Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției

Bianca Dumitru

Publicat 20/05/2022 la 16:46 GMT+3

În această săptămână a avut loc finala Europa League, câștigată de Eintracht Frankfurt, după loviturile de la 11 metri, în fața celor de la Rangers. UEFA a ales astăzi fotbaliștii care au impresionat cel mai mult pe parcursul acestui sezon.

Eintracht Frankfurt gewinnt die Europa League

Credit imagine: Getty Images

Finala Europa League a fost una extrem de disputată, jucătorii de la Rangers și Eintracht Frankfurt lăsând și ultima picătură de energie pe terenul stadionului Ramon Sanchez Pizjuan. Scoțienii au deschis scorul prin Aribo în minutul 62, dar nemții au revenit imediat, Borre egalând în minutul 70.
Ambele echipe au avut șanse de a tranșa lucrurile în favoarea lor, dar nu s-a mai marcat și s-a ajuns în prelungiri și mai apoi la penalty-uri. Nemții au avut nervii mai tari și s-au impus cu 5-4, reușind să-și treacă în palmares al doilea trofeu în această competiție.
Astăzi, UEFA i-a ales pe fotbaliștii care au impresionat cel mai mult pe parcursul acestui sezon, iar cei de la Frankfurt s-au impus la aproape toate categoriile.
Cel mai bun jucător al stagiunii a fost desemnat Filip Kostic, ale cărui incursiuni pe partea stângă le-au dat aripi "vulturilor" lui Oliver Glasner. Atacantul de 29 de ani a reușit 3 goluri și 6 assist-uri în acest sezon, iar anul viitor își va face debutul în Champions League.
De la Frankfurt vine și cel mai bun tânăr jucător al stagiunii de Europa League. Este vorba despre Ansgar Knauff, care a ajuns la Eintracht la începutul acestui an, fiind împrumutat pentru un sezon și jumătate de la Borussia Dortmund.
Atacantul de 20 de ani a avut prestații remarcabile și a reușit 3 goluri și două pase decisive, înscriind atât în poarta Barcelonei, cât și în manșa tur a semifinalelor, împotriva celor de la West Ham.
În ceea ce privește echipa ideală din acest sezon de Europa League, cei 11 fotbaliști provin din Bundesliga, Premier League și din campionatul Scoției. UEFA a selectat 4 jucători de la Eintracht Frankfurt (Trapp, Hinteregger, Kostic și Kent), 3 de la Rangers (Tavernier, Bassey și Kent) și cât doi de la West Ham (Dawson și Rice) și RB Leipzig (Laimer și Nkunku).
Citește și:

Fanii pot alege golul sezonului în Europa League

Tot astăzi, reprezentanții UEFA au publicat lista celor 10 goluri care i-au impresionat în aeastă stagiune. Cea mai frumoasă reușită va fi aleasă de suporteri, care pot vota pe site-ul forului european.
Printre golurile alese se numără cele înscrise de Lorenzo Insigne (Napoli), Megim Berisha (Fenerbahce), Pepe (FC Porto), Munir (Sevilla), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), Santos Borre (Barcelona), Galeno (Braga/Porto), Toko Ekambi (Lyon), Mirko Ivanic (Steaua Roșie) și Christopher Nkunku (RB Leipzig).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol