cluj întâlnește în această seară, de la ora 22.00, Young Boys, pe teren propriu, în grupa A din Europa League. Meciul va fi transmis live text pe eurosport.ro.

Imagine din meciul CFR Cluj – Young Boys Berna

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj este lider în grupa A din Europa League, după ce la debut a învins ȚSKA Sofia cu 2-0 în deplasarea din Bulgaria. Acum, în al doilea meci al grupei, trupa lui Dan Petrescu întâlnește echipa elvețiană, Young Boys. Aceștia din urmă au fost învinși la debutul în grupele UEFA Europa League de italienii de la AS Roma, scor 1-2. Echipa din Gruia traversează o perioadă foarte bună, însă nu este favorită în duelul cu elvețienii.
Campioana României vine după două victorii la rând fără gol primit, 2-0 cu ȚSKA Sofia și 1-0 cu FC Voluntari, iar acum poate privi cu încredere posibilitatea calificării în 16-imile Europa League. Elvețienii au cedat în fața Romei în prima etapă, scor 1-2, după ce au condus. Dacă se vor impune astăzi, elevii lui Dan Petrescu vor stabili un nou record. Va fi pentru prima oară când CFR Cluj va obține șase puncte după primele două etape din grupele unei competiții europene.

CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00 | Echipele probabile

Din punct de vedere al lotului, Dan Petrescu a primit o veste proastă înaintea acestui meci. Clujenii l-au pierdut pe fundașul Mike Cestor, accidentat în etapa de campionat de la Voluntari. Iată cum ar putea arăta echipele de start aliniate de antrenorii Dan Petrescu și Gerardo Seoane.
CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00
  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Chipciu, Djokovic, Păun - Rondon, Debeljuh, Deac
  • Young Boys: Von Ballmoos - Burgy, Lustenberger, Zesiger - Hefti, Rieder, Sierro, Maceiras - Fassnacht, Nsame, Ngamaleu

CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00 | Dan Petrescu, pesimist înaintea meciului

Antrenorul ardelenilor a prefațat meciul cu elvețienii și s-a arătat îngrijorat de situația lotului înainte de un meci extrem de important din cupele europene: "La fiecare test pe care îl facem ne gândim la ce va fi, avem multe probleme anul acesta față de anul trecut la lot, nu avem destui jucători trecuți pe listă, Bordeianu a plecat fără să avem șansa să-l înlocuim, am rămas cu doar trei fundași centrali în condițiile în care mai avem cinci meciuri în grupele Europa League și încă șapte în campionat. Este o situație grea cu care anul trecut nu ne-am confruntat, acum toată lumea are așteptări de la noi după un sezon excelent, dar eu sunt conștient că anul acesta va fi mult mai greu", a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.
CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00
"Young Boys a câștigat ultimele trei campionate din Elveția, au jucat de cinci ori în Grupele Europa League și o dată în grupele Champions League în ultimii șase ani. Anul trecut au câștigat cu Rangers și Feyenoord în grupele Europa League. Au experiență mult mai mare decât noi și vizionând meciurile lor, am rămas impresionat de agresivitatea și organizarea lor, va fi greu să găsim spații și nu ne vor lăsa să jucăm. Au multe soluții și în atac, nu au probleme de lot iar lucrul acesta va conta", a adăugat Petrescu.

CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00 | Antrenorul elvețienilor, precaut înaintea confruntării directe

Antrenorul lui Young Boys Berna, Gerardo Seoane, se așteaptă la un meci foarte dificil cu CFR Cluj în etapa a doua a grupelor Europa League. Gerardo Seoane a mărturisit că, după analiza video, a realizat că gruparea din Gruia are multă experiență și formează un grup solid. Tehnicianul elvețian a identificat și trei jucători cheie ai clujenilor, care pot crea probleme uriașe în jumătatea adversă, dar n-a vrut să-i numească.
"Ca orice joc internaţional, va fi foarte greu din punct de vedere fizic, iar echipa adversă va avea un nivel de intensitate foarte crescut. Totuşi, sper să avem un joc de calitate. În analiza video am descoperit că avem un adversar imbatabil în ultimele meciuri, cu foarte multă experienţă. Sperăm să găsim soluţii în acest sens, să punem presiune pentru a-i determina să facă greşeli. Am văzut în analiza video care sunt aspectele puternice ale echipei adverse şi am luat măsuri în acest sens. Au jucători puternici, aşa că ne concentrăm pe duelurile directe ale acestora. Am observat că CFR este o echipă foarte omogenă, puternică, care joacă solidar. Am identificat trei jucători problemă care vor infleunţa evoluţia jocului, dar nu doresc să îi numesc", a spus Gerardo Seoane la conferința de presă.

CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00 | Ardelenii, amintiri frumoase cu echipele elvețiene

CFR Cluj s-a mai confruntat în 2 rânduri cu o echipă elvețiană în cupele europene. S-a întâmplat de fiecare dată în Champions League și de fiecare dată adversar a fost FC Basel, cea mai importantă echipă din țara cantoanelor.Prima dată s-a întâmplat în grupele Champions League, în sezonul 2010-2011. Basel a câștigat în Elveția cu 1-0, iar CFR s-a impus în Gruia cu 2-1, dar clujenii au terminat atunci pe locul 4, o grupă câștigată clar de Bayern Munchen, pe locul 2 clasându-se AS Roma.
CFR Cluj – Young Boys, LIVE TEXT de la ora 22.00
La 2 ani de la acele dueluri, CFR a trecut de Basel cu o dublă victorie (2-1 la Basel și 1-0 la Cluj) în play-off-ul Champions League, acela fiind singurul sezon când clujenii au ajuns în grupe după ce au trecut de tururile preliminare. În schimb, Young Boys are o singură experiență în fața echipelor românești, aceea foarte veche și total neplăcută. Era turul 1 al Cupei Cupelor din sezonul 1979-1980 și Young Boys a dat peste Steaua București. După un 2-2 în Elveția, Steaua a câștigat returul cu un neverosimil 6-0 și a mers mai departe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo