Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce le-a cerut antrenorul jucătorilor lui Rangers după eșecul din Europa League! "A fost o loterie"

Bianca Dumitru

Publicat 19/05/2022 la 08:54 GMT+3

Rangers a fost învinsă de Eintracht Frankfurt în finala Europa League, după loviturile de la 11 metri. Antrenorul scoțienilor, Giovanni van Bronckhorst, a comentat prestația jucătorilor săi și atmosfera din vestiar, vorbind și despre celălalt trofeu pentru care se duelează echipa sa în această săptămână.

Scott Wright of Rangers is challenged by Evan Ndicka and Djibril Sow of Eintracht Frankfurt during the UEFA Europa League final match between Eintracht Frankfurt and Rangers FC at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on May 18, 2022 in Seville, Spain. (Photo by

Credit imagine: Getty Images

Finala Europa League a fost una extrem de disputată, jucătorii de la Rangers și Eintracht Frankfurt lăsând și ultima picătură de energie pe terenul stadionului Ramon Sanchez Pizjuan. Scoțienii au deschis scorul prin Aribo în minutul 62, dar nemții au revenit imediat, Borre egalând în minutul 70.
Ambele echipe au avut șanse de a tranșa lucrurile în favoarea lor, dar nu s-a mai marcat și s-a ajuns în prelungiri și mai apoi la penalty-uri. Nemții au avut nervii mai tari și s-au impus cu 5-4, reușind să-și treacă în palmares al doilea trofeu în această competiție.
După mecul de la Sevilla, Giovanni van Bronckhorst s-a declarat devastat de modul în care această finală a fost decisă, punctând însă că el a mai trecut prin astfel de dezamăgiri.
"Desigur, este o mare dezamăgire. Dacă joci o finală în Europa și pierzi, o să te doară. Când joci o finală, vei face tot ce poți pentru a o câștiga. La penalty-uri este o loterie.
În seara asta nu am fost pe partea învingătorilor, dar nu mă pot plânge de tot ce au arătat jucătorii mei înainte de seara asta și în seara asta. A fost un meci strâns, am ajuns la penalty-uri și am pierdut. Am fost atât de aproape de a câștiga un trofeu, dar ăsta e fotbalul.
Dacă joci o mulțime de jocuri mari, finale, vei avea amintiri care vor rămâne cu tine mereu. Eu am pierdut și o finală a Cupei Mondiale. Sezonul viitor trebuie să o luăm de la capăt", a declarat Van Bronckhorst, citat de Daily Mail.
Antrenorul lui Rangers a vorbit și despre atmosfera din vestiar și a recunoscut că unii dintre fotbaliștii care au executat penalty-uri nu ar fi trebuit să o facă. Olandezul a ținut să puncteze că Aaron Ramsey, jucătorul împrumutat de la Juventus, nu are nicio vină pentru lovitura ratată.
"Au fost folosite o mulțime de rezerve. A fost greu din punct de vedere fizic. Jucătorii au dat totul, au făcut mult efort lor pe teren. A trebuit să înlocuim unii jucători pentru că aveau probleme fizice. Nu mă pot plânge, au dat totul.
Cred că ne-am pregătit bine și pentru penalty-uri. Borna a trebuit să iasă și el era unul dintre primii care ar fi trebuit să bată un penalty. La loviturile de departajare, unii jucători se simt confortabil, alții nu vor să execute nicio lovitură. A trebuit să ne adaptăm în funcție de schimbările făcute.
Aaron este foarte dezamăgit. Nu e niciodată frumos să pierzi. Toți sunt răniți și dezamăgiți. Poți simți asta în vestiar, dar este normal. Aaron a fost dezamăgit, dar și-a asumat responsabilitatea de a bate penalty-ul și putea fie să reușească, fie să rateze. Din păcate, el nu a reușit, dar eu vreau să am jucători care se simt confortabil să execute penalty-uri", a adăugat antrenorul lui Rangers.
Citește și:

Rangers luptă pentru Cupa Scoției

Cei de la Rangers vor merge astăzi acasă, unde vor mai avea o singură zi pentru a se antrena pentru meciul din finala Cupei Scoției, care va avea loc în weekend.
Tehnicianul a spus că va încerca să-i motiveze și să-i pregătească pe jucătorii săi pentru duelul cu Hearts, punctând că nu va avea o misiune ușoară din cauza dezamăgirii pe care fotbaliștii o simt în aceste momente.
"Desigur că nu va fi ușor ca băieții să fie pregătiți pentru meciul din weekend pentru că sunt emoționați. Suntem răniți și dezamăgiți. Zburăm înapoi cu o singură zi de pregătire la dispoziție, dar o vom face, vom fi pregătiți pentru partida de sâmbătă și vom încerca să încheiem sezonul cu un trofeu.
Noi am dat totul. A fost un meci foarte strâns, am început foarte bine, dar în aceste meciuri trebuie să fii confortabil când ești în posesia balonului. Astăzi prestația noastră nu a fost suficientă pentru a fi câștigători", a conchis Van Bronckhorst.
Finala Cupei Scoției, în care Rangers se va duela cu Hearts, este programată sâmbătă, de la ora 17:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo