Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR a pierdut și returul cu Steaua Roșie Belgrad! Ardelenii s-au întrecut în erori

Nicu Savin

Actualizat 27/08/2021 la 00:12 GMT+3

CFR Cluj a pierdut și returul cu Staua Roșie Belgrad din play-off-ul Europa League și va juca în grupele Conference League, cea de-a 3-a competiție intercluburi din Europa, care se află la prima ediție.

CFR Cluj (România)

Credit imagine: Getty Images

CFR a început cum nu se poate mai prost partida din Gruia și în minutul 5 sârbii erau deja în avantaj. Englezul Michael Oliver a dictat ușor un penalty, iar Katai a transformat, deși Arlauskis a atins mingea.
Clujenii au echilibrat ulterior partida, iar Deac și Sigurjonsson l-au pus la încercate pe portarul Borjan în minutele 23 și 25, dar acesta a fost de fiecare dată la post. Goalkeeper-ul oaspeților nu a mai putut face nimic în minutul 34, când Debeljuh a egalat cu o lovitură de cap din apropierea porții, la capătul unei faze excelente produse de Costache.
Startul părții secunde a reprezentat o sarabadă a erorilor din partea ardelenilor. Mai întâi Bălgrădean, intrat la pauză în locul lui Arlauskis, a comis o eroare copilărească, pasându-i direct lui Pavkov, care a marcat în poarta goală în minutul 53.
Peste numai 10 minute, CFR putea egala în urma unui penalty obținut de Debeljuh, dar Deac a șutat foarte slab și Borjan a apărat. Ca șim cum nu ar fi fost de ajuns, Jonathan Rodriguez a văzut două galbene într-un interval de numai 6 minute, fiind eliminat în minutul 77. Tabela nu s-a mai modificat până la final și CFR nu a reușit astfel nici măcar o victore de orgoliu în fața Stelei Roșii.
Așadar, drumul CFR-ului în preliminariile cupelor europene s-a terminat dezamăgitor. Ardelenii își propuneau măcar accederea în grupele Europa League, dar trebuie să se mulțumească cu prezența în Conference League, competiție aflată la prima ediție.

CFR Cluj - Steaua Roșie Belgrad 1-2, LIVE TEXT

min.84: Petrila are o șansă bună de a egala, dar șutează pe lângă poartă de la marginea careului.
min77: Jonathan Rodriguez vede al 2-lea cartonaș galben și este eliminat!
min.70: Manea șutează periculos, dar mingea trece puțin peste poartă.
min.63: Deac are șansa egalării, dar mijlocașul CFR-ului a exeecutat foarte slab o lovitură de la 11 metri.
min.53: Gool Steaua Roșie! Sârbii revin în avantaj după o eroare copilărească a lui Bălgrădean, care a intrat la pauză în locul lui Arlauskis.
E pauză în Gruia! CFR a dominat prima parte, dar rezultatul nu este deloc unul dădător de speranțe pentru o "remontada" istorică.
min.34: Gooool CFR Cluj! Debeljuh egalează cu o lovitură de cap din careul mic, la capătul unei faze excelente produse de Costache.
min.25: Presiunea CFR-ului se întețește! Sigurjonsson șutează periculos din afara careului, dar Borjan este din nou la post și acordă din nou corner.
min.23: Ciprian Deac are o mare ocazie de a egala, dar șutul său din apropierea porții este respins în corner de portarul advers.
min.15: CFR a echilibrat partida, dar nu a reușit deocamdată să pună în real pericol poarta apărată de Milan Borjan.
min.5: Gol Steaua Roșie! Englezul Michael Oliver acordă penalty pentru oaspeți, după un fault a lui Camora! Aleksandar Katai a transformat și este 1-0 pentru Steaua Roșie.
min.1: A început partida de la Cluj Napoca.
UPDATE / Partida din Gruia a început deja, în afara stadionului. Aproximativ 200 de fani sârbi sunt la porțile arenei, dar nu sunt lăsați să intre deși posedă bilete. Decizia aparține oficialilor UEFA, nu celor de la CFR.
Echipele de start:
  • CFR Cluj: Giedrius Arlauskis - Cristian Manea, Denis Ciobotariu, Danijel Graovac, Mario Camora (căpitan) - Ciprian Deac, Jonathan Rodriguez, Runar Mar Sigurjonsson, Valentin Costache - Gabriel Debeljuh, Adrian Păun.
  • Steaua Roşie: Milan Borjan (căpitan) - Marko Gobeljic, Aleksandar Dragovic, Milos Degenek, Milan Rodic - Guelor Kanga, Sekou Sanogo, Mirko Ivanic - El Fardou Ben Nabouhane, Aleksandar Katai - Milan Pavkov.

CFR Cluj - Steaua Roșie Belgrad | Ardelenii încearcă o "remontada" istorică în Gruia

CFR Cluj va juca cel mai probabil în grupele Conference League, asta dacă nu cumva formația lui Șumudică va reuși cea mai mare revenire din istoria fotbalului românesc. După 0-4 în turul de la Belgrad, ardelenii nu mai au nimic de pierdut și vor încerca măcar o victorie de orgoliu.
Moralul campioanei României a fost serios zdruncinat după meciul de săptămâna trecută, dar parcursul bun din campionat le poate da un plus de încredere elevilor lui Șumudică.
"Ce avem de făcut decât să demonstrăm că meciul tur a fost un accident? Asta trebuie să demonstrăm, să avem o evoluție bună și să obținem un scor favorabil. Trebuie să demonstrăm că nu asta e diferența de valoare dintre CFR și Steaua Roșie.
Jucătorii trebuie să demonstreze că sunt un grup unit și să șteargă cu buretele ce a fost. Vom juca pe atac, să câștigăm, așa cum am făcut-o și până acum", a declarat Marius Șumudică, la conferința de presă premergătoare duelului, citat de digisport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo