FC Botoșani a primit gol în al treilea minut după o ieșire extrem de neinspirată de care a profitat Ibraimi, cel care l-a lobat elegant pe portarul moldovenilor.
De aici încolo Botoșani a preluat controlul și a controlat posesia însă marile ocazii au lipsit. Restul partidei a curs anemic în același ritm, cu Botoșani atacând însă steril, fără creativitate și fără idei.
Nici cartonașul roșu primit în minutul 66 de macedoneni nu le-a ajutat pe gazde. Au urmat câteva ocazii, însă FC Botoșani nu a creat niciodată impresia că ar merita calificarea, în ciuda faptului că echipa lui Croitoriu ar fi trebuit să primească un penalty în prima repriză.
Romanian Liga I
Adailton din nou în fotbalul românesc? Patronul de la Botoșani, Valeriu Iftime, a făcut anunțul
21/09/2022 LA 10:06

FC Botoșani - Shkendija 0-1 LIVETEXT

Min 82. Avântul celor de la Botoșani a fost unul de scurtă durată. Chiar și cu un om în plus, atacurile moldovenilor au fost inspide, lipsite de ritm sau creativitate.
Min 72. Și asta vedem. Două ocazii uriașe pentru moldoveni, care au apăsat serios pe pedala de accelerație în ultimele minute. Este posibil însă să fie prea târziu.
Min 66. Alimi este eliminat iar macedonenii au rămas în 10 oameni! Ar trebui să vedem un Botoșani din ce în ce mai ofensiv și agresiv pentru a obține cât mai repede egalarea.
Min 55. Repriza a doua merge în mare parte în același ritm, fără ca Botoșani să-și creeze mari ocazii. Atacurile sunt previzibile și pare că există o tensiune latentă între jucători, care și-au făcut reproșuri în repetate rânduri. Macedonenii, de cealaltă parte, nu prezintă până acum un mare pericol pe contraatac.
Min 35. Continuă atacurile Botoșaniului, însă elevii lui Marius Croitoru sunt de multe ori prea previzibili în fața porții.
Min 25. Botoșani trebuia să aibă un penalty, faultul a fost evident, Ashhovski fiind lovit direct în picior de adversar. În schimb, arbitrul dictează fault în atac. Ghinion pentru moldoveni.
Min 20. Atacurile moldovenilor s-au diminuat în intensitate și meciul pare mai echilibrat în aceste momente. Moldovenii trebuie să găsească o soluție prin care să penetreze apărarea adeversă și să ajungă în poziții periculoase.
Min 10. Botoșani a pus stăpânire pe partidă de la primirea golului iar echipa din Moldova este constant prezentă la marginea careului, apărarea macedonenilor dând semne de slăbiciune. Este un joc cu un ritm bun, însă fără ocazii mari în afara golului.
Min. 3 GOL SHKENDIJA! Ibraimi profită de poziționarea extrem de slabă a lui Pap și îl lobează pe portarul moldovenilor.

Echipele de start

FC Botoșani (4-2-3-1): Pap - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - Florescu, Rodriguez, Babunski - Ashkovski, Dugandzic, Ofosu
Rezerve: Hankic, Plămadă, Keyta, Roman, Patache, Cascini, Holzmann
Antrenor: Marius Croitoru
Shkendija (4-2-3-1): Zahov - Murati, Krivak, Bejtulai, Pavic - Alimi, Dita - Ahmedi, Totre, Doriev - Ibraimi
Rezerve: Redjepi, Sadriu, Zejnulai, Merdjani, Nafiu, Neziri, Ramadani
Antrenor: Ernest Gjoka

Preview FC Botoșani - Shkendija

În această seară, de la ora 18.30, FC Botoșani va întâlni pe teren propriu o echipă a albanezilor din Macedonia de Nord, Shkendija. Moldovenii lui Marius Croitoru pornesc drept mari favoriți în meciul din această seară. Dacă trece de Shkendija, FC Botoșani va juca în turul 3 cu învingătoarea dintre Tottenham (Anglia) și Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria). FC Botoșani ar juca meciul din turul 3 pe teren propriu. Data partidei este 24 septembrie.
FC Botoșani a trecut de Ordabasy în primul tur preliminar al Europa League iar formația antrenată de Marius Croitoru va da azi piept cu Shkendija, echipă care s-a clasat sezonul trecut pe poziția a treia în campionatul intern. Competiția s-a întrerupt însă după 23 de etape din cauza pandemiei de coronavirus. Shkendija a trecut în primul tur preliminar de Sumqayit, după o victorie înregistrată în deplasare cu 2-0. Ambele reușite au venit din penalty, golurile fiind marcate de Besart Ibraimi și Ljupche Doriev.

FC Botoșani – Shkendija | Moldovenii vor să înfrunte Tottenham în turul 3 preliminar

În afară de coeficient și bani, FC Botoșani are un al treilea obiectiv în această seară: vor să se califice mai departe pentru a da peste Tottenham. Cel mai probabil, echipa antrenată de Jose Mourinho va trece fără probleme de bulgarii de la Plovdiv. FC Botoșani vs Tottenham, posibilul duel din turul 3 preliminar al UEFA Europa League, se va disputa, într-o proporție foarte mare, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești.
https://i.eurosport.com/2020/08/27/2872868.jpg
“Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor de dăruire. Totul pentru calificare. E greu să ai o strategie, atât timp cât se joacă un singur meci, trebuie să iei în calcul absolut orice, se joacă cu calificarea pe masă, e greu să spun că mă duc să atac, pentru că e un singur meci şi atunci trebuie să-mi fac calculele pentru calificare. Dacă aveam două meciuri, puteam să spun că mergem să câştigăm acasă, după care pregăteam strategia în două meciuri”, a spus Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botoșani înainte de meciul de azi.

FC Botoșani – Shkendija | Cine e adversara moldovenilor din această seară

Shkendija, care are în palmares trei titluri de campioană, toate cucerite în ultimii 10 ani, a fost fondată pe 27 august 1979 de către etnicii maghiari din Tetovo. Scopul formării clubului a fost ca albanezii din Iugoslavia să se poată uni pentru a susține o echipă a lor. Clubul nu era văzut cu ochi buni de oficialii iugoslavi, aceștia temându-se că va răscoli sentimente naționaliste printre albanezi. Echipa a început în cea mai joasă divizie, Liga Municipală iar în primul său meci din istorie a obținut o victorie împotriva celor de la FK Kosmos cu 4-0.
În 2009 echipa a promovat în prima ligă, iar anul următor a venit și primul titlu. Fiind un club cu o susținere puternică albaneză, Shkëndija nu se împacă bine cu aproape niciun club macedonean. Totuși, cea mai mare rivalitate o are cu FK Vardar Skopje și FK Teteks. Rivalitatea dintre Shkendija și Teteks este cea mai înfierbântată din Macedonia, iar când au loc meciuri între cele două echipe, poliția este mobilizată în numere impresionante, iar fanii oaspeților au interzis la meci.

FC Botoșani – Shkendija | Echipele probabile

FC Botoșani
  • 1. Pap - 2. Haruț, 6. Chindriș, 32. Șeroni, 90. Holzmann - 8. J. Rodriguez, 10. Babunski - 15. Așkovski, 9. Ofosu, 7. Keyta - 17. Dugandzici
  • Rezerve: 13. Hankici, 5. Plămadă, 11. M. Roman I, 19. Patache, 21. D. Croitoru, 27. Florescu, 28. Fili, 30. Țigănașu, 77. Câmpanu
  • Antrenor: Marius Croitoru
Shkendija
  • 1. Zahov l 16. Murati, 20. Krivak, 4. Bejtulai, 3. Pavici l 77. Ramadani, 19. Dita l 10. Ahmedi, 8. Totre, 14. Doriev l 7. Ibraimi
  • Rezerve: 40. Redjepi, 5. Alimi, 11. Ljuma, 15. Sadriu, 17. Zejnullai, 22. Merdjani, 23. Nafiu, 24. Neziri, 34. Es Sahhal
  • Antrenor: Ernest Gjoka
Alte detalii:
  • Stadion: Municipal, Botoșani
  • Arbitru: Mohammed Al-Hakim / Asistenți: Fredik Klyver, Mikael Hallin (toți din Suedia)
Romanian Liga I
Rapid a obținut o victorie la limită cu CS Mioveni! Sepsi, recital cu FC Botoșani. Rezultatele zilei
17/09/2022 LA 20:31
Romanian Liga I
Petrolul a ajuns la 7 meciuri fără înfrângere în SuperLigă! A învins-o și pe FC Botoșani
04/09/2022 LA 20:42